Ediz Haksal: Kazanma Ruhu

"Herbalife Nutrition KBSL'de namağlup şampiyon olan Fenerbahçe Öznur Kablo'yu kutlarım. Normal sezonda ve play-off maçlarında gördüğümüz en önemli ayrıntı ise tüm takımların ve oyuncuların "winning spirit – kazanma ruhu" ile mücadelesi oldu. Bu Türkiye'nin kadın basketbolundaki gelişimi açısından benzersiz bir kazanım."

Ediz Haksal: Kazanma Ruhu
13 Haziran 2021 - 16:05
 
EDİZ HAKSAL
 
Ülkemizdeki kadın basketbolu adına en heyecanlı sezonlardan birinin geride bıraktık. Her ne kadar salgın kısıtlamaları nedeniyle takımlar ve taraftarlar buluşamamış olsa da televizyon ve sosyal medyadan yansıyanlar bile nefesimizi kesti. Biz izlerken bu kadar heyecan yaşarken; takımların, teknik kadroların ve sporcularımızın yaşadıklarını tarif etmek sanırım pek mümkün değil.
 
Öncelikle Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin yenilgisiz tamamlayan Fenerbahçe Öznur Kablo'nun büyük saygıyı hak eden başarısından söz etmek gerek. Normla sezon ve play-off sonrasında artık ligimizin El Clasico eşleşmesi olan Fenerbahçe-Galatasaray serisini de yenilgisiz bitiren Fenerbahçe Öznur Kablo, Euroleague Women'da aldığı üçüncülükle bu sezonu her anlamda zirvede tamamladı.
 
Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde ve EuroLeague'de rekabeti hiç bırakmayan Galatasaray da ülkemizdeki kadın basketbol ekolünün yapı taşlarından biri olarak bu heyecana en büyük katkıyı veren takımlardan biri oldu.
 
Normal sezonda ve play-off maçlarında gördüğümüz en önemli ayrıntı ise tüm takımların ve oyuncuların "winning spirit – kazanma ruhu" ile mücadelesi oldu. Bu Türkiye'nin kadın basketbolundaki gelişimi açısından benzersiz bir kazanım.
 
İzleyicinin salonlardan uzak kaldığı bir sezonda bu heyecan yaşandıysa, önümüzdeki sezon çok daha farklı bir lig izleyeceğiz demektir. Türkiye Basketbol Federasyonu'nun gelecek yıl basketbolu yeniden izleyicisiyle buluşturacak en doğru adımları atacağından hiç şüphem yok. Yeter ki gerekli koşullar sağlansın ve basketbol eski ruhuna bir an önce kavuşabilsin.
 
Ligin isim sponsoru olarak biz de bunu heyecanla bekliyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile iş birliğimize
başlarken “Oyuna adını vermeye geliyoruz” demiştik ve bize büyük gurur veren bu sponsorlukla kadınların gücünü göstermeyi, takım çalışmasının ve liderliğin önemini vurguladık.
 
Distribütörlerimiz aileleriyle birlikte kadın basketbolunda farkındalığı arttırdılar ve ligimizin en heyecanlı takipçileri oldular. Böylece basketbolun tabana yayılmasında önemli bir görev üstlendik. Artık Herbalife Nutrition Ailesi olarak takımlarımızla ve izleyicimizle bir araya gelmenin ötesinde ülkemizin her köşesinden yetenekleri bu güzel spora kazandıracak çalışmalarımıza da bir an önce başlamak istiyoruz.
 
Lig şimdilik bitti ama kadın basketbolunda heyecan bitmedi. Bu ayın ikinci yarısında İspanya ve Fransa tarafından ortaklaşa düzenlenen FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda A Milli Kadın Basketbol Takımımız da yer alıyor. Son yılların en iyi jenerasyonlarından birini yakaladığımız kadın basketbolunda uluslararası sahneden de başarıyla dönmeyi umuyoruz.
 
Son olarak erkek basketbolunda yaşanan büyük başarıya da değinmek istiyorum... Anadolu Efes'in Turkish Airlines EuroLeague'de şampiyonluğa uzanan mücadelesini de büyük bir heyecanla izledim, Herbalife Nutrition Ailesi olarak tüm takımı kutlar, nice büyük başarılar dileriz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum