Enerjisi Güzel Takım FIBA 2021 Avrupa Şampiyonası Öncesi Açıklamalarda Bulundu

17-27 Haziran 2021 tarihleri arasında Fransa ile İspanya’nın ortaklaşa düzenleyeceği FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na katılacak Enerjisi Güzel Takımımızın teknik, idari ve sporcu kadrosu turnuva öncesi değerlendirmeler yaptı.

Enerjisi Güzel Takım FIBA 2021 Avrupa Şampiyonası Öncesi Açıklamalarda Bulundu
14 Haziran 2021 - 14:39 - Güncelleme: 14 Haziran 2021 - 19:18

Avrupa Şampiyonası C Grubu’nda Bosna Hersek, Slovenya ve Belçika ile karşılaşacak milli takımımızda Enerjisi Güzel Takım Menajeri Yasemin Horasan, Enerjisi Güzel Takım Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu ve A Kadın Milli Takım kaptanı Bahar Çağlar Ökten, müsabakaları değerlendirdi.

“Takımın enerjisi ve havası çok iyi"

Enerjisi Güzel Takım Menajeri Yasemin Horasan, “Çalışmalarımız gayet güzel gidiyor. Takımın enerjisi ve havası çok iyi. Oyuncularımız, teknik ekibimiz ve takımın içinde olan herkes sorumluluklarının farkında. Önemli maçlar oynayacağız. Slovenya, Bosna Hersek ve Belçika gibi kuvvetli rakiplerle karşı karşıya geleceğiz. Amacımız grup lideri olarak çeyrek finale adımızı yazdırmak olacak. Diğer senaryoda ise ilk iki içinde kalarak çeyrek finale kalmak istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımız iyi gidiyor. Umuyorum ki ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, alabileceğimiz en iyi dereceyle ülkemize geri döneceğiz.” dedi.

“Elimizde genç ve enerjik bir takım var”

Enerjisi Güzel Takım Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, “Sezonun bitmesiyle birlikte, pandemiyi de hesaba katarak çok geniş bir oyuncu havuzuyla çalışmalara başladık. Ligi iyi geçiren ve milli takımı hak etmiş oyuncu grubunu topladık. Şimdiye kadar çok iyi çalışmalar yaptık. Ülkemizde Belarus ve Rusya’ya karşı oynadığımız karşılaşmalarda bence olumlu sinyaller aldık. Elimizde oldukça genç ve yetenekli bir kadro var. Son Avrupa Şampiyonası’nda iki maçımızı son iki dakikada kaybetmiştik. Maç sonunu getirememiştik ve mağlup olmuştuk. O takımda tecrübeli oyuncularımızdan Işıl ve Tilbe de vardı. Işıl ve Tilbe'nin şu an olmaması bizim jenerasyon geçişimizi zorlayacak. Ancak elimizde genç ve enerjik bir takım var. Enerjimizi sahaya yansıtıp, çok büyük hatalar yapmaz ve ortak hedef doğrultusunda oyuncularımızı birleştirebilirsek Avrupa Şampiyonası’ndan çok güzel bir şekilde ayrılabileceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.

“Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz”

Enerjisi Güzel Takım kaptanı Bahar Çağlar Ökten, “İyi bir kamp süreci geçirdiğimizi düşünüyorum. Avrupa Şampiyonası’na çok az bir süre kaldı. En hazır halimizle turnuvaya katılmak istiyoruz. Grupta oynayacağımız ilk maç başlangıç için çok önemli. Gruptan çıkmak bizim ilk hedefimiz. Önümüzdeki yıl Dünya Kupası düzenlenecek. Bu turnuvaya gidebileceğimiz sonucu almak istiyoruz. Avrupa Şampiyonası’nda sahaya enerjimizi yansıtmak ve ülkemizi de en iyi şekilde temsil eden bir takım izlettirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.



 






 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları