İstikrar | Kadir Serdar

Kapaklıspor Koçu Kadir Serdar, "Şu an sıralamada play-off zorlayan bir takım olsak da gerçekçi hedefimizden çok şaşmamayı tercih ediyoruz. Önce ligde kalmayı garantilemek devamını sonra düşünmek istiyoruz" diyor.

İstikrar | Kadir Serdar
16 Mart 2024 - 09:02

ECE ERGEZ

Ben Bölgesel Lig'in grup aşamasında takıma dahil olmuştum. O zamandan bu zamana aslında 13 ay gibi kısa süre geçti ve biz iki lig birden yükselme başarısı gösterdik. Bu başarı gerçekten benim için çok çok değerli.
 
Burada en başta basketbolla alakalı çok fazla altyapı yoktu ama Kapaklı Belediye Başkanımız Mustafa Çetin başta olmak üzere herkes iyi niyetli ve istekli. Burada basketbol olarak bir şey yapabileceğime gerçekten inandım. Zaten sportif başarı hiç konuşulmadı. Burada istenen şey sinema ve tiyatroya gider gibi aileler için yeni bir aktivite olmasıydı. Burada öncelikli olan tribünlere insanları çekmekti. Bunu yaparken sportif başarı da arkasından geldi. Kısa süre içinde ikisini birden başarmamız bizim için çok önemli oldu. 
 
Biz ayaklarını yorganına göre uzatan bir kulüp olmayı tercih ettik. Olmayan paralarla kimseye vaadler vermedik. Ödeme zorluğuna girdiğimiz dönemlerimiz oldu ama kimseyi kandırmaya çalışmadık. Bana göre benim en büyük şansım kemik kadroyu çok bozmadan gerekli noktalara hamle yapmam oldu.
 
Biz nerdeyse sezon başlamadan 10 gün önce filan tam takım olarak idman yapmaya başladık. Sezon başındaki sıkıntıların sebebi ligin erken başlamasıydı... Federasyon Kupası oynanmayınca lig eylülün ikinci haftası başladı ve idmanlara da ağustos gibi start verdik. İşte bizim gibi küçük bütçeli takımların o tarihlerde yabancı oyuncularını takıma getirmeleri kolay olmadı. Ama asıl benim için en sıkıntılı olan durum yaşanan sakatlıklar ve takımdaki ayrılıklardı. Bir türlü rolleri sağlıklı bir şekilde oturtamadım. O süreç beni bu anlamda zorladı.
 
Kemal Can Aktuna sakatlandı. O, takımımızın en önemli parçalarından biriyidi. Kemal Can'ın sakatlığı hepimizi hem çok üzdü hem de oyunumuzu çok etkiledi. Ardından Şahin Ekmen, Baran Avşar ve Burak Can Dilmaç ayrıldı. Bu ayrılıkların hepsi ilk devrede yaşandı. Ben de hangi oyunumu ortaya koyacağımı, nasıl bir oyun düzenine gideceğimi bir türlü oturtamadım. İlk devre bu sebeple bizim elimizde olmayan sebeplerden dolayı inişli çıkışlı geçti.
 
Ben buraya gelmeden önce BSL'de yardımcı antrenörlük yapıyordum. Kapaklı'da bir şeyler yapmaya inanınca gelmeye karar geldim. Ben Süper Lig'de de çok üst bütçeli takımlarda çalışmadım ve hep kaynağı biz yaratmak zorunda kaldık. Burada da o tecrübemi aktarmaya çalışıyorum. Burada bir kültür oluşması için birilerinin gelip burada bunu yaratması gerekiyor. Kültür kendiliğinden olan bir şey değil. Yani hep kendim emek vererek adımlar atıp bir şeyler yarattığım için burada bunu kısa sürede belki bu sebeple yakaladık diyebilirim.
 
Belki biraz klişe olacak ama benim hedefim hep bir sonraki maçtır. Ben hep tüm takımlarımda da bu şekilde hedef koyarak çalıştım. Kulübümüz için ise bu sezonun gerçekçi hedefi ligde kalmak. Şu an sıralamada Play-off zorlayan bir takım olsak da gerçekçi hedefimizden çok şaşmayı tercih ediyoruz. Önce ligde kalmayı garantilemek devamını sonra düşünmek istiyoruz. 
 
Taraftarımıza gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bizi çok güzel sahiplendiler ve desteklerini hiç esirgemiyorlar. Sadece saha içinde değil saha dışında da oyunculara gösterdikleri sevgi çok kıymetli. Burada bir basketbol kültürünün, sevgisinin başladığını ve çoğaldığını görüyoruz. Bu bizleri gerçekten mutlu ediyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum