Las Vegas'ın Kraliçeleri!

Kadrosunda ligimizin yabancısı olmayan Chelsea Gray, Riquna Williams, Kiah Stokes, Jackie Young ve Kelsey Plum gibi isimleri barındıran Becky Hammon yönetimindeki Las Vegas Aces, WNBA final serisinde Connecticut Suns'ı 3-1 ile geçip ilk şampiyonluğunu elde etti.

Las Vegas'ın Kraliçeleri!
19 Eylül 2022 - 17:38
ECE ERGEZ
 
WNBA'de şampiyon Connecticut Sun'ı 4 maçta 78-71 mağlup eden Las Vegas Aces seriyi 3-1'e getirerek tarihinin ilk WNBA şampiyonluğunu elde etti. Daha önce iki kere daha final oynama başarısı gösteren Aces üçüncü denemesine mutlu sona ulaşmayı başardı.
 
Bu şampiyonlukta takımın başında ise Becky Hammon vardı. Basketbolun önemli figürlerinden olan Hammon, uzun yıllar NBA'de San Antonia Spurs'ta Gregg Popovich'in yardımcılığını yapmasının ardından, bu sezon Aces'te ilk başantrenörlük deneyimini şampiyonlukla taçlandırma başarısı gösterdi.
 
Aces'in oyuncu kadrosuna baktığımızda pek çok tanıdık isim görüyoruz. Yolu ülkemizden geçen ve yeni sezon burada izleyeceklerimize bir göz atalım. Final serisinin en değerli oyuncusu seçilen yıldız oyuncu Chelsea Gray'i daha önce Kayseri, BOTAŞ ve Fenerbahçe formalarıyla izlemiştik. 5 sezon önce ise Çukurova'da izlediğimiz Gray bu sezonda yine Çukurova'da izleyeceğiz. Play-off'larda 18.3 sayı ortalamasıyla müthiş geçiren Chelsea Gray şampiyonluk maçında ise 20 sayı, 5 ribaund, 6 asist yapmıştı. Böyle yıldız bir oyuncuyu tekrar burada izlemek bu istatistiklerinden sonra daha da heyecanlı olacak...
 
WNBA'in en önemli skorerlerinden gösterilen Riquna Williams da yine ligimize yabancı olmayan bir diğer oyuncu. İlk olarak 2015'te Adana ASKİ'de izlediğimiz Williams, kariyerinde son 7 sezonunun 5'inde KBSL'de ekiplerinden forma giydi. Yeni sezon da ise 3 sezon önce oynadığı OGM Ormanspor'da oynayacak. Williams şampiyonluk maçında ise 17 sayı kaydederek şampiyonluktaki önemli rol oynadı.
 
Fenerbahçe'de 5. sezonuna girecek olan ve aynı zamanda Türk pasaportu bulunan Kiah Stokes'da bu şampiyon kadrosundaki bir diğer önemli isim. Daha önce ülkemizde Beşiktaş ve BOTAŞ formaları da giyen Stokes, Fenerbahçe rotasyonunun önemli parçalarından biri. Final serisinin son maçında skorda zayıf kalmış gibi gözükse de (2 sayı, 5 ribaund) savunmada gösterdiği etkili performansla şampiyonluk yolunda takımına önemli katkı verdi.
 
Ülkemizde daha önce Elazığ İl Özel İdare'de izlediğimiz Jackie Young yeni sezonda Hatay BŞB'de izleyeceğiz. WNBA'deki güçlü skorerlerden gösterilen Young hamlesi Hatay'ın da en önemli imzalarının başında geliyor. Şampiyonluk maçında 13 sayı 8 asistlik katkı vermişti.
 
İlk olarak Fenerbahçe'de, geçtiğimiz sezon ise Galatasaray'da izlediğimiz ve taraftarda kısa sürede gösterdiği performansla çok ayrı bir yer edinen Kelsey Plum da Aces'teki şampiyonluğun mimarlarından... Final maçında kaydettiği 15 sayıyla Williams ve Gray sonrasında takımına şampiyonlukta en etkili katkıyı veren isim oldu. Hem sahada gösterdiği hırslı mücadelesi hem taraftarla kurduğu bağ belki de onu diğer oyunculardan bir tık daha ayrı yere koyuyor. Sanırım Plum en kısa sürede burada oynaması istenen yabancılarda ilk sırada yer alıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları