Enerjisi Güzel Sohbetler: Güzel Enerji Akaryakıt A.Ş. Pazarlama Direktörü Beril CABI GÜNERMENGİ

"Spor coşkuyu, enerjiyi, heyecanı, başarıyı, mutluluğu birlikte kucakladığımız bunun yanında hayal kırıklığı ve üzüntüyü birlikte göğüslediğimiz enerjisi çok yüksek ve güçlü bir alan. Biz de bir anlamda bu enerjinin en büyük destekçisi ve bu enerjiden doğacak tüm güzel anların sponsoru olmak istedik."

Enerjisi Güzel Sohbetler: Güzel Enerji Akaryakıt A.Ş. Pazarlama Direktörü Beril CABI GÜNERMENGİ
13 Haziran 2021 - 15:51

RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN

Son dönemde 'Basketbol A Milli Takımları'na verdiği destekle öne çıkan ve ay yıldızlıların uluslararası turnuvalar öncesi uğrak yeri olan TOTAL İstasyonları'nın, reklam filmi öncesi Güzel Enerji Akaryakıt A.Ş Pazarlama Direktörü Beril Cabı Günermengi ile bir araya geldik. 

2019 yılından bu yana 'Enerjisi Güzel' mottosu ile Basketbol Milli Takımları ana sponsorluğu yaptıklarını hatırlatan Beril Cabı Günermengi, "Pandemi döneminde bu coşkudan uzak kalsak da spor coşkuyu, enerjiyi, heyecanı, başarıyı, mutluluğu birlikte kucakladığımız bunun yanında hayal kırıklığı ve üzüntüyü birlikte göğüslediğimiz enerjisi çok yüksek ve güçlü bir alan. Biz de bir anlamda bu enerjinin en büyük destekçisi ve bu enerjiden doğacak tüm güzel anların sponsoru olmak istedik" diyor. 

Gelin lafı daha fazla uzatmadan, Beril Cabı Günermengi ile Kadın Basketbol Milli Takımımız ve EuroBasket 2021'in üzerine yaptığımız 'enerjisi güzel sohbet'e geçelim.   

- Pandemi günleri hayatın her alanında olduğu gibi parkelerde de zor zamanlar yaşanıyor, bu bağlamda geride bıraktığımız bir yılı aşkın süreç ve bu dönemi sponsor gözüyle değerlendirmeniz ile başlasak...

- Spor coşkuyu, enerjiyi, heyecanı, başarıyı, mutluluğu birlikte kucakladığımız bunun yanında hayal kırıklığı ve üzüntüyü birlikte göğüslediğimiz enerjisi çok yüksek ve güçlü bir alan. Pandemi ile birlikte, birbirimizden uzak kaldığımız bu süreçte tüm bu duyguları yerinde ve birlikte yaşamayı çok özledik. A Milli Basketbol Takımları ana sponsoru olarak da, hem takımlarımızla hem de tüketicilerimizle buluştuğumuz ve aynı ortak heyecanı yaşadığımız müsabakalardan maalesef uzak kaldık. 

Spor müsabakaları ana faaliyet alanımız dışında tüketicilerimizle buluşabildiğimiz, birebir etkileşim kurabildiğimiz, bağımızı güçlendiren, eğlenceli ve enerjisi güzel organizasyonlar. Pandemi günleri tüm bu pozitif duygulara maalesef uzak kaldığımız zamanlar oldu.

BASKETBOLUN COŞKUSUNA ORTAK OLUYORUZ

-  Türk Basketbol Milli Takımları'na sponsor olma fikri ilk ne zaman ortaya çıktı?

- 2018 yılı başında yapmış olduğumuz pazar araştırmaları sonucunda, tüketicilerimizle duygusal bağımızı güçlendirecek, sadece istasyonlarımızda değil günlük hayatlarının akışında farklı noktalarda da onlara temas edecek projeler üretmeye başladık. 

Tabii ki öncelikle istasyonlarımızda sunduğumuz ürün ve hizmetlerimizi gözden geçirerek, dağıttığımız enerjiyi sadece müşterilerimizin araçları ile sınırlamak yerine, istasyonlarımızı herkesin nefes alabileceği, yolculuk sırasında anlık ihtiyaçlarını karşılayabileceği, en önemlisi iç enerjilerini yenileyebileceği noktalara dönüştürdük. Bu iç görüden hareketle “Türkiye’nin Enerjisi Güzel” fikri ortaya çıktı. 

Milli değerlerine bağlı, kendine has gelenekleri, alışkanlıkları ve mizah anlayışı olan bir ülkeyiz. Zor zamanlarda bile bizi ayakta tutanın, bu ülke insanlarının enerjisi olduğuna inanıyoruz. Biz de bir anlamda bu enerjinin en büyük destekçisi ve bu enerjiden doğacak tüm güzel anların sponsoru olmak istedik. 

Basketbol da, seyirci ve sporcuların etkileşiminin maksimumda olduğu, yüksek tempoda müsabakalarıyla hem kadınlar hem de erkeklerin yoğun takip ettiği spor branşlarından biri olarak ön plana çıkıyordu. Bu doğrultuda, Türkiye’nin lider akaryakıt şirketlerinden biri olarak, Türkiye Basketbol Federasyonu ile imzaladığımız anlaşma çerçevesinde Basketbol Milli Takımlar ana sponsoru olduk. 

Bu şekilde Türkiye’nin Enerjisi Güzel söylemi Basketbol Milli Takımlarımızı da odağımıza alarak “Enerjisi Güzel Takım’a dönüştü. Genç ve başarılı oyunculardan oluşan 'Milli Takımlarımızın' enerjisi de bu sloganı kullanırken ne kadar yerinde bir ifadeyi sahiplendiğimizi bize tekrar göstermiş oldu.

Akaryakıt sektörünün yerli sermaye ile faaliyet gösteren kurumlarından biri olarak Basketbol Milli Takımlar Ana Sponsoru olmak, genç nesillerin bu spora ilgisini artırmak ve Türk basketbolunun gelişimine katkıda bulunmak bize gurur veriyor.

- Enerjisi Güzel Takım ile markanız TOTAL İstasyonları’nın uyumu ve basketbol severlerin ilgisi için neler söylersiniz?

- Enerjisi Güzel Takımımız ülkemizi uluslararası platformlarda temsil ediyor. Bizim sponsor olarak öncelikli amacımız, güzel enerjimizle onların yanında olmak ve ülkemizin yetiştirdiği önemli değerlere destek vermek. Bu süreçte oyuncularımızın gelişimine, yeni jenerasyonların yetişmesine, sporcuların gençliklerinden başlayarak en yüksek performanslarını gösterdikleri dönemlere tanık olmak çok kıymetli.

Sponsor olarak iş birliğimizin başladığı 2019 yılından bu yana, hem müsabakalarda hem de istasyonlarımızda taraftarla bu heyecana ortak oluyoruz. Takımlarımız bizi ortak noktada buluşturuyor, birlik ve beraberlik duygularımızı yükseltiyor, bizleri başarılarıyla gururlandırıyor. 

Bünyesinde faaliyet gösterdiğimiz kurumun değerleri doğrultusunda TOTAL İstasyonları olarak, bu yolculuğun parçası olmaktan çok mutluyuz ve birlikte yürüyeceğimiz uzun bir yolumuz olduğuna inanıyoruz.

HAYDİ 'BİR HAYALİ DAHA GERÇEKLEŞTİRMEYE!'

- 2019 Dünya Kupası öncesi A Erkek Milli Basketbol Takımımız için Cedi Osman'ın ön plana çıktığı reklamınız ses getirmişti, EuroBasket 2021 öncesi A Kadın Milli Takımımız için çektiğiniz yeni reklam filminden bahseder misiniz?

- “Yepyeni Hayallere” mottosu ile hazırladığımız, çekimlerini Kuzey Marmara Otoyolu Havalimanı Kavşağı’nda gerçekleştirdiğimiz yeni reklam filmimiz, önümüzdeki günlerde EuroBasket 2021’e katılacak olan Türkiye Basketbol A Milli Kadın Takımının, TOTAL İstasyonu'na uğraması ve istasyonda 3 gündür onları görme ihtimali ile bekleyen küçük bir kız çocuğunun oyuncularla karşılaşma heyecanını konu alıyor.

TOTAL İstasyonları'ndan Havalimanı Kavşağı istasyonunda geçen reklam filmimizde, ön saha satış görevlimizin küçük kızının turnuvaya giderken takımı görmek için günlerce istasyonda heyecanla bekleyişini izliyoruz. Sonunda Milli Takımımız istasyona geliyor ve küçük kızımız mutluluktan havalara uçarak A Milli Takım oyuncularımız ile tanışma ve birlikte oynama şansını yakalıyor. 

Esra Ural Topuz, Tuğçe Canıtez, Pelin Derya Bilgiç , Olcay Çakır Turgut ve Meltem Yıldızhan gibi başarılı oyuncularımızı bir anda karşısında gören küçük kızımızın, onlarla kucaklaşması, top sektirmesi, milli takım forması ve imzalı topu kapması gibi yaşadığı mutlu anları ekranlara taşıyor.

Tüm istasyon çalışanlarının, küçük kızla otobüsün arkasından el salladığı, milli takım otobüsünün istasyondan ayrıldığı sırada “Siz çocuklarımızın hayallerine ilham oldunuz, o yüzden kalbimizde her zaman şampiyonsunuz! ve reklam filminin sonunda ise, Haydi Enerjisi Güzel Takım… Avrupa Şampiyonasında bir hayali daha gerçekleştirmeye! mesajı geliyor.

PARKEDEKİ HÜNERLERİNİ ÇEKİMLERDE DE SERGİLEDİLER

- Çekimler sürerken, çalışmaları sizin de yakından takip ettiğinizi biliyoruz, oyuncularla ve teknik ekiple aranızda geçen 'enerjik' diyalogları merak ediyoruz? 

- Pandemi kapsamında geniş çaplı önlemlerin alındığı istasyonumuzda, çekimler son derece yoğun tempoda geçmesine rağmen, diyalogların keyifli anlara sahne olduğu bir gün geçirdik. Milli sporcularımız, yoğun kamp tempolarına rağmen çekimlere zaman ayırdı ve hepimizi pozitif yaklaşımları ile etkiledi.

Reklam filmimizde birlikte rol aldıkları çocuk oyuncumuz ile olan duygu dolu sahneleri, güzel enerjileri filme ayrı bir keyif kattı. A Milli Takım oyuncularımızın basketbolda olduğu kadar oyunculukta da başarılı bir performans sergilediklerini eklemeden geçemeyeceğim. Pek çok sahne biz hiç zorlamadan doğaçlama olarak ortaya çıktı; reklam filmimizde oynayan çocuk oyuncumuz ile o kadar iyi anlaştılar ve hayranlığını kazandılar ki, akşam oyuncumuz setten ayrılırken basketbolu kariyer planlamasına dahil etmişti.

ÇİN'DEKİ TÜRKİYE TEZAHÜRATLARININ KEYFİ BAŞKAYDI...

- Unutamadığınız bir milli maç var mı? 

- Sponsorluğumuzun ilk senesinde Çin’de izleme fırsatı bulduğum, 2019 Dünya Kupası’ndaki Amerika - Türkiye maçı unutamayacağım müsabakaların başında geliyor. Son saniyelere kadar kafaya kafaya giden maçta Çinli taraftarlar ile birlikte Türkiye tezahüratları yapmanın keyfi bir başkaydı. O kadar heyecanlı bir maçtı ki, dizlerimin titremesi; ancak birkaç saat sonra geçmişti. Çok yaklaşmış ancak maçı alamamış olmamıza rağmen, Enerjisi Güzel Takımımız muhteşem kadrosuyla inanılmaz bir mücadele verdi ve unutulmaz bir seyir keyfi yaşattı.

- Son olarak EuroBasket 2021 öncesi Enerjisi Güzel Milli Takımımız ve Türk basketbol severlere mesajınız var mı?

- Enerjisi Güzel Takımımızı izlemek çok heyecanlı olacak. Çekimlerimiz boyunca birlikte iki gün geçirme fırsatı bulduk. Genç, yetenekli ve azimli bir takımımız var; enerjileri gerçekten çok güzel. Ben sabırsızlıkla bekliyorum turnuvayı, fırsat bulan herkese de takip etmesini öneriyorum. Yine bizleri heyecandan yerimizde duramadığımız, kazansak da kaybetsek de göğsümüzün kabaracağı bir turnuva bekliyor.

Pandemi nedeni ile bu duyguları bir arada yaşayamasak da, hepimiz için keyifli geçmesini diliyor ve Enerjisi Güzel Takımımıza da başarılar diliyorum.

EUROBASKET 2021 TURNUVA ANONSU: YOLUN SONU KUPA OLSUN...

C GRUBU PROGRAMIMIZ - Strasbourg - Fransa

17 Haziran Perşembe  19.00 Slovenya - Türkiye

18 Haziran Cuma         13.00 Türkiye - Bosna Hersek

20 Haziran Pazar         16.00 Türkiye - Belçika

Salon: Rhenus Sport

Format: Fransa ve Almanya'nın ev sahipliğinde yapılacak EuroBasket 2021'de dört grupta yer alan 16 takım arasından, grup aşamasını ilk sırada tamamlayan dört takım direkt olarak çeyrek finale yükselecek. Gruplarını ikinci ve üçüncü sırada tamamlayan takımlar, çapraz eşleşme ile belirlenecek maçlarda çeyrek finale çıkmak için mücadele edecek.


YORUMLAR

  • 0 Yorum