Hırs | Cem Han

"Kapaklı Spor olarak sezon başında açıkçası kimsenin bunları başaracağımıza dair inancı yoktu. Ama biz bazı şeyleri kanıtladık diye düşünüyorum. Umarım bundan sonrasında da bu yakaladığımız ritmimizi koruyarak göstermeye devam edebiliriz."

Hırs | Cem Han
16 Mart 2024 - 08:57 - Güncelleme: 16 Mart 2024 - 09:01
ECE ERGEZ
 
Basketbola İTO'da başladım. Ardından Beşiktaş'ta devam ettim. Tekrar İTO'ya dönünce genç takımda oynamıştım. Sonrasında ise Çorlu Belediyesi'yle TB2L macerasına atıldım. Devamında ise Muğla Ormanspor ve Gemlik'te forma giydim. O yıllar benim için TB2L'de geçti diyebilirim.
 
Ardından vatandaşlığımda olduğu için Sırbistan Novi Pazar'da oynadım. Ama orada da istediğim gibi süre bulamayınca geri dönmeye karar verdim. O zamanlar TBL'de mücadele eden Edirnespor ile anlaştım. Ancak kötü giden bir sezona denk gelmiştim ve ligden düştük. Ardından ben de TB2L'de mücadele eden Kocaeli BŞB Kağıtspor ile anlaştım. Ligde lider olsak da pandemi sezonuna denk geldiği için sezon yarım kalmıştı. Pandemi sonrasında ise Asya Kartalları ve İBB ile oynadım. 
 
Son olarak ise ise o zamanlar Bölgesel Lig'de mücadele eden Kapaklı'dan teklif aldım. O zamandan beri de buradayım. Önce EBBL'den TB2L'ye sonra ise TB2L'den TBL'ye çıkmaya başardık. Bunların hepsini 13 ay gibi çok kısa bir zamanda yaptık. Açıkcası hiç birimiz bu kadar kısa sürede böyle bir başarı yakalayacağımızı tahmin etmiyordu. Ama Kapaklı'ya gelince buradaki insanların ne kadar iyi niyetli ve istekli olduğunu gördük. Sonuç olarak baktığınızda bu başarı bizim için de önemli olacaktı ve öyle de oldu diyebilirim.
 
Geçtiğimiz yaz bana Kapaklı'dan teklif geldiğinde tabii ki mutlu oldum. TBL'de oynama fırsatı yakalamak benim için değerliydi. Belki kulüp ile kadro olarak geç kurulduğumuz ve hızla yükseldiğimiz için hazır olamadığımız kısımlar olmuştu. Ama hem Kapaklı Belediye Başkanımız Mustafa Çetin hem de başantrenörümüz Kadir Serdar bize ilk günden itibaren çok ılımlı davrandı; hep yanımızda olduklarını hissettirdiler. Biz de verilen bu fırsatı ilk günden itibaren iyi değerlendik diye düşünüyorum. 
 
Tabii ki takım olarak bu ligde mücadele etmek bizi ilk başlarda zorladı. Ama ilk günden beri takımın başında olan başantrenörümüz Kadir Serdar ile bu yeni lig ve uyum sorununu kolay aştığımızı düşünüyorum. Burası TB2L'ye göre çok daha kaliteli oyuncuların olduğu ve fiziksel olarak daha net bir üstünlük mücadelesine girdiğin lig. Bu ligde kesinlikle fiziksel olarak çok daha güçlü olup %100'ünüzü sahaya koymanız gerekiyor. Ben de çok genç bir oyuncu değilim. Belli tecrübeye sahip olduğum için bu geçişte zorlanmadım ve en kısa sürede de uyum sağladığımı söyleyebilirim.
 
Diğer 4 numaralara göre hem çok hareketli hem de çok yetenekli isim olan İlkan Karaman sanırım bu ligde bu zamana kadar beni en çok zorlayan oyuncu oldu.
 
Sezon başında maalesef çok fazla ayrılıklar yaşadık ve takım olarak bu ayrılıklar bizi etkiledi. Ama ardından takımımıza katılan isimlerden bu süreçte çok önemli katkılar almaya başladık. Takımımıza en son katılan Kristijan Nikolov'un katkısı da bu anlamda bizim için değerli oldu. Takım içindeki rollerimiz oturunca biz de gereken ne varsa hepsini yapmaya çalıştık. Sezona ayrılıklar nedeniyle inişli çıkışlı bir başlangıç yapsak da devamında çok iyi bir takım oyunu ortaya başladık. Artık kimseye kolay kolay yenileceğimizi düşünmüyorum.
 
Bizim gerçekten çok iyi bir taraftarımız var ve ilk günden bugüne de sayıları artıyor. Artık tam olarak oyunda bizi nerede iteceklerini, nerede destek olacaklarını çok da iyi bilen bir taraftarımız var. Bu bizim için çok kıymetli bir şey. Onların gücünü hissettiğimizde sahada bambaşka bir güçle mücadele ediyoruz. İç sahalarda daha etkili olmamızın belki de en önemli sebebi budur.  Özellikle kısa yabancımız Troy Franklin iç saha maçlarında taraftarın itici gücü hoşuna gittiği için evimizde oynamayı daha çok seviyor.
 
Rakiplerimizde iç sahadaki havanın çok daha farklı olduğunu, burada daha farklı oynadığımızı söylüyor. Ancak tabii ki bu şekilde bir hava yakalamak ne kadar güzel olsa da bu başarıyı deplasmana da taşımak gerekiyor. 
 
Trakya'daki erkek basketbolunda profesyonel ligde mücadele eden tek takımız. Bu sebeple çevre illerden de maç günleri bizleri desteklemeye geliyorlar. Burada zaten basketbol sevgisi olan bir şeydi. Biz sadece bunu elimizden geldiğince daha ileriye götürmeye çalışıyoruz.
 
Gerçekten son yılların en çekişmeli ve zorlu TBL sezonundayız. Önceki yıllarda bazı takımlar daha alt sıralarda kalırdı. Play-off yapacak ve yapamayacak takımlar yavaş yavaş belli olmaya başlardı. Ama şu an baktığımızda ligin sonuna yaklaşmamıza rağmen belli olan hiçbir şey yok. Biz böylesine zorlu bir sezonda ilk kez TBL'ye yükselen bir takım olsak da ligin büyük kısmını play-off ve o banda yakın sırada geçirdik.
 
Bundan sonra da öncelikli hedefimiz tabii ki ligde kalmak. Sonra ise gidebildiğimiz en iyi yere kadar gidip play-off'u zorlamayı istiyoruz. Sezon başında bunları başaracağımıza dair kimsenin inancı yoktu. Ama biz bazı şeyleri ispat ettik diye düşünüyorum. Umarım bundan sonrasında da bu yakaladığımız ritmimizi koruyarak başarımızı göstermeye devam edebiliriz. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları