Büyük Savaşçı Hurşit Baytok

"Hurşit Baytok’u kaybettiğimizde o, arkasında eğittiği binlerce basketbol antrenöründen oluşan bir ordu bırakmıştı. Yazdığı kitapları okuyan, televizyondaki yorumlarını dinleyen sevenleri ile ülkenin her tarafını gezip yetiştirdiği, dokunarak hayatlarını değiştirdiği öğrencileri onu asla unutmayacak. Güle güle Büyük Usta!"

Büyük Savaşçı Hurşit Baytok
25 Aralık 2022 - 12:57
FEHMİ SADIKOĞLU
 
Sene 1967 yanılmıyorsam onu ilk kez tanıdım. Kurtuluş’un sahasında benim antrenmanıma gelmişti... Ben de çiçeği burnunda bir basketbolcu idim. Hocalarımdan öğrendiğim her şeyi onda deniyordum. Artık bir çok şeyimiz benzemeye başlamıştı.
 
Çok yetenekliydi. Onu bana yardım etsin diye Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı'nın antrenmanlarına da götürmeye başlamıştım. Antrenmanlarımız genelde Robert Koleji'nde olurdu. Belki de orada okuyan rahmetli eşi Canan ile evlenmesine de vesile olmuştum.
 
Hurşit Baytok yıllar geçtikçe bir şarap gibi olgunlaşıp yetenek ve kalitesini üst seviyelere çıkartmayı başaran ender sporcularımızdan biri olmuştu. Sonra antrenörlük ve eğitim konusunda da ülkenin en iyileri arasına girmişti.
 
Hurşit Baytok son yirmi senedir o zalim hastalığa yakalanmış, inanılmaz mücadele ederek hep galip ayrılmıştı. Tıpkı sahadaki savaşçılığı gibi hiç yılmamıştı. 
 
Artık çok yorulmuş, epeydir zayıflamıştı. Onun müthiş fundamentalinin sırrı bacakları, onu taşıyamaz hâle gelmişti.
 
Hurşit Baytok’u kaybettiğimizde o, arkasında eğittiği binlerce basketbol antrenöründen oluşan bir ordu bırakmıştı. Yazdığı kitapları okuyan, televizyondaki yorumlarını dinleyen sevenleri ile ülkenin her tarafını gezip yetiştirdiği, dokunarak hayatlarını değiştirdiği öğrencileri onu asla unutmayacak.
 
Beraber onunla bir ömür geçirmiştim. Oyuncum, takım arkadaşım, kardeşim, tırnakları ile savaşarak basketbolumuzun en üst yerlerine gelmeyi hak etmiş büyük bir insandı.
 
Güle güle Büyük Usta!
 
BEŞİKTAŞ'A ADANAN BİR ÖMÜR
OYUNCULUK KARİYERİ

1970-77 Beşiktaş
1977-78 Muhafızgücü
1978-85 Beşiktaş

YORUMLAR

  • 0 Yorum