Kaptan | Olcay Çakır Turgut

“Draft edilen ilk Türk kadın basketbolcu olarak bir gün WNBA’de oynayarak hem ülkemi hem Fenerbahçe’yi en iyi şekilde temsil etmek hedeflerim arasında yer alıyor. Fakat şu an için önceliğim Fenerbahçe...”

Kaptan | Olcay Çakır Turgut
01 Haziran 2022 - 14:30
ECE ERGEZ

Basketbola 8 yaşında babam sayesinde başladım. Babam Manisa Turgutlu’da okulda beden eğitimi öğretmenliği ve basketbol antrenörlüğü yapıyordu. Bende çok küçük yaşta maçlara gitmeye başladım, onlarla üzülüp seviniyordum. Sonrasında kendi spor kulübümüzde basketbol oynamaya başladım. Yani bu spora başlamama babamın orada olmasının etkisi de oldu.
 
Okul ve kulüp takımında iyi işler yaptıktan sonra sevgili Anıl Tağtekin, Fenerbahçe’de oynamak için teklif yaptı. Ama daha sadece 12 yaşında olduğum için biraz endişeliydim. Geldiğimizde İstanbul’da kalmamın doğru olduğuna karar verdik. Her anından büyük bir mutluluk ve gurur duyduğum basketbol ve Fenerbahçe kariyerim işte böyle başladı.
Büyük organizasyonlar ve finallerde oynamak her oyuncunun hayalidir. İstanbul’da ve taraftarlarımızın önünde böyle bir maç oynamak çok özeldi. O gün çok özel ve unutamayacağımız bir atmosfer vardı. Çok küçük yaştan beri en büyük hayalim EuroLeague'te kupayı müzemize eklemekti. Çok istemek bazen talihsizlikler doğurabiliyor. Elimizden geleni yaptık fakat olmadı. Biz kolay vazgeçecek bir takım ve oyuncular değiliz. Mücadele etmeye devam edeceğiz.
 
Bireysel performanslardan önce takımın performansı ve başarısı her zaman önceliğimizdir. Eğer takım iyi performans veriyorsa bireysel olarak da iyi performanslar izletiliyor demektir. Ben her zaman takımım için en iyisini yapmaya çalışıyorum ve her zaman bir ve bütün kalarak ilerliyoruz. Bu sezonu kupayla bitirmek için elimizden geleni yaptık ve bunu da başardık. 
 
Marina Maljkovic ile birlikteliğimiz play-off ile başladı. Biliyorsunuz ki çok kısa bir sürede yeni bir düzen oluşturmak hiçbir zaman kolay olmamıştır. Fakat hem takım arkadaşlarımın özverisi hem de hocamızın tecrübesiyle kısa zamanda güzel işler yaptığımızı düşünüyorum. 

Antrenmanlarda ana odağımız hem savunmada hem de hücumda agresif bir oyun kimliğine bürünmekti. Bu agresifliği sahaya yansıtmaya çalıştık.
 
Marina Maljkovic, kesinlikle çok saygı duyduğumuz ve çok başarılı bir antrenör. Kazandığı başarıları zaten tüm spor kamuoyu biliyor. Geldiği ilk günden itibaren hem antrenmanlarda hem de maçlarda istediklerine hızlı bir şekilde yanıt verdik ve büyük bir dayanışma ile kısa sürede önemli yol katettiğimizi düşünüyorum.
 
Ülkemizi ve Fenerbahçe’yi draft edilen ilk Türk kadın basketbolcu olarak temsil etmek çok gurur verici benim için. Bir gün WNBA’de oynayarak hem Türkiye’yi hem Fenerbahçe’yi en iyi şekilde temsil etmek hedeflerim arasında yer alıyor. Fakat şu an için önceliğim Fenerbahçe.
 
Benim için kariyerim boyunca yaşadığım tüm başarılar çok değerli ve unutulmaz. Çok güzel başarılar elde ettiğimi düşünüyorum. Yakın gelecekteki ilk hedefim öncelikle üst üste 5. kez Türkiye Ligi'nde mutlu sona ulaşabilmek. Sonrasında A Milli Takımımızla kürsüye çıkmak ve EuroLeague'de kupayı kazanmak için mücadele etmek...

YORUMLAR

  • 0 Yorum