Odak

Malcolm Delaney, "Barcelona olarak hem NBA hem de EuroLeague özelinde tecrübeli oyuncularımız var. Ben dâhil NBA’den gelen oyuncular, o dönemi bir kenara bırakıp EuroLeague şampiyonluğunu kazanmaya odaklanmalıyız’ diyor.

Odak
16 Kasım 2019 - 13:13 - Güncelleme: 17 Kasım 2019 - 13:37
LEVENT LEVENTCİ

Transfer döneminde teklifler aldım ancak Barcelona’nın teklifinin zamanlaması mükemmeldi. Oluşturdukları kadroyu çok beğendim. THY EuroLeague şampiyonluğu için mücadele etmek istedim.

Avrupa basketbolunun en çarpıcı kadrolarından birine sahip olduğumuz söyleniyor. Büyük çoğunluğumuz zaten birbirini tanıyor. Ancak zamanla takım kimyamızı arttırıp, daha iyi olacağız. Açıkçası sezona 4-5 büyük, önemli maçla başlamamız iyi oldu. Çok kısa sürede takımın birlikteliğini arttırdı bu durum. Hem İspanya Ligi ACB’de hem de THY EuroLeague’de henüz sezon başında iddialı takımlarla karşılaşmamız, bizim için gerçekten olumlu etki yaptı.

Daha önce Svetislav Pesic ile birlikte Bayern Münih’te başarılı bir dönem geçirmiştik. Koç Pesic ile olan ilişkim harika. Avrupa’da herkesin tanıdığı ve büyük saygı duyduğu bir koç. Nasıl başarı kazanılacağını bilen bir isim. Başarıya ulaşmak için kendi stratejisini ve programını uygulayabiliyor. Pesic’in oyuncularından beklentileri yüksek. Onunla oynamak için mental anlamda güçlü olmanız lazım.

Menajerim, Münih’te Svetislav Pesic ile geçirdiğim sezon için "Pesic gibi bir koçla çalışmak senin için çok iyi oldu. Onun gibi bir koçla çalışabileceğini herkese gösterdin" demişti. Pesic ile çalışmak, kariyerime pozitif bir etki yaptı ve oyunumun gelişmesini sağladı. Yeniden onunla çalıştığım için de ayrıca heyecanlıyım.

2015/2016 sezonunda Lokomotiv Kuban ile Final Four oynadığım sezondaki rolüm ile şu an Barca’da üstlendiğim rol arasında farklar var. Lokomotiv Kuban’da takımı benim etrafıma kurmuşlardı, topun kontrolü çoğu zaman bendeydi. Barcelona’da rolümü tam olarak kavramaya çalışıyorum. Koç ne isterse onu yaparım. Skor üretebilirim, pas verebilirim… Yani koç benden ne isterse, onu yapacağım.

Hem NBA hem de EuroLeague özelinde tecrübeli oyuncularımız var. Ancak bu iki organizasyonun farklı olduğunu vurgulamak gerekiyor. Ben dâhil NBA’den gelen oyuncular, NBA dönemlerini bir kenara bırakıp EuroLeague şampiyonluğunu kazanmaya odaklanmalıyız.

Genel tabloya bakacak olursak, NBA’de oynamak gibisi yok. NBA’de oynamayı, diğer liglerde oynamakla kıyaslayamayız. Ailemin ve arkadaşlarımın önünde kendi ülkemde, en iyi basketbol liginde oynamak diğer liglerle kıyas kabul etmez. EuroLeague’de oynamanın da eğlenceli olduğunu söyleyebilirim. Rekabet seviyesi çok yüksek. Taraftarlar her an oyunun içinde. Takım oyunu daha ön planda. Fakat dediğim gibi NBA ile hiçbir ligi kıyaslamam. Ama şu an NBA hakkında hiçbir şey düşünmüyorum.

Tüm odak noktam EuroLeague. Barcelona oyuncusuyum, EuroLeague’i kazanmak istiyorum. Kafamdaki tek düşünce bu. Bir önceki yaz döneminde Türk takımlarının bana ilgisi olmuştu. Ancak o dönemde Avrupa’ya dönmeyi düşünmüyordum. Benim için doğru zaman değildi. Takımların bana ilgisi oldu ve erkenden sözleşme imzalamayı hedefliyorlardı. Takımlar daha sabırlı olsaydı, olaylar daha farklı gelişebilirdi. Ancak EuroLeague’de işlerin nasıl yürüdüğünü gayet iyi biliyorum. Takımlar, kaliteli oyuncularla transfer döneminin başında sözleşme imzalamak istiyorlar. Fakat erken sözleşme imzalama fikri geçen yaz pek içime sinmemişti. Dolayısıyla yolum buralara düşmemişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum