Hedef | Pelin Bilgiç

“Galatasaray forması altında EuroCup gibi önemli bir kupada, Final Four'a kalmak gerçekten gurur verici. Takım olarak çok heyecanlıyız, o kupada mutlu sona ulaşacağımıza inanıyoruz...”

Hedef | Pelin Bilgiç
02 Nisan 2022 - 10:30
ECE ERGEZ
 
Basketbola çok küçük yaştan beri ilgim vardı. Michael Jordan'ın oynadığı Space Jam filmini izledikten sonra bu ilgim daha da arttı. Aslına bakarsanız evimin oradaki küçük bir potada, mahalledeki çocuklar ile birlikte basketbol oynayarak başladım diyebilirim.
 
Herkesin, hayatta şansa ihtiyacı vardır. Bazen insanlar seçimleriyle kendi şansını yaratır, bazen de bu şans kişinin ayağına kadar gelir. Ben kariyerimde her ikisini de yaşadım
diyebilirim. Tabii ki şansın yanında çok çalışmak da gerekir... Kariyerimde yaşadıklarımı sadece şans olarak da nitelendiremem. Şu ana kadar iyi kadrolarda iyi takımlarda olabildiysem; tabii ki çokça çalışmam da bu başarıdaki en büyük paydır.
 
Galatasaray forması altında EuroCup gibi bir kupada, Final Four'a kalmak gerçekten gurur verici. Bu sezon takımda çok güzel bir uyum yakaladık... Bu kulübün tarihinde, özellikle Avrupa'da geçmişte çok güzel hikâyeler yazılmış. Umarım bizler de bu finali kupayla taçlandırarak kendi hikâyemizi yazıp, Avrupa maceramızı çok güzel bir şekilde sonlandırırız. Takım olarak da çok heyecanlıyız.
 
Türk oyuncuların gelişimi maalesef uzun sürüyor... Bu durumun en önemli sebebi bence yabancı kontenjanı... Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde, geçmişe göre yabancı oyuncu sayısının daha fazla olması. Türk basketbolcuların gelişimindeki en büyük engelin bu olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
 
Eskiden ligimizde Türk oyuncular daha fazla süre alıp, kendini geliştirme fırsatı buluyordu. Ama artık dört yabancılı sistemde ligin kalitesi ne kadar yüksek olursa olsun, genel anlamda Türklerin oynaması ve sorumluluk alması gereken süre azaldı. Bundan dolayı Türk oyuncuların gelişimi daha uzun sürüyor. Ama bu gelişimin ivmesini zamanla daha yukarı çekeceğimize inanıyorum.
 
Takım olarak bu sezonki en büyük hedefimiz Avrupa şampiyonluğu yaşamak. Galatasaray forması altında Herbalife Nutrition Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Kupası şampiyonluğu hissini tatmak da bireysel hedeflerim arasında yer alıyor. Türk Milli Takımı'ndaki hedefim ise diğer arkadaşlarım gibi ay yıldızlı formayla madalya kazanmak.
 
TİPLEME
- En beğendiğin oyuncu?
 
- Courtney Vandersloot
- En iyi 5'in? 
- Courtney Vandersloot, Allie Quigley, Alina Iagupova, Jonquel Jones, Emma Messeman
- En zor deplasmanlar?
- Salamanca, P. Avenida
- Tek kelime ile Galatasaray?
- Şampiyon!

YORUMLAR

  • 0 Yorum