ING BANK İLE ÜÇLÜK: GIAN CLAVELL

Sezonun flaş ekibi Sakarya BŞB'nin keskin şutörü Gian Clavell'e üç soru yönelttik. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Koçu Selçuk Ernak, Genel Sekreter Cavit Akova ve İdari Menajer Abdullah Uylu'dan, Porto Rikolu oyuncu için yorum almayı da ihmal etmedik

 ING BANK İLE ÜÇLÜK: GIAN CLAVELL
02 Haziran 2018 - 13:10

RİBAUND

-  Sakarya'daki basketbol ortamıyla başlayarak, kariyer hedefini öğrenebilir miyiz?
 - Öncelikle Sakarya'nın harika bir yer olduğunu düşünüyorum. Taraftarlar basketbol ve futbol hakkında gerçekten çok tutkulular. Maça başlarken kalabalığın vahşi ve hareketli olmasını bekliyorsun ve Sakarya taraftarı gerek maç içinde, gerekse maç dışında bize bu tutkuyu sonuna kadar hissettiriyor. 
Kariyer hedeflerim arasında öncelikle NBA Yaz Ligi'nde olup burada başarılı bir dönem geçirip, bir NBA takımı ile kontrat imzalamak var tabii ki. Umarım bunu başarabilir ve uzun zaman NBA'de ter dökerim.

- Şutör özelliklerini nasıl anlatırsın, idolün olan şutörler kimler?
- Şutlarım bence fena değil... Şutör özelliğimi iyileştirmek için her gün daha fazla çalışıyorum. En iyi seviyelerde olmak için şutlarımı olabildiğince geliştirmem gerektiğini biliyorum. Hedefimde NBA var ve bunun için ne gerekiyorsa yapmak istiyorum. Şutör olarak örnek aldığım isimler Stephen Curry ve Ray Allen. Ama favori oyuncumun kesinlikle Kobe Braynt olduğunu söyleyebilirim. 

- Ülkemiz basketbolu için çok önemli yere sahip olan Arroyo’yu bir Porto Rikolu olarak nasıl değerlendirirsin?
- Carlos Arroyo gerçekten benim abim gibi. Bana çok şey öğretti ve her görüştüğümüzde öğretmeye devam ediyor. Hâlâ ondan öğrenecek çok fazla şeyim olduğunu düşünüyorum. O çok karakterli bir insan. Yaptıkları ve öğrettikleri hakkında inanılmaz tutkulu. Bu tarz bir şeyi, böyle bir tutkuyu satın alamazsınız, umarım gelecekte onun gibi olabilirim. 

ONA KOÇLUK YAPMAK BÜYÜK KEYİF

Sakarya BŞB Koçu Selçuk Ernak

Gian Clavell saha içinde ve dışında müthiş enerjisiyle, takıma sonradan ve zor bir dönemde katılmasına rağmen herkese kendini sevdirdi. Sevilen bir takım arkadaşı olarak bize önemli katkılarda bulundu. Çok potansiyelli ve büyük hedefleri olan, çok çalışkan bir oyuncu. Cesaretli, gözü kara bir şutör. Maçların sıkışık yerlerinde defalarca bizim için kilidi açan oyuncu oldu. Hedefinde bir NBA oyuncusu olmak var. Eğer top hakimiyeti, ikili oyun becerisi ve oyunu okuma yönlerinde kendini geliştirirse bu kapasitesi var. Çaylak bir oyuncu için sahip olduğu olgunluk mutlaka ona yardımcı olacaktır. Bu sezon kısıtlı bir dönemde de olsa ona koçluk yapmak bir zevkti.
 
SOKAK HAYVANLARINA BİLE KENDİNİ SEVDİRDİ

Sakarya BŞB Genel Sekreteri Cavit Akova

İhtiyacımız olan dönemde, ihtiyacımız olan pozisyona transfer ettiğimiz Gian Clavell çok istikrarlı olmasa da, kritik yerlerde sahneye çıkarak play-off oynamamızda önemli bir yere sahip oldu. Clavell geldiği ilk günden, son güne kadar takımın enerjisini üst seviyeye çıkardı. Seyirciden, takım arkadaşlarına, hatta gösterdiği yakın ilgiyle, sokak hayvanlarına bile kendini sevdirdi. Kendisiyle çalışmak gerçekten çok keyifliydi.
 
ENERJİSİ VE ÇALIŞKANLIĞIYLA ÖNE ÇIKIYOR

Sakarya BŞB İdari Menajeri Abdullah Uylu

Gian Clavell ile yaklaşık yarım sezon süren bir mesaimiz oldu... Bu onunla havaalanında buluştuğumuz ilk dakikadan, bugüne gelen bir mesaiydi... 
Clavell cana yakın kişiliği ile en kısa sürede takıma uyum sağladı ve düşünmeden attığı zor şutlarıyla Sakaryalı taraftardan, çalışma arkadaşlarına kadar herkese kendini sevdirdi. Gian Clavell inanılmaz enerjisi ve çalışkanlığı ile her takımın sahip olmak isteyeceği türden bir oyuncu. Onunla çalıştığımız için kendimizi şanslı hissediyoruz. 
Ek alanı

YORUMLAR

  • 0 Yorum