Aidiyet | Gülşah Duman Bıçakçı

"KBSL'de yeni sayılabilecek bir kulüp olsak bile Nesibe Aydın çok güçlü ve köklü bir organizasyon. Bizim için en iyisini düşünüp yapmaya çalışıyorlar ve sporcular da bu yüzden kendini buraya ait hissediyor. Sonunda da başarı geliyor."

Aidiyet | Gülşah Duman Bıçakçı
02 Ekim 2022 - 12:20
RÖPORTAJ: ECE ERGEZ


 
İlkokula giderken bir gün Beşiktaş, okulumuza seçmelere gelmişti. Beden eğitimi öğretmenim de boyum arkadaşlarımdan daha uzun olduğu için seçmeler için benim adımı vermiş. Antrenmana çağırdılar ve basketbol maceram böyle başlamış oldu. Beşiktaş'ta altyapı ve A takım olmak üzere toplam 11 sene basketbol oynadım.
 
2012-2013 sezonunda Beşiktaş Kadın Basketbol Şubesi'nde bir küçülme kararı alıp tamamen genç oyuncularla yola çıkılmıştı.18 yaşımda Süper Ligde parkeye çıkmış ve ilk maçımda Tarsus’a 20 sayı atmıştım.
 
Altyapı ve sonrasındaki Gülşah ile şu anki Gülşah arasında çok ciddi farklar var. 'Oyuncular en olgun zamanlarını 27-32 arasında yaşar' söyleminin ne kadar doğru olduğunu seneler geçince anlamaya başlıyorsun. Hem saha içinde hem saha dışında olaylara bakış açınız ve düşünceniz çok ciddi şekilde değişiyor. Yaş ilerledikçe beslenme düzeniniz, yaşam tarzınız bile kendiliğinden değişmiş ve düzene girmiş oluyor.
 
Geçen sezon Nesibe Aydın'da daha önceki senelerde beraber oynamış ve birbirlerini iyi tanıyan bir ekibe dahil olmuştum. Belirli bir basketbol kültürü edinmiş bu ekibe adapte olmam ilk başlarda çok kolay olmadı. Ama hem teknik ekibimiz hem de oyuncu arkadaşlarım bu süreci hızlandırmak için bana çok yardımcı oldular. Buna paralel olarak performansım da arttı ve en iyi sezonlarımdan birini geçirdim.
 
KBSL'de yeni sayılabilecek bir kulüp olsak bile Nesibe Aydın çok güçlü ve köklü bir organizasyon. Bizim için en iyisini düşünüp yapmaya çalışıyorlar ve sporcular da bu yüzden kendini buraya ait hissediyor. Sonunda da başarı geliyor.
 
Ben biraz deniz insanıyım. Bir şehri güzel kılan özelliklerden birinin deniz olduğunu düşünürüm. Önceki sezonlarda hep “Umarım bir gün Ankara’da oynamam” diye söylerken şimdi ikinci Ankara sezonumdayım! Basketbolda büyük konuşmamak gerektiğini bir kere daha anladım. Burası kışları biraz daha sıcak olabilirse hiç fena olmaz.
 
Bu sene takımımızda bir değişim yaşandı. Nesibe Aydın geçen seneye göre biraz daha gençleşti diyebilirim. Şu anda hazırlık sürecimiz devam ediyor. Yeni arkadaşlarımız da uyum sağlamış durumda. Keyifli ve eğlenceli bir oyuncu grubu olduk.
 
Nesibe Aydın, Süper Lig'deki ilk sezonundan itibaren hep ligin en üst sıralarında bulunan bir ekip. Bu yıl da en büyük hedefimiz geçen sene bıraktığımız yerin daha da üstüne çıkmak olacaktır.
 
EuroCup'ta ise geçen sene hiç beklemediğimiz bir yerde turnuvaya veda ettik. O kulvarda da dörtlü finale kalıp o havayı solumayı isterim. Zaten en büyük hedefim hem Türkiye'de hem de Avrupa’da kupa alabilmek
 
TİPLEME
- Birlikte oynadığın en iyi oyuncu?

- Courtney Vandersloot
- Birlikte oynadığın en iyi 5? 
- Courtney Vandersloot - Bria Hartley - Zoi Dimitrakou - Jelana Brooks - Courney Paris
- En zorlu deplasman?
- 2, 3 ya da daha fazla aktarmalı Avrupa deplasmanları!
- Tek kelime ile Nesibe Aydın SK
- Aile



GÜVEN
KEREM BERKAY TAŞ
NESİBE AYDIN SK TAKIM MENAJERİ

 
"Aramıza katılan yeni sporcularımızın da geçen senelerde olduğu gibi Nesibe Aydın markasını en iyi şekilde temsil edeceğine hiçbir şüphemiz yok. Kısaca sahada yine alıştığınız gibi koşan, mücadele eden ve pes etmeyen bir Nesibe Aydın sizi bekliyor."
 
Onursal Başkanımız Sayın Nesibe Aydın, Aydın Ailesi ve Nesibe Aydın Eğitim Kurumları uzun yıllardır gençlerin akademik alandaki başarılarının mimarı olmalarının yanı sıra spora gönülden bağlı olan bir aile. Bu başarının temel taşları olan düzen, disiplin ve çalışkanlık bir spor kulübü çatısı altında doğru yönetim, teknik ekip ve sporcular ile buluşturarak; gelecek için daha profesyonel adımların atılmış olmasına şaşırmamak gerekiyor. Nesibe Aydın Eğitim Kurumları bu seviyede bulunan tek okul takımı olarak hem kendini kanıtlamış hem de örnek teşkil eden bir organizasyon durumunda.
 
Kadınlar Basketbol Süper Lig’i serüvenin başlangıcında dahil olduğum bu organizasyonu 2017 yılından beri her detayını ve zamanlamasını planlayarak yöneten başkanımız Mirkan Aydın ve asbaşkanımız Ali Kavaklıoğlu sayesinde hedeflerimize doğru ve istediğimiz zamanda ulaştığımızı söyleyebilirim. Nesibe Aydın Gençlik ve Spor Kulübü, KBSL için yeni bir organizasyon olarak görülse de, bu çatı altında bir araya gelen yönetim, teknik ekip ve sporcu kadrosu bu seviyede yıllardır görev alan ve bulundukları pozisyonlarda çeşitli başarılara imza atan isimlerden oluşuyor. Bu isimlerin kulübümüz bünyesinde kendi görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmesi ile oluşan kimyanın bu başarının temelini oluşturduğunu söyleyebiliriz.
 
Bu kimyanın sahaya yansıması olan 2 yıldır Süper Lig seviyesinde devam eden istikrarlı performansın sırrının ise başantrenörümüz Erman Okerman ve ekibimizin doğru tercih ve çalışma düzeni olduğunu düşünmekteyim.
 
Yeni sezonda yönetim kadromuz ve teknik ekip olarak yola devam ederken, sporcu kadromuzda yeni isimler mevcut. Antrenör ekibimizin çalışmaları ve analizleri doğrultusunda genç, dinamik ve potansiyelli bir kadro oluşturulduğunu söyleyebilirim. Aramıza katılan yeni sporcularımızın da geçen senelerde olduğu gibi Nesibe Aydın markasını en iyi şekilde temsil edeceğine hiçbir şüphemiz yok. Kısaca sahada yine alıştığınız gibi koşan, mücadele eden ve pes etmeyen bir Nesibe Aydın takımı sizi bekliyor.
 
Bu sezonda geçen sezonlarda olduğu gibi ligi üst sıralarda tamamlayıp, play-off’ta finale kadar gitmek için elimizden geleni yapacağız. EuroCup Women da ise geçen sezon sergilediğimiz başarımızı yineleyip, daha ileriye gitmek için çalışacağız.
 
Doğru yönetim, yatırım, çalışma disiplini ve Aydın Ailesinin her an verdiği destek ile kısa sürede bu seviyeye gelen Nesibe Aydın Gençlik ve Spor Kulübü ekibinin bir parçası olmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum. Uzun yıllar Türkiye’de ve Avrupa’da önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum. 
 
TİPLEME
- En beğendiğiniz koç? 

- Erman Okerman
- En iyi oyuncu? 
- Katsiaryna Snytsina
- En iyi ilk 5? 
- Jessica Thomas - Sevgi Uzun - Alina Iagupova - Jelena Dubljevic / Bahar Çağlar - Alaina Coates
- En zorlu deplasman? 
- Geçen sezon Elazığ'da 3 gün mahsur kaldık! 
- Tek kelime ile Nesibe Aydın SK... 
- Aile

YORUMLAR

  • 0 Yorum