Hidayet Türkoğlu: Kadınlarımız bizi gururlandıracak

"Ay yıldızlı kadınlarımız üst üste 9 kez Avrupa Şampiyonası’nda mücadele etmeye hak kazanarak, ne kadar iddialı olduğunu ispatladı. Yetenekli oyunculardan kurulu kadromuz var. Koçumuza ve basketbolcularımıza güveniyoruz. Millilerimizin turnuvada iyi sonuçlar alarak bizleri gururlandıracağına yürekten inanıyorum."

Hidayet Türkoğlu: Kadınlarımız bizi gururlandıracak
13 Haziran 2021 - 16:03
Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde güzel bir sezonu geride bıraktık. 2020-21 sezonunu yenilgisiz olarak şampiyon tamamlayan Fenerbahçe Öznur Kablo’yu kutluyorum. Güzel bir mücadele vererek final oynama başarısı gösteren Galatasaray’ı da tebrik ederim.
 
Fenerbahçe Öznur Kablo, takım olarak tarihe geçecek bir sezon geçirdi. Hem Türkiye’de hem Avrupa’da ortaya koydukları mücadele ve izlettirdikleri basketbol taraflı tarafsız herkesin takdirini topladı. Yetenekli ve kariyerli oyuncuların yer aldığı bir ligimiz var ve sezonu hiç yenilgi almadan tamamlamak gerçekten önemli bir başarı.
 
Bütün dünyayı etkisi altına alan pandemi birçok spor organizasyonunu olduğu gibi basketbolu da derinden etkiledi. Pandeminin liglerimizin devamına etkisini en aza indirmek, sporcuların, takımların teknik ve idari ekiplerinin, hakemlerimizin ve maçlarda görev alan personelimizin sağlığını koruyabilmek için sezon başında “Basketbola Dönüş Protokolü” hazırladık. 
 
Liglerimizde 2020-21 sezonunu sağlık kurulumuz ve takımlarımızın da tavsiyeleriyle hazırlanan bu protokol çerçevesinde sürdürdük ve zorlu koşullara rağmen sezonu tamamlamakta başarılı olduk.
 
Biliyorum ki; basketbol seyircisi artık salonlarda takımlarını desteklemek istiyor. Basketbolu seyircisine kavuşturmayı bizler de çok istiyoruz. Yeni sezonda taraftarları salonlarımıza taşımak için çeşitli senaryolara yönelik planlarımızı ve hazırlığımızı yapıyoruz.
 
Finansal olarak sağlam bir temelde hedeflerimize ilerlemek için iş ortaklarımız olarak adlandırdığımız sponsorlarımıza büyük değer veriyoruz. Sponsorluk anlaşmalarını iki önemli markanın birbirini daha ileri taşımak için yaptıkları iş birlikleri olarak görüyoruz. 
 
Herbalife Nutrition bu anlamda Kadınlar Basketbol Süper Ligi’mize isim sponsoru olarak kadın basketbolunda büyük bir fark yaratmıştır. Bu sponsorlukla takımlarımıza yarattığımız kaynak şüphesiz onları daha güçlü hale getirmiştir. Ekonomik anlamda güçlenmiş takımlar hem ligimizin kalitesini artıracak hem de Avrupa’da bizleri gururlandırmayı sürdüreceklerdir.
 
Bu sezon Euroleague Women’da üç takım ile temsil edildik. Öncelikle, bu önemli platformda ülkemizi temsil eden Fenerbahçe Öznur Kablo, Galatasaray ve İzmit Belediyespor’u tebrik ediyorum. Galatasaray çeyrek final oynama başarısı gösterirken, Fenerbahçe Öznur Kablo İstanbul’da organize edilen Final Four’da mücadele etti. 
 
Final Four ilk maçında turnuvayı şampiyon olarak bitiren Ekaterinburg takımına yenilen temsilcimiz üçüncülük maçında Sopron’u mağlup ederek Euroleague Women’ı üçüncü olarak tamamladı. Kadın basketbolunda böylesine üst düzey bir ligde çeyrek final ve Final Four seviyesinde maçlar oynamak gerçekten önemli bir başarıdır. Bu anlamda bizleri gururlandıran Galatasaray ve Fenerbahçe’yi bir kez daha kutluyorum.
 
A Kadın Milli Takımımız üst üste 9 kez Avrupa Şampiyonası’nda mücadele etmeye hak kazanarak bu turnuvanın en iddialı takımlarından olduğunu bir kez daha ispatladı. Yetenekli oyunculardan kurulu bir kadromuz var. Koçumuza ve basketbolcularımıza güveniyoruz. Millilerimizin turnuvada iyi sonuçlar alarak bizleri gururlandıracağına yürekten inanıyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum