Pozzecco'dan Cibona yenilgisi sonrası sert sözler: "Hiçbir şey yapmadık"

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’ne Cibona deplasmanında 96-76’lık mağlubiyetle başlayan Galatasaray MCT Technic’te başantrenör Gianmarco Pozzecco, karşılaşma sonrası takımının performansını sert sözlerle eleştirdi. Galatasaray MCT Technic Başantrenörü Gianmarco Pozzecco, Cibona yenilgisi sonrası sorumluluğu üzerine aldı. İtalyan çalıştırıcı, takımının savunma, hücum ve mücadele performansından memnun olmadığını söyledi.

Pozzecco'dan Cibona yenilgisi sonrası sert sözler: "Hiçbir şey yapmadık"
06 Ekim 2026 - 21:46
FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi B Grubu’ndaki ilk maçında temsilcimiz Galatasaray MCT Technic, deplasmanda karşılaştığı Hırvatistan ekibi KK Cibona’ya 96-76 mağlup olarak yeni sezona yenilgiyle başladı. Sarı-kırmızılılarda başantrenör Gianmarco Pozzecco, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
POZZECCO’DAN CİBONA’YA TEBRİK
Galatasaray Başantrenörü Gianmarco Pozzecco, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada Cibona’yı galibiyetinden dolayı kutlarken, takımının performansına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Pozzecco, sorumluluğun kendisinde olduğunu belirterek, takımın özellikle savunma, hücum ve ribaundlarda beklenen performansı gösteremediğini söyledi.
“HİÇBİR ŞEY YAPMADIK”
Galatasaray Başantrenörü Gianmarco Pozzecco’nun maç sonu açıklamaları şu şekilde:
“Öncelikle Cibona’yı galibiyet için kutlarım, inanılmaz oynadılar. Yüzde 60 ile üçlük attılar, açıkçası bizi 20 sayıyla yenmeyi hak ettiler. Hayatımda ilk kez takımımın bu kadar enerjisiz oynadığını gördüm. Bu kesinlikle kabul edilemez bir şey, tabii ki bu durumun ilk suçlusu benim. Bu sonuç benim sorumluluğumda. Gerçekten çok kızgınım, bugün oynadığımız oyunu hiç beğenmedim. Savunmada çok kötüydük, birbirimize yardım etmedik. Hücumda topu paylaşmadık. Ribaund almaya çalışmadık, box out yapmadık. Hücumda perdeleme yapmadık. Yani hiçbir şey yapmadık. Yine de bazen sayı attık çünkü yetenekli oyuncularımız var. Bu şekilde oynayamayız.
Koç olarak bazen sorunu görürsünüz ama çözmek için zamana ihtiyacınız vardır. Sorunun ne olduğunu biliyorum, inanın bana biliyorum. İyi bir koç muyum bilmiyorum. Ancak basketbolu ‘neden böyle oynadığımızı anlayacak kadar’ iyi biliyorum. Bunu anlamak için bir dahi olmaya gerek yok. 4 yaşından beri basketbol oynuyorum, bu oyunun her seviyesini gördüm. İtalya 5. Ligi’nden EuroLeague finaline kadar her şeyi gördüm. Hayatta her şeyi gördüm. Dolayısıyla takımdaki sorunun ne olduğunu görebiliyorum. Umarım çözebilirim, çözebilmek için elimden gelen her şeyi yapacağım.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum