SÜPER LİG'İN YILDIZ ADAYLARI: YİĞİTCAN SAYBİR

SÜPER LİG'İN YILDIZ ADAYLARI: YİĞİTCAN SAYBİR
01 Haziran 2018 - 13:06

Efes Okulu'nun son mezunlarından genç yetenek Yiğitcan Saybir, Sinan Erdem'deki Gençler Ligi Final Four'una imzasını bırakmayı başardı. Sezon içinde Ergin Ataman ile A takımda da zaman zaman boy gösteren Gençler Ligi'nin en iyi oyuncusu seçilen Yiğitcan'ı, 'Nasıl bilirsiniz diye?' Anadolu Efes'in Genç Takım Antrenörü Murat Mermi, Başantrenörü Ergin Ataman ve Genel Menajeri Alper Yılmaz'a sorduk...
 
- Yiğitcan Saybir'i ve Gençler Ligi Şampiyonluğu'nu bir de senden dinleyelim...
- Her sezon olduğu gibi bu sezon da zor geçti... Başta antrenörümüz Murat Mermi olmak üzere tüm ekip, -sağlık ekibi de dahil olmak üzere- inandık ve şampiyon olmak için elimizden gelen her şeyi yaptık. Sezon başı sakatlıklar yaşadık, buna rağmen çok iyi mücadeleler verdik. Sezon başındaki hedefimiz Basketbol Gençler Ligi’nin ilk kupasını almaktı, bunu da başardık. Çok mutluyuz, herkesin eline emeğine sağlık.
 
EFES'TE AİLE OLMAYI ÖĞRENDİM 

- Efes altyapı organizasyonunun diğerlerinden farkı ne? Kendi jenerasyonundan oyuncularla konuştuğunda nasıl farklar görüyorsun? 

- 7 yaşından beri devam ettiğim, oyuncusu olduğum kulübümde öncelikle aile olmayı öğrendim. Birlikte hareket etmeyi, disiplinli çalışmayı, pes etmemeyi öğrendim. Tüm olanakların oyunculara en iyi şekilde sunulduğunu yaşadım. Bu çatı altında olmaktan çok mutluyum. Babam (Ömer Saybir) sık sık, “Oyuncu olduğumu Efes’te hissettim.” derdi. Hedefim Efes’te oynadığım süreçte daha büyük başarılara imza atmak.
 
ATAMAN'LA ÇALIŞMAK BÜYÜK AVANTAJ

- Ergin Ataman’la çalışmak nasıl? Özel yönlerinden bahseder misin?

- Ergin Ağabey çok başarılı ve tecrübeli bir antrenör. Onun ile çalışmanın çok büyük bir bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Biz gençlere verdiği süre ve imkanları da en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Gelişme sürecimizde de tüm antrenör ekibi, bizim en iyi yerlerde olmamız için ellerinden gelen her şeyi yapıyor, onlara da ayrıca çok teşekkür ederim.
 
ÖNCE EUROLEAGUE SONRA NBA... 

- Kariyer hedefi olarak NBA mi EuroLeague mi daha ön planda?
- Öncelikle hedefim EuroLeague’de oynamak ve aldığım süreyi iyi değerlendirmek. Tecrübe kazanıp sonrasında hedefim olan NBA’e de gitmek istiyorum. 
- Basketbol dışında sevdiğin bir spor veya hobin var mı? 
 - En büyük tutkum olan basketbol oynamanın dışında, yüzmeyi seviyorum. Ayrıca müzik dinlemek de hobilerim arasında yer alır. 
- Eğitim hayatınla basketbol hayatın bir arada nasıl gidiyor? O alandaki hedeflerin neler?
- Basketbola profesyonel olarak başladığım zamanlarda zorlanıyordum; ama zamanla alıştım. İlerideki hedefim basketbolun içinde kalıp bir meslek sahibi olmak.
 
4 NUMARA POZİSYONU UZUN YILLAR EMİN ELLERDE

Murat Mermi
Anadolu Efes Genç Takım Antrenörü

Yiğitcan Saybir Küçük B takımdan beri üzerinde durduğumuz, gelişmesini beklediğimiz iyi bir 4 numara... Ona baştan altyapıda bu şekilde karar vermiştik. Bu yıl sakatlık açısından biraz aksilikliler yaşasa da, sezon onun ve takımımız için güzel sonlandı. 
Yiğitcan her zaman idmanı çok seven, çalışmaktan kaçmayan, basketbolu içinde yaşayan, yeri geldiğinde sorumluluk alabilen bir oyuncu. 
Bu yıl A takımda Ergin Abi'yle yaptığı idmanlar sonrası, Gençler Ligi'ne dönüşlerinde takımını sahiplendi, gereğini yaptı. Yaşadığı sakatlıklara rağmen geri döndü ve çıktı bizi şampiyon yaptı. Hak ettiği en değerli oyuncu ödülünü de aldı. Yiğitcan ileride 4 numara pozisyonun da uzun yıllar, hem milli takım, hem de a takım seviyelerinde çok iyi işler yapacaktır. 
 
EFES YENİ BİR YILDIZ YETİŞTİRİYOR

Ergin Ataman
Anadolu Efes Başantrenörü

Yiğitcan çok iyi, çalışan ve büyük bir yıldız adayı... O  modern basketbolda bir uzunun sahip olması gereken dribling, adam geçme, dış şut, ribaund timing gibi yeteneklere sahip ve bunları sürekli geliştirmeye calışıyor. Yiğitcan Saybir, arkadaşları tarafından da çok sevilen tam bir takım oyuncusu.  Bu sezonu A takımında geçirdi ve çok gelişti... Gençler Ligi dışında özellikle Fenerbahçe Doğuş ile şubat ayında oynan Süper Lig karşılaşmasında 20 dakikanın üzerinde süre alıp, performansıyla göz doldurmuştu. Anadolu Efes'in Türk basketboluna kazandırdığı yıldızlara yeni bir ekleme yapacağı kesin.
 
ÜST DÜZEY BİR OYUNCU OLACAĞINA İNANCIMIZ TAM

Alper Yılmaz
Anadolu Efes Genel Menajeri

Yiğitcan Saybir kendi jenerasyonunun en önemli oyuncularında biri... Basketbolcu bir aileden gelmesi onun için önemli bir avantaj. Onun çok çalışkan, çabuk öğrenen ve uygulayan bir yapısı var. Yiğican'ın savunmadaki mücadeleci yapısı, rakibi karşısında gerilememesini sağlıyor. O hücumda da cesur davranıyor ve top kullanmaktan hiç çekinmiyor.
Fakat şunun altını çizmeliyiz ki, Yiğitcan Saybir daha yolun çok başında ve gelişmesi gerekiyor. Yiğitcan'ın kazanacağı tecrübe ile çok üst düzey bir oyuncu olacağına inancımız tam. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum