Heyecanlı

Anadolu Efes'in yeni yıldızı Chris Singleton, “Bu sezon Anadolu Efes olarak birçok kulvarda şampiyonluk için mücadele edeceğiz. Ben de yeni takımım ile tüm kupaları kazanmak için şimdiden büyük heyecan yaşıyorum” diyor.

Heyecanlı
01 Ekim 2019 - 13:27
BERTAN ERMAN

Geçen sezonu çok iyi hatırlıyorum. Barcelona ile Anadolu Efes’e karşı EuroLeague’de çok zorlu bir play-off serisi çıkarmıştık. Beşinci maçı kazanmak istiyorduk. Lakin, finalist olacak takıma; Efes’e kaybettik. Şimdiki takımıma yani.

Seri sırasında iki takım da birbirinden güçlü, zorlu maçlar oynamıştı. Serinin son maçında, Sinan Erdem’deki taraftarların oluşturduğu atmosfer inanılmazdı. Gördüğüm en iyi atmosferdi. Sonuçlar ne olursa olsun; bu sezon da taraftarların salonu doldurup aynı desteği vermesini umuyorum.

Barcelona formasıyla kaybettiğimiz takımın bir parçası olmaktan memnuniyet duyuyorum. Onlar da çok iyi transferler yaptı ve güçlü bir takım kurdular. Ama biz de Barcelona kadar güçlüyüz ve Anadolu Efes olarak Barcelona’ya karşı yine aynı başarılı sonuçları elde etmek istiyoruz.

Ayrıca, Barcelona ile EuroLeague’in ilk haftasında karşılaşacağız. Bu maç, benim açımdan ilginç bir karşılaşma olacak. İlginç olduğu kadar da çok iyi bir maç olacağını söyleyebilirim.

EuroLeague’de şampiyonluğa, 2015-2016 sezonunda Lokomotiv Kuban ile çok yaklaşmıştım. Onlar bu sezon EuroLeague’de olmayacaklar; ama o dönem Kuban'ın gerçekten çok iyi bir kadrosu vardı. Anthony Randolph, Malcolm Delaney, Matt Janning gibi önemli isimler yer alıyordu. O özel bir takım idi ve ben de o takımın bir parçasıydım.

Ancak Anadolu Efes ile bunun üstüne koyacağımı ve bundan daha başarılı olacağımı düşünüyorum. Biz de kadro derinliği olan bir takımız.

Geçen sezon Basketbol Süper Ligi'ni ve 2 sezondur Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanmış, EuroLeague'de final oynamış takıma geldim. Tek dileğim, bu sezon birçok başarılar elde etmek. Aklımızda tek bir şey var. O da başta EuroLeague olmak üzere, tüm şampiyonluklara ulaşmak.

Türkiye’ye gelmeden önce, burada oynayan birçok arkadaşımla konuştum. Bana Basketbol Süper Ligi'nin zor ve oldukça rekabetçi bir lig olduğunu söylediler. Bizim açımızdan da zor bir sezon olacak. Tüm maçları kazanmak için mücadele etmek, parkeye savaşmak için çıkacağız. Şimdiden çok heyecanlıyım.

Avrupa maçlarında da zorlu deplasmanlar olacak. EuroLeague’de Fenerbahçe Beko ve Panathinaikos ile dış sahada oynadığınız maçlar, zor deplasmanlardır. Bunların yanına bu sezon Kızılyıldız'ın gelmesiyle Belgrad da eklendi. Kızılyıldız’la da zorlu maçlar oynayacağız. Bu deplasmanlar etkileyici ve büyüleyici. En zorlu deplasmanlar da olsa, oradaki maçlara da kazanmak için çıkacağız.

Bu sezon Türkiye’de ilk kez oynayacağım. Beşiktaş ve Pınar Karşıyaka’nın çok iyi taraftarlarının olduğunu ve buradaki deplasmanların da zor geçtiğini duydum. İstanbul’daki diğer takımların da taraftarları, maçlarda etkili oluyor. Diğer şehirdeki takımların da…

Lakin, yine her maç için söylediğim gibi, sahaya çıkıp en iyi oyunumuzu sergileyeceğiz. Bu sezon birçok farklı kulvarda kupa kazanma şansımız var. Ben de Anadolu Efes ile sezon boyu tüm kulvarlardaki kupaları kazanmak istiyorum.

Efes geçen yıl 2 kupa kazanmıştı. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı ve Basketbol Süper Ligi’ni müzesine götürmüştü. Sezonu kupayla açtık, kazanılmayan diğer kupaları da koleksiyonumuza eklemek için mücadele edeceğim.

Bu arada biraz da koçumuzdan bahset istiyorum. Ergin Ataman ile çalışacak olmak gerçekten çok güzel bir deneyim olacak. Ataman, yeri geldiğinde oyuncularına inisiyatif verirken, yeteneklerinizi takım için sergilemenizi istiyor. Onun da, benim de amacımız, parkeye çıkacağımız maçları kazanmak olacak. Taraftarlarımızın içi rahat olsun, bu sezon yolumuzun açık olduğunu düşünüyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum