Yabancı kontenjanı Periler'e yarayacak

A Milli Kadın Basketbol Takımı Menajeri Yasemin Horasan, "Herbalife Nutrition KBSL'de yabancı sayısının 3'e düşmesinin çok faydalı olacağı kanısındayım. Çok kaliteli Türk oyuncularımız var. Bu kararla oyuncuların sahada kaldıkları süre ve aldıkları sorumluluk arttığında; hem kendi kariyerleri açısından hem de A Milli Takımımız adına iyi olacak. Yabancı kontenjanından ziyade en önemli faktör sporcuların kendine yaptığı yatırım ve bunun sahaya pozitif anlamda yansıması olacaktır" diyor.

Yabancı kontenjanı Periler'e yarayacak
02 Haziran 2022 - 14:33 - Güncelleme: 02 Haziran 2022 - 14:42
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN

- A Milli takım yeni jenerasyonu ve kısa vadeli hedeflerinizle ilgili neler söylemek istersiniz?

 
- Tecrübeli oyuncularımıza ek olarak yeni jenerasyondan gelen sporcularımız, kulüplerinde sorumluluklarını arttıran oyuncularımızı görmek ve önümüzdeki süreçte A Milli Takımımıza entegre etmek adına 'nasıl bir yol haritası düzenleyeceğimizi' belirlemek adına kamplar ve çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte öncelikli hedefimiz kasım ve şubat aylarında oynayacağımız pencere maçları sonrası Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanmak, sonrasında grupta iyi bir sonuç alıp ilk 8 e girmek olacak. Yeniden ülkemizi dünya şampiyonalarına ve Olimpiyatlar'a taşıyacak sonuçlar elde etmeyi hedefliyoruz.
 
LİGİMİZ UZUN SÜREDİR ÖNEMLİ BİR MARKA

- Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ni (KBSL) pek çok önemli ve kariyerli yabancı oyuncunun tercih ettiğini görüyoruz. Herbalife Nutrition KBSL’nin Avrupa’daki yeri ve önemi için neler söylersiniz? 
 

- Uzun yıllardır hem milli takım hem de kulüpler seviyesinde Türk kadın basketbolu Avrupa arenasında finaller oynadı, madalyalar kazandı ve her zaman adından söz ettirdi. Herbalife Nutrition KBSL, Avrupa basketbolundaki en önemli ve kaliteli organizasyonlardan bir tanesi. Ülkemizi üst seviyelerde yıllardır başarıyla temsil eden Avrupa şampiyonluğu ve finalleri yaşamış kulüplerimiz var; umarım bu şekilde sayıları artarak devam eder. Bu başarıları daha değerli kılacak şey, Türk oyuncularımızın lokomotif olduğu daha fazla sorumluluk aldığı bir düzeni sağlayabilmek olacaktır.

TECRÜBELİLERLE, YENİLERİ ENTEGRE ETMELİYİZ
 
- Özellikle son yıllarda kadın basketbolunda kulüp bazında çok başarılı sezonlar geçirsek de aynı başarıyı milli takım düzeyinde yakalayamıyoruz. Bunun öncelikli sebebi size göre nedir?

 
- A Milli Takımımız geçmişte birçok kez kürsüye çıktı en üst organizasyonlarda ülkemizi büyük başarıyla temsil etti. Ülke basketbolun adını altın harflerle yazdırdı. Fakat bildiğiniz gibi jenerasyon değişiklikleri oldu ve bazı düşüşler ve adaptasyon süreçleri yaşanıyor. Mevcut oyuncularımızla ve alttan gelen basketbolcularımızı doğru entegre etmeliyiz. Sporcularımız kulüplerinde de karar verici oyuncu olarak oynarsa bu başarı milli takımımıza da yansıyacaktır.
 
YABANCI SAYISININ AZALMASI FAYDALI OLACAK
 
- Önümüzdeki sezondan itibaren uygulanacak yeni yabancı kuralı ile ilgili neler söylemek istersiniz? 3 yabancı kuralı çoğunluğun düşündüğü gibi size göre yerli oyuncular için önemli bir fırsat mı olacak?


- Herbalife Nutrition KBSL'de yabancı sayısının 3'e düşmesinin çok faydalı olacağı kanısındayım. Çok kaliteli Türk oyuncularımız var. Bu kararla oyuncuların sahada kaldıkları süre ve aldıkları sorumluluk arttığında; hem kendi kariyerleri açısından hem de A Milli Takımımız adına iyi olacak. Yabancı kontenjanından ziyade en önemli faktör sporcuların kendine yaptığı yatırım ve bunun sahaya pozitif anlamda yansıması olacaktır.
 
ALTYAPI KONUSUNDA İYİ YOLDAYIZ
 
- Yoğun bir iş temposunda olduğunuzu biliyoruz. Altyapı milli takımlarıyla ilgilenip, onların çalışmalarını takip etme fırsatınız olabiliyor mu?


- Altyapıyı A Milli Takım Antrenörümüz Ceyhun Yıldızoğlu başta olmak üzere tüm ekibimiz ve ben de yakından takip ediyoruz. Milli takım kültürünü ve felsefesini uluslararası vizyonu; oyunculara küçük yaşlarda işlemenin öneminin farkındayız. Altyapıda önemli çalışmalar yapılıyor, çok emek harcanıyor. Burada en önemli sorumluluk bu işe emek koyan öncü kulüp takımlarımızda oluyor. Altyapı konusunda iyi bir yolda olduğumuz düşüncesindeyim; fakat elbette yapılacak çok daha fazla şey var. Bunları federasyonumuz ve kulüplerimizin iş birliğiyle daha iyi noktaya getirme çabasındayız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum