İkinci şans | Elizabeth Williams

"Fenerbahçe’ye ilk geldiğim sezon maalesef pandemi sebebiyle tamamlanamamıştı. O zaman Final Four’a bir galibiyetimiz kalmıştı. Hayatta her zaman karşınıza ikinci şans çıkmaz. Bu yüzden gelen teklifi hemen kabul ettim. Kulübün ilk EuroLeague şampiyonluğunu kazanmasında bir payım olsun istiyorum."

İkinci şans | Elizabeth Williams
02 Nisan 2022 - 10:21
RÖPORTAJ: ECE ERGEZ
 
EuroLeague Women'da Final Four mücadelesi vermek için sabırsızlanıyorum. İlk 'Final Four'um olacağı ve aynı zamanda organizasyonun ev sahipliğini yapacak olmamız beni daha da heyecanlandırıyor. Bu takım bu başarıya ulaşmak için tüm sezon boyunca çok çalışıyor. Bence herkes odaklanmış durumda ve Final Four'da en iyi basketbolumuzu oynamaya hazır olacağız. Sahada kazanmak için çıkacağız. Elimizden geleni yapıp sonunda da kupayı taraftarlarımızla birlikte kaldırıp, şampiyonluk sevinci yaşamayı istiyoruz.
 
Fenerbahçe’ye ilk geldiğim sezon maalesef pandemi sebebiyle sezon tamamlanamamıştı. O zaman Final Four’a bir galibiyetimiz kalmıştı. Hayatta insanın karşısına ikinci şans kolay kolay çıkmaz. Fenerbahçe'den tekrar teklif geldiğinde bu benim için ikinci şans gibiydi ve hemen kabul etmek istedim. Daha önce koç Victor Lapena ile çalışmıştım. Ayrıca bu kulübü de İstanbul'u da tanıyorum. Bütün bunlar benim için büyük faktörlerdi. Kulübün ilk EuroLeague şampiyonluğunu kazanmasında bir payım olsun istiyorum.
 
Bu sezon benim için yarım kalan hikâyeyi tamamlamak adına buradayım. Bu yıl yepyeni bir hikâye yaratmak ve sonunu şampiyonlukla bitirmeyi istiyorum. Genel olarak iyi bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Sahada agresif davranmaya ve özgüvenle oynamaya çalışıyorum. Bu şekilde oynamanın galibiyet yolunda takımımıza çok etkisi olduğu kanısındayım. Bu yüzden sahaya her seferinde konsantre olmuş bir şekilde çıkıyorum.
 
Evimden uzakta 7 sezon geçirdim. Bunlardan 5 senesinde ise Türkiye’de oynadım. Fenerbahçe, İstanbul’daki üçüncü takımım. Burayı gerçekten çok seviyorum. İnsanlar çok sıcakkanlı, bana her zaman yardımcı olmaya çalışıyorlar. Burası inanılmaz bir tarihe sahip bir şehir. Kültürü, tarihi ilgimi çok çekiyor. Ayrıca yemeklerini de çok seviyorum. Pilav, lahmacun, nohut, döner sanırım en sevdiğim yemekler. Tatlı ise baklava ve künefe favorilerim. Burada sevemediğim tek şey ise sanırım trafik!
 
Fenerbahçe olarak çok özel bir taraftar desteğine sahibiz. Bu durum Fenerbahçe deneyiminin çok büyük bir parçası oluyor. Çünkü bu kadar güçlü taraftar desteği olan çok sayıda kulüp yok. Kulübümüzü ve bizi gerçekten özel kılıyorlar ve hissettiriyorlar. Çok büyük bir güç veriyorlar. Özellikle maçlardan sonra yaptıkları videolar ve görsellerden çok etkileniyorum.
 
TİPLEME
- En iyi koç? 

- Victor Lapena
- En iyi oyuncular?
- Tim Duncan, Lisa Leslie
- En iyi ilk 5'in?
- Tim Duncan, Lisa Leslie, LeBron James, Michael Jordan, Sue Bird
- En zorlu deplasman? 
- Galatasaray
- Tek kelime ile Fenerbahçe...
- Özel
 
ELIZABETH WILLIAMS
Doğum tarihi: 23 Haziran 1993
Ülkesi: ABD
Boy: 1.91 m.
Pozisyon: Pivot

KARİYERİ
2015    Connecticut Sun
2015-2016    İstanbul Üniversitesi
2016-2021    Atlanta Dream
2016-2017    Nadejda Orenburg
2017-2018    Liaoning Flying Eagles
2018-2019    BOTAŞ
2019-2020    Fenerbahçe
2020-2021    BOTAŞ
2021-            Fenerbahçe
WNBA
2022-            Washington Mystics

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları