İmza | Jordon Crawford & Ene Berkay Taşkıran

ING Basketbol Süper Ligi'nde kümede kalma mücadelesi veren Büyükçekmece özellikle bireysel performanslarla dikkat çekiyor. Küçük dev adam Jordon Crawford ve yerliler arasında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Ene Berkay Taşkıran, hem sezonu değerlendirip hem de boş zamanlarında neler yaptıklarını anlattı.

İmza | Jordon Crawford & Ene Berkay Taşkıran
02 Nisan 2022 - 09:59
ECE ERGEZ

İNANÇ
ENES BERKAY TAŞKIRAN


"Takımda zaman zaman ligde kalma stresi kendini belli ediyor; ama herkes çok inançlı ve asla umutsuzluğa kapılmıyoruz. Ne yapıp ne edip ligde kalacağımıza inanıyorum. Oyuncular ve teknik ekip bunu fazlasıyla hak ediyor."
 
 Geçen sene sakatlıklar yakamı bir türlü bırakmamıştı. Ancak tüm bu yaşadıklarımın bu sezona daha iyi hazırlanıp konsantre olmamı sağladığını düşünüyorum. Her konuda genelde bardağın dolu tarafından bakmaya çalışırım. Bu sezonki formumun da gerçek performansım olmadığını düşünüyorum.
 
Fiziksel olarak iyi hissediyorum; ama hem basketbol hem de fiziksel açıdan her zaman çok daha iyisinin olduğunu ve bunu yapabileceğimi de biliyorum. Bunun için de çalışmaya devam ediyorum.
 
Sezona çoğu sporcu gibi aç ve hırslı başlamışken daha 3 haftada 3 haftalık bir sakatlık yasamak hem de kendimi bu kadar iyi hissederken... Bu beni çok üzmüştü. Dönüşümde sadece iyi şeyler yapıp sahada kalmayı istemiştim. Sakatlık dönüşündeki ilk maçım olan Darüşşafaka deplasmanını 23 sayı ile tamamlamam beni çok mutlu etti.
 
Maalesef takım olarak düşme hattındayız; ama kesinlikle orada olmayı hak ettiğimizi düşünmüyorum. Yanlış hatırlamıyorsam son topta kaybettik diyebileceğimiz 4 maç var. Tabii ki eksik yanlarımız da var; ama bu son toplarda giden galibiyetlerde maalesef bizi son sıralara mahkum etti.
 
Takımda zaman zaman stres kendini belli ediyor; ama herkes çok inançlı ve asla umutsuzluğa kapılmıyoruz. Ne yapıp ne edip ligde kalacağımıza inanıyorum. Oyuncular ve teknik ekip bunu fazlasıyla hak ediyor.
 
Babamın basketbol kariyerimin ilk günlerinden itibaren bana söylediği gibi... Koçumun bana verdiği görev, istediği şey neyse onu en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Büyükçekmece'de aldığım süre ve sorumluluktan memnunum; ama bunları çok daha iyi takımlarda, camialarda yapmak en büyük isteklerimden...
 
Geçmişe dönüp baktığımda U18 Milli Takımı ile Avrupa İkincisi olduğumuz o şampiyona benim için açık ara en değerli zamanlardı; takımın aynı zamanda kaptanlığını da yapmıştım. Bu vesileyle hocamız Mustafa Derin’e her şey için tekrar teşekkür etmek istiyorum.
 
Ben kendi potansiyelimin farkındayım, başarabileceğim şeyleri biliyorum. Onları gerçekleştirmeden basketbolu bırakmak zorunda kalmak istemiyorum. En büyük hayalim ise 10 sene sonra ise en yakın iki arkadaşım Umut Geçen ve Hakan Demirci ile Bodrum’da bir takıma dahil olma veya kurmak! (Gülerek) Orada takımın hem abiliğini hem kaptanlığını yaparak genç ve yetenekli oyuncularla beraber oynamayı çok isterim.

Maçlar ve antrenmanlar dışında çok sevdiğim bir kaç abim ve arkadaşlarımla vakit geçiririm. Evde olduğum günlerde de genelde yalnız kalıp kitap okumayı ve playstation oynamayı tercih ediyorum.

Şimdilerde Dostoyevski’nin yazdığı kitapları kronolojik olarak okuyorum. Şu anki kitabım ise Ölüler Evinden Anılar. Bir sonraki Yeraltından Notlar olacak. Şu ana kadar okuduğum kitaplar arasında sıralama yapmak zor; ama muhtemelen birinci sıra “Nietzsche Ağladığında” olurdu.

Sosyal medyayla aram o kadar yok ki; herhangi bir buluşma, etkinlik kaçırdıysam, kaçırdığımdan da haberim olmuyor! Pandemi sırasında kısa da olsa playstation başından kalkmadığım bir dönemim olmuştu. Günlük rekorum 9-10 saat vardır. Bu şu an bana çok üzücü geliyor. Artık benim için bunlar gerçekten çok uzun süreler. Şu anda da “Elden Ring” oyunu favorim.
 
Takımda en çok anlaştığım diyebileceğim tek bir isim yok. Bütün takımla çok iyi anlaşıyorum; ama bir isim vermem lazımsa Mehmet Alemdaroglu diyebilirim. Bütün yabancılar gibi Jordan’la da çok iyi anlaşıyoruz. Samimi ve eğlenceli biri. Umarım o da benim hakkımda güzel şeyler söyler.

ENES BERKAY TAŞKIRAN
Doğum tarihi: 17 Ocak 1997
Boy: 1,93 m.
Pozisyon: Gard

KARİYERİ
2014 - 2019    Beşiktaş
2016 - 2018    Yeşilgiresun Belediye (kiralık)
2019 - 2020    Türk Telekom
2020 -             Büyükçekmece Basketbol
 
KISA KISA
- Twitter mı Instagram mı?

- Instagram
- 80’ler mi 90’lar mı?
- 90’lar
- Çay mı kahve mi?
- Çay
- Asist mi sayı mı?
- Sayı
- NBA mi Avrupa mı?
- Avrupa
- Yaz mı kış mı?
- Yaz
- Pizza mı hamburger mi?
- Hamburger
 


KÜÇÜK DEV
JORDON CRAWFORD


"Evet basketbol uzunların ağırlıkta oldu bir spor. Ben de doğal olarak bu boyumla (1.68 m.) dikkat çekiyorum. Hayatım boyunca kısaydım, bu benim için normal! Alıştım artık. Beni yeteneklerimle kutsadığı için Tanrıma şükürler olsun."
 
Basketbola babam sayesinde başladım diyebilirim. Babamın bana koçluk yapması için kendi takımını kurmasıyla basketbol oynamaya başladım. Basketbolculuk kariyerimi babama borçluyum...
 
Büyükçekmece'ye gelir gelmez buraya bayıldım. Kulüpte çok iyi bir yönetim anlayışı var. Antrenörlerimiz de çok ilgili. Geldiğim ilk günden beri her konuda bana hep yardımcı oluyorlar. Takım arkadaşlarımla da iyi bir uyum yakaladık. Zaten daha önce de Türkiye’de oynadığım için alışmam zor olmadı. Ayrıca İstanbul'da olmaktan gerçekten keyif alıyorum.
 
Bana göre ING Basketbol Süper Ligi, Avrupa’nın en iyi 3. ligidir. Her maç çekişmeli geçiyor. En alttaki takımdan en üstteki takıma kadar hepsinde çok yetenekli oyuncular mevcut.
 
Takım olarak maalesef sıralamada iyi bir yerde değiliz. İşler istediğimiz gibi gitmediğinde pozitif kalmaya ve her gün çok çalışmaya devam etmek zor. Ama hâlâ oynanmamış maçlarımız var ve ligde kalabileceğimize inancımız tam. Bu yüzden her maça ve antrenmana çok odaklanarak yaklaşmalı ve her geçen gün daha iyi olmalıyız.
 
Evet basketbol uzunların ağırlıkta oldu bir spor. Ben de doğal olarak bu boyumla dikkat çekiyorum. Hayatım boyunca kısaydım, bu benim için normal. (Gülerek) Alıştım artık. Beni yeteneklerimle kutsadığı için Tanrıma şükürler olsun.
 
Her maçta sahada elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Çünkü beni sahada izleyen herkes için en iyi izlenimi bırakmak istiyorum. Küçük çocuklara umut vermek, onları da hedeflerine daha da bağlanmalarına yardımcı olmayı istiyorum.. Tanrı'nın bana verdiği yeteneklerimi göstermek için büyük kalabalıkların önünde oynamayı seviyorum.
 
Avrupa’da bir şampiyonluk elde etmek ya da şampiyonluk mücadele veren bir takımda oynamadan basketbolu bırakmak istemiyorum. Ayrıca kısa süreli olsa da NBA de oynamak istiyorum.
 
İstanbul çok havalı, gösterişli bir şehir. Dolu dolu bir tarihe sahip. Pek çok kültüre ev sahipliği yapmış. Zaten şehirde bunun izlerini de görebiliyorsunuz. Pek çok insan ve farklı kültürler.
 
Bazen bu şehirde çok meşgul olsam da sakin bir şekilde kendime zaman ayırabilmek en öncelikli tercihim. Şehri keşfetmek en çok zevk aldığım etkinlik. Bu muhteşem bir tarihe sahip şehirde gezilecek görülecek çok fazla yer var. 
Onların dışında ise yeni restoranlar deneyip ve takım arkadaşlarımla takılıyorum. Daha önce Afyon Belediyesi’nde de birlikte oynadığımız için Mehmet Alemdaroğlu takımdaki en yakın arkadaşım diyebilirim. Enes Berkay Taşkıran da çok yetenekli ve çok da potansiyele sahip bir oyuncu. Ayrıca çok da komik! Onunla vakit geçirmek inanılmaz eğlenceli.
 
Saha dışında tam bir aile babası olduğumu söyleyebilirim. Yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Bu yoğun tempoda elimde geldiğince çocuklarıma vakit ayırmaya çalışıyorum. Uzak kaldığım zamanlarda ailemi çok özlüyorum.
 
Aktif bir sosyal medya kullanıcısı olduğumu söyleyebilirim. Güzel bir takipçim kitlem de var. Beni takip eden herkese minnettarım. Sosyal medyamda ailemi ve Tanrı’ya olan sevgimi tanıtmaya çalışıyorum.

JORDON CRAWFORD
Doğum tarihi: 17 Temmuz 1990
Boy: 1,68 m.
Pozisyon: Gard

KARİYERİ
2014–2015    Mapfree Life
2015–2017    Westchester Knicks
2017    Canton Charge
2017    Águilas Doradas de Durango
2017–2018    Memphis Hustle
2018    MZT Skopje
2018–2019    MHP Riesen Ludwigsburg
2019–2020    Afyon Belediye
2020–2021    Élan Chalon
2021–          Büyükçekmece Basketbol
 
KISA KISA
- Twitter mı Instagram mı?

- Instagram
- 80’ler mi 90’lar mı?
- 90’lar
- Çay mı kahve mi?
- Çay
- Asist mi sayı mı?
- Sayı
- NBA mi Avrupa mı?
- NBA
- Yaz mı kış mı?
- Yaz
- Pizza mı hamburger mi?
- Pizza

YORUMLAR

  • 0 Yorum