Talebe

Fenerbahçe Bekolu Ahmet Düverioğlu, "Çok şanslıyım, hem Zeljko Obradovic hem de Dusan Ivkovic ile birlikte çalışma fırsatı yakaladım. Sadece Avrupa’nın değil belki de dünyanın en büyük ve en zeki koçlarından ikisi..." diyor.

Talebe
16 Kasım 2019 - 13:22
LEVENT LEVENTCİ

Herkesin bildiği gibi takım olarak geç bir araya gelebildik. Kadromuzdaki çoğu oyuncu milli
takımdaydı, çok önemli iki oyuncumuzun sakatlıkları vardı. Ayrıca kadroya yeni katılan basketbolcular var. Adaptasyon için zaman gerekiyor. Sezona iyi giremedik; ancak uyum sağlamaya başladıkça her şey daha iyi olacak. Herkes sağlığına kavuşuyor. Vesely ve Lauvergne’in sakat olduğu dönemde savunmada rolüm önemliydi. Elimden geleni yapmayı çalıştım. En önemli şey mücadele etmek.

Geçen sezon çok sakatlık yaşadık. Elimizden geleni yapmaya çalıştık; ancak işler istediğimiz gibi gitmedi. Sakatlıklar saha içini çok etkiliyor. İki uzun oyuncu sakatlanınca takımın kimyası değişti. Çoğu oyuncunun performansı etkilendi. Geçmişi geride bıraktık.
Önümüzdeki maçlara konsantreyiz.

Dünya Kupası için yaz aylarını Ürdün Milli Takımı’yla geçirdim. Orada benden beklentiler daha farklı. Lider, sorumluluk alması gereken oyuncu konumundaydım. Dünya Kupası’nda istediğimiz sonuçları alamadık; ancak turnuvada galibiyet almayı başardık. Daha yüksek hayaller kurmalıyız. Açıkçası özgüven olarak milli takımın bana faydalı olduğunu söyleyebilirim. Bana ekstra motivasyon kattı.

Fenerbahçe’de önemli pivotlarla beraber oynadım. Herkesin saha içi ve saha dışında kendine has özellikleri var. Herkes birbirine yardımcı oluyor. Ekpe Udoh ile ara sıra konuşuyoruz mesela. Geçen hafta mesajlaştık. Bana bazı tavsiyeler verdi. Udoh, bana hep saha içinde neler yapmam gerektiğini söylüyordu. Blok konusunda çok iyi bir zamanlaması vardı. Bu konuda neler yapmam gerektiğini bana çok anlattı. Savunmanın akışında doğru zamanlamayı yakalama konusunda önemli tavsiyeler verdi. Motivasyon desteği de cabası.

Vesely’nin savaşçılığını görünce, onun gibi mücadele etmek ve parkeye onun gibi enerji koymak istiyorsunuz. Lauvergne’e bakınca onun ayak hareketlerini ve yerde nasıl sabit kalınacağını öğrenmek istiyorsunuz.

Herkesten bir şeyler koparıyorum. Son dönemde ribaundlarda, bloklarda ve uzunları savunma konularında kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Ancak bunlar yeterli değil, Daha geliştirmem gereken çok şey var. Özellikle şut anlamında kendimi geliştirmem lazım. Bu konuda koç da bana çok yükleniyor. Çalışıyoruz ama ihtiyacım olan şey bence özgüven. Eğer bu özgüveni sağlarsam, artık şut atmaya başlarım.

Çok şanslıyım, hem Zeljko Obradovic hem de Dusan Ivkovic ile birlikte çalışma fırsatı yakaladım. Sadece Avrupa’nın değil belki de dünyanın en iyi büyük ve en zeki koçlarından ikisi. Ürdün gibi küçük bir ülkeden geldim. Orada basketbol IQ’su fazla yüksek değil. Böyle iki koçla çalışmak çok iyi bir şey, çok şanslıyım. Herkesin bildiği gibi bu iki koçla çalışmak kolay değil. Önce Ivkovic ile başlamıştım. Bu koçlarla çalışırken senden, takımdan beklentiler çok yüksek. Çok konsantre olman gerekiyor.

Hem saha içinde hem saha dışında bize çok şey öğrettiler. Öğrettikleri sadece saha içiyle sınırlı değil. Nasıl aile olunacağını, hep beraber olmayı, kaybettiğimizde nasıl davranmamız gerektiğini, kötü günlerimizi daha iyiye çevirmek için neler yapabileceğimizi öğrettiler. İkisinin de dürüstlükleri çok özel. Arkandan konuşmazlar, gerekenleri yüzüne söylerler. Her şeyi doğrudan konuşurlar. En büyük özellikleri bence o.

TİPLEME

- En beğendiğin koç?

- Zeljko Obradovic
- En beğendiğin oyuncu?
- Tracy McGrady
- En iyi 5'in?
- Jason Kidd - Kobe Bryant -  LeBron James - Hakeem Olajuwon - Shaquielle O’Neal
- En zor deplasman?
- Maccabi Tel Aviv
- Tek Kelimeyle Fenerbahçe Beko
- Şampiyon

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları