Misli.com TBL Röportajları | Manisa BŞB

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi'nde Federasyon Kupası'nın ardından ligde de mutlu sona ulaşan Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden Mustafa Baki Görür ile koç Ceyhun Cabadak, kupayı kaldırmalarının ardından sıcağı sıcağına Misli.com TBL Röportajları'nda konuğumuz oldu.

Misli.com TBL Röportajları | Manisa BŞB
02 Haziran 2022 - 14:55 - Güncelleme: 02 Haziran 2022 - 16:55


HEDEF
MUSTAFA BAKİ GÖRÜR


"Misli.com TBL'de sezon başlarken hedefimiz tabii ki iki kupayı kazanmaktı. Önce Federasyon Kupası'nı kaldırdık. Ligde şampiyonluğun kolay olmayacağını biliyorduk; çünkü daha önce hem kupada hem de ligde mutlu sona ulaşan bir takım yoktu. Bu bizi korkutmadı tam aksine daha çok motive olmamızı sağladı ve bir ilki başardık."

HÜSEYİN DEMİR

Benim için gerçekten zor bir sezon oldu. Takım olarak müthiş bir Federasyon Kupası geçiriyorduk, ben de kendimi hem fiziksel hem mental olarak çok iyi hissediyordum. Talihsiz bir sakatlıktan sonra İlk defa sahalardan uzun süre uzak kalacaktım; ama bu süreçte; eşim, ailem, takım arkadaşlarım, teknik heyet ve kulübüm gerçekten inanılmaz destek oldular. Ailemin ve takımın desteği sayesinde bende olabildiğince hızlı ve iyi bir şekilde sahalara geri döndüm.

Gerçekten Misli.com Türkiye Basketbol Ligi'nde bu sezonu iki kupayla tamamladığımız için çok mutluyum. Benim açımdan çok iyi bir sezon geçti, takımıma fayda sağladığım için çok mutluyum. Koçumuz Ceyhun Ağabey'in (Cabadak) inandığı, herkesin topu paylaştığı bir hücum sistemi var. Ben de bu sistem içinde takımıma maksimum katkı verebilmek için sahaya çıktım.
 
Sakatlık dönüşü zorlandığım dönemlerde oldu. Teknik heyet ve takım arkadaşlarımın bana saha içinde duydukları güven sayesinde ben de takıma katkı sağladım ve şampiyonlukta önemli pay sahibi oldum.

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi’nde bu sene yanılmıyorsam 15. sezonumu geçirdim. Burası her sezon üstüne katarak gelişen bir lig… Bu sene misli.com sponsorluğu ile birlikte daha fazla insana ulaştığını düşünüyorum. Bu sponsorluk hem takımlara hem de oyunculara olumlu olarak yansıdı.

Ayrıca TRT sporun canlı maç yayınları, YouTube yayınları ve podcastler ligin kalitesini ve marka değerini arttıran unsurlar olduğunu düşünüyorum. Umarım bu tür sponsorlar çoğalır ve Misli.com Türkiye Basketbol Ligi'nin marka değerine, kalitesine daha fazla değer katar. Çok net şekilde ifade edebilirim ki Misli.com, Türkiye Basketbol Ligi’nin kalitesini artırdı. 

Ben de son iki sezondan beri oynadığım basketboldan daha çok keyif alıyorum. Eskiden sahada her şeyi yapmak istiyordum. Artık neyi iyi yapıyorsam onları yapmak için sahaya çıkıyorum. Bu etkenler bence benim bireysel olarak performansımın artmasını sağladı. Tabii ki en önemli faktör; koçun ve takım arkadaşlarımın bana her zaman inanması, güvenmesi…

Sezon başlarken hedefimiz tabii ki iki kupayı kazanmaktı. Şampiyonluğun kolay olmayacağını biliyorduk; çünkü bunu daha önce yapabilen takım yoktu. Bu bizi korkutmadı tam aksine daha çok motive olmamızı sağladı. Federasyon kupasında ne kadar konsantre olduğumuzu bütün camiaya göstermiştik. 

Sezon başlarken ve sezon devam ederken yaşadığımız bazı sakatlıklar ritmimizi düşürse sde takım olarak hedefe kitlenmiş olmamız ve sakat oyuncuların iyileşmesi ile beraber sezon sonunda iki kupa ile istediğimiz hedefe ulaştık. Buna ulaşmamızdaki en büyük faktör aile olmamız…

TİPLEME
- En beğendin koç?

- Brad Stevens
- En beğendiğin oyuncu?
- Stephen Curry
- En iyi ilk 5'in?
- Stephen Curry -  Kobe Bryant -  Lebron James -  Kevin Garnett - Shaquille O’Neal
- En zorlu deplasman?
- Tarık Almış Spor Salonu
- Tek kelime ile Manisa... 
- Şampiyon



KALICI
CEYHUN CABADAK


"Misli.com TBL'de şampiyon olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şimdi hedef yeni sezon için kadro yapılanmamıza geldi. Hedef olarak bu Süper Lig'de uzun yıllardır mücadele eden takımların seviyesine çıkarak, orada kalıcı olacak bir takım organizasyonu yaratmak istiyoruz." 
 
Bizim için çok zorlu bir sezon oldu. Hazırlık dönemini çok iyi geçirmemizin ardından Federasyon Kupası'na çok iyi başlangıç yaptık. Kupayı kazanırken önemli bir oyuncumuzu kaybettik, Mustafa Baki Görür’ün eli kırıldı. Sonrasında takımda belli değişiklikler yapmak zorunda kaldık.
 
Hem takım içerisinde oyuncular arasında belli pozisyon değişikliklerine gittik hem de iki oyuncu ile yollarımızı ayırarak iki yeni isim ile sözleşme imzaladık. Misli.com Türkiye Basketbol Ligi'ne (TBL) ilk altı haftada aldığımız üç deplasman mağlubiyeti ile başladık. Aslında ligin ilk 10 haftası bizim için yeni bir hazırlık dönemi gibi oldu…
 
Baki’nin dönüşü ve yeni oyuncuların takımın içindeki rollerine adapte olmalarıyla beraber, iyi bir ivme yakaladık. Son 24 haftada 20 galibiyet alarak ligi istikrarlı bir şekilde ve amacımıza ulaşarak bitirdik.

Son yıllarda yaşanan ciddi ekonomik krizle beraber Misli.com TBL’de ki bütçeler 8-10 sene önceki bütçelere göre ciddi anlamda azaldı. Takımlar arasındaki bütçe farkları kapandı. Özellikle 3-4 senede birbirine yakın bütçelerle yarışan 16 takım olduğunu takip ettik. 
Misli.com'un lige sponsor olması ve TRT Spor Yıldız’da maçların yayınlanması çok önemli hamleler. Ligde önemli bir sponsor olması, ve maçların yayınlanması ile Misli.com TBL'nin takipçi sayısı önceki yıllara göre arttı. 

Ayrıca kulüp gelirleri de hem isim sponsorluğu hem yayın geliri ile önceki yıllara göre artış gösterdi. Özellikle sosyal medyada lig hakkında görüşlerini paylaşan insanların sayısı arttı. Bunların hepsi ligin daha fazla takip edilmesini ve izlenmesini sağladı. Bu tarz iş birliklerinin ligin marka değerine katkıda bulunduğu yadsınamaz.

Bu bizim 5 yıl boyunca yaptığımız işin bir sonucu olarak ortaya çıktı. Manisa halkı, gelen başarılar ile basketbolu daha çok sevmeye başladı. Anadolu’da daha önce de birçok takımın Basketbol Süper Ligi’ne yükseldiğini ancak özellikle ekonomik anlamda kötü yönetilerek TBL’ye geri döndüğünü hatta kapandığını gördük. 
 
Önemli olan Basketbol Süper Ligi’ne (BSL) yükseldikten sonra oradaki ekonomik istikrarı, gerçekçi hedefler koyarak sürdürmek ve oralarda kalıcı olmak olmalı. Biz de Manisa’nın Basketbol Süper Ligi’nin kabul edilmiş bir takım olmasını sağlamayı kalıcı bir ekip olmasını sağlamayı planlıyoruz. 

Manisa’nın kulüp, tesis, idari ve teknik ekip, oyuncu portföyü olarak birçok takıma örnek olabilecek bir organizasyon olduğunu, dikkatle ve sabırla incelenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Kadro yapılanmamızla alakalı durumumuz bütçemizle alakalı olacak ve ileriki günlerde netlik kazanacak. Hedef olarak bu ligde uzun yıllardır mücadele eden takımların seviyesine çıkarak, Basketbol Süper Ligi’nde kalıcı olacak bir takım organizasyonu yaratmak istiyoruz. 
Manisa şehri BSL'de ilk kez temsil edilecek. Bu nedenle köklü kulüplerle rekabet etmek çok kolay olmayacak. Sahada iyi mücadele eden, iyi basketbol oynayan, topu iyi paylaşan bir takım yaratmak istiyoruz. 

TİPLEME
- En beğendiğiniz koç? 

- Zeljko Obradovic
- En beğendiğiniz oyuncu? 
- Nick Calathes
- Çalıştırdığınız en iyi 5?
- Dee Bost – David Holston – Sean Marshall – Quinton Hosley – Jovo Stanojevic
- Tek kelime ile Manisa
- Aile

YORUMLAR

  • 0 Yorum