Timuçin Meriç | Lider

“Takım kadromuzun aslında yeterli ve iyi olduğunun farkındaydım. Ama nedense takım oyununun yanı sıra kişisel basketbol yetenekleri sahaya bir türlü yansımıyordu. Oyuncularımızın da alınan sonuçlar sonrası biraz güven eksikliği yaşadıklarının ve görev dağılımında da bir takım sorunların olduğunun tespitini yaparak öncelikle bu konu üzerine gittim.”

Timuçin Meriç | Lider
11 Nisan 2024 - 09:47 - Güncelleme: 11 Nisan 2024 - 09:54

ECE ERGEZ

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor sezon başı kurduğu kadroyla hedeflediği sonuçları maalesef alamadı. Aslında bir ara toparlandı derken tekrar istenmeyen sonuçlar arka arkaya geldi ve bu durumda antrenörleri ile bir ayrılık yaşandı. İlerleyen sürede asistan koçla bir süre devam kararı alındı ama maalesef bir istikrar sağlanmayınca koç değişikliğine gidildi.
 
Benimle anlaşma sürecine gelirsek... Balıkesir BŞB çok uzun yıllardır takip ettiğim ve takdir ettiğim bir kulüp... Yıllardır gerek rakip gerek dost olarak gerekse bilgi alışverişi için hep temasta olduğum bir kulüp. Genel menajerimiz Anıl Uyanık ile de çok eskilere dayanan bir dostluğumuz var. Bu sene başında herhangi bir kulüp ile anlaşamayınca TBL’yi çok yakından takip etmeye başladım. Elimden geldiğince tüm maçları hem YouTube’dan hem televizyondan takip ediyor, yaşadığım şehir Ankara’daki karşılaşmaları da canlı izleyerek tüm takımlar hakkında genel bilgiler ediniyordum.
 
Bu sene içi de bir iki kez genel bilgi amaçlı temasta olduğum Anıl Uyanık’dan bir akşam telefon aldım ve bana Balıkesir BŞB takımı hakkında ne düşündüğümü sordu ve eğer takıma koç olursam, içinde bulunulan durumdan kurtulma şansını konuştuk ve belli konularda ortak düşündüğümüzün farkına vardık. Bu görevi bana teklif ederlerse kendime ve takıma güvendiğimi ancak sene başından beri bir türlü net performans alamadıkları kısa yabancı oyuncu değişikliğinin de gerektiğini belirttim. Bu konuşmayı kulüp başkanı İrfan Sarıgül ile paylaşıp geri dönüş yapacağını söyledi ve bir gün sonra başkanımızın da onayı ile beni bu göreve layık gördüler. Buradan tüm yöneticilerimize tekrar teşekkürlerimi iletmek isterim.
 
İlk gün ilk antrenman öncesi yaptığım toplantıda çok net şekilde burada olmamın sebebinin kulüp bünyesinde bulunan herkese olan güvenim olduğunu söyledim. Ayrıca birlikte bu işi başarabileceğimize olan inancımı anlattım. En gencinden en yaşlısına, Türk’ünden yabancısına, teknik ekibinden yöneticisine ve inanılmaz seyircisine kadar inandığım bir takıma geldiğimi ve birlikte başaracağımıza yüzde yüz inandığımı tekrar tekrar söyledim.

Takım kadromuzun aslında yeterli ve iyi olduğunun farkındaydım. Ama nedense takım oyununun yanı sıra kişisel basketbol yetenekleri sahaya bir türlü yansımıyordu. Oyuncularımızın da alınan sonuçlar sonrası biraz güven eksikliği yaşadıklarının ve görev dağılımında da bir takım sorunların olduğunun tespitini yaparak öncelikle bu konu üzerine gittim.
 
Kadroda bir takım yeni görev dağılımları yaparak, hücumda ve savunmada ise yeni sistem değişiklikleriyle teknik anlamda dokunuşlar yapmaya başladım. Aynı zamanda oyuncularımla konuşarak, kendilerine ve takıma olan güvenlerinin tekrar yerine gelmesi için mental dokunuşlar da yapmaya başladım. Teknik ekibimle de çok kısa sürede çokça çalışarak yeni bir yapılanma planı yaptık ve bunları direkt uygulama için kolları sıvayarak işimize dört elle sarıldık.
 
Tabii ki takımlarda bu tür teknik ve mental değişiklikler maalesef bir anda olmuyor. Ama öncelikle takım kaptanımız Deniz Genç ve takımın abisi Ümit Sonkol önderliğinde tüm oyuncularımızın düzgün karakterleri, disiplinli çalışmaları ve istekleri ile verdikleri reaksiyonlar sayesinde bunları en kısa sürede de hayata geçirdiğimizi düşünüyorum. Bu süreçte benle birlikte aynı anda takıma gelen ve çok çabuk takıma adapte olan tecrübeli kısa yabancı oyuncumuz Marquis Wright'ın da etkisi oldu.
 
Geldiğimde takımımız pozisyon olarak kötü durumdaydı ve gelişim hem sıkıştırılmış haftaya hem de zorlu bir fikstüre denk geldi. Dışardan bakıldığında gerçekten çok riskli bir durum gibi gözükse de takıma olan inancıma ve çocukların vereceği reaksiyona güveniyordum. Gelişimden çok kısa süre sonra deplasmanında oynadığımız ve son dakikada kaybettiğimiz ligin kuvvetli ekiplerinden Gaziantep maçı çok istediğim gibi geçmese de izlemesi zevkli denk bir oyun oldu. Hemen arkasından evimizde oynadığımız lig ikincisi Sigortam.net karşısında istediğimiz oyunu özellikle savunmada sergilesek de iki sayı ile o karşılaşmayı da kaybettik ve ligin dibinde kaldık. 4 maçlık galibiyet serisini de bu iki mücadele sonrasında yaşadık.
 
Biz kulüp olarak, yönetiminden oyuncusuna kadar daha üstlere tırmanacağımızın inancındayız. Bunun içinde her maça final havasında hazırlanarak, maçları tek tek düşünerek ve kendimizi olabildiğince yukarıya çekebilecek galibiyet sayısını almak için elimizden gelen her şeyi yapıyor ve çok çalışıyoruz.
 
Çok uzun yıllardır TBL‘nin gerçekten önemli takımlarından olan Balıkesir BŞB'nin bu lige kattığı renk ve kalite ile TBL’nin önemli taşlarından biri olduğunu düşünüyorum. Dışarıdan takdir ettiğim bu organizasyonun bu yıl içinde olmaktan da büyük bir gurur ve onur duyuyorum. 
 
Evet belki de son 10-15 yıldır TBLde yaşanan en çekişmeli, en şaşırtıcı ve en hareketli sezon yaşanıyor diyebilirim. Şu anda bile ligin yedincisi düşme potasına gelebilecek bir durumda ve ligin dibindeki takımda bir anda play-off potasına gelebilecek gibi sıralanıyor. Bence bu sezon inanılmaz bir TBL yaşanıyor. Play-off'a girecek takımların da düşeceklerin de ikili ya da üçlü averajlar ile çok dar bir galibiyet farkıyla belirleneceğini düşünüyorum. Hem düşme potası için hem de play-off potası için bence 13 galibiyet önemli olacak. 

Derginizi çıktığından beri takip ediyorum. Böyle güzel bir dergi de bana da böyle bir imkan sunduğunuz için tüm Ribaund ekibine çok teşekkür ederim.


YORUMLAR

  • 0 Yorum