Fenerbahçeli kızlar 12'den vurdu

Sezona radikal bir değişimle başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, gençlik rüzgarına kapılan Gelecek Koleji Çukurova Basketbol'u Cumhurbaşkanlığı finalinde mağlup etti. Iagupova'nın önderliğindeki Potanın Kraliçeleri, bu kupayı kaldırmanın gururunu 12. kez yaşadı.

Fenerbahçeli kızlar 12'den vurdu
09 Ekim 2019 - 19:46 - Güncelleme: 10 Ekim 2019 - 14:04

OĞULCAN ÇOKSAYAR

27. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda sezona tam anlamıyla kabuk değiştirerek giren Fenerbahçe Öznur Kablo, kadrosunu gençleştiren Gelecek Koleji Çukurova Basketbol'u Kayseri'de 86-62 mağlup ederek kupaya uzandı.

Potanın Kraliçeleri, geride bıraktığımız sezon Çukurova Kaplanları'nı başarıdan başarıya taşıyan Alina Iagupova'nın resitali ile 12. zaferine imza attı. Mücadeleye takımın yenileri Sevgi Uzun ve Iagupova'nın etkili performansıyla 'merhaba' diyen sarı lacivertliler, ilk çeyreği 23-14 önde tamamladı. İkinci periyoda da iyi başlayan Fenerbahçe, İtalyan yıldızı Zandalasini ile pota altını ablukaya aldı.

Boyalı alanda rakibine nefes aldırmayan Potanın Kraliçeleri, Iagupova'nın skora katkısıyla soyunma odasına 47-26 önde girdi. Çukurova Basketbol'un zaman zaman, farkı azaltma çabaları olsa da daha tecrübeli bir kadro yapısı olan Fenerbahçe, bu durumu lehine çevirmeyi bildi.

Üçüncü çeyrekte Nia Coffey'in pota altına adeta bir gölge gibi çöktüğü anlarda, Fenerbahçe sayı üretmekte oldukça zorlandı. Maçın yıldızı Alina Iagupova ve Cansu ile yeniden tempo yakalayan sarı lacivertliler, final çeyreğine 17 sayı önde başladı (67-50).

Muhteşem bir hücum performansı ortaya koyan sarı lacivertliler, savunmada da aynı şahanelikte bir mücadele gösterince, 12. zafer için çanlar çalmaya başladı. Çukurova Basketbol, son çeyrekte Rodriguez ve Coffey'in elinden bulduğu sayılarla umutlarını sürdürmek istese de takım olarak skor üreten Fenerbahçe mücadeleden 86-62 galip ayrıldı.

27. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi olan Potanın Kraliçeleri, bu kupayı 12. kez müzesine götürdü. Fenerbahçe Öznur Kablo'nun elde ettiği zaferde aslan payı, 25 sayıyla Alina Iagupova'nın oldu.

İSTATİSTİK LİDERLERİ

SAYI: 25 Alina Iagupova (Fenerbahçe)
ASİST: 6 Olcay Çakır Turgut (Fenerbahçe)
RİBAUND: 10 Tuğçe Canıtez (Fenerbahçe)
BLOK: 6 Nia Coffey (Çukurova)
TOP ÇALMA: 4 Cecilia Zandalasini (Fenerbahçe)
VERİMLİLİK: 22 Alina Iagupova (Fenerbahçe)


YORUMLAR

  • 0 Yorum