Hedef

Anadolu Efesli Bryant Dunston, "EuroLeague şampiyonluğu, Anadolu Efes gibi benim için de bir ilk olacak. Geçen yıl finale kadar gelip kaybettiğimiz o kupayı, bu sezon kazanmayı çok istiyoruz” diyor.

Hedef
01 Ekim 2019 - 13:13 - Güncelleme: 02 Ekim 2019 - 13:27
BERTAN ERMAN

Bu sene Anadolu Efes forması giydiğim 5. sezonum olacak. Korkmayın, şu an için bir Efes efsanesi olduğumu söylemeyeceğim; ama bu takım harika ve muhteşem bir yolculuğun içindeyim. Geçen sezon 2 yıllık yeni bir sözleşmeye imza atmıştım. Burada gerçekten çok mutluyum.

Geride bıraktığımız sezon EuroLeague şampiyonluğuna çok yaklaşmıştık. Bizim için harika bir sezondu. Açıkçası, CSKA Moskova ile oynadığımız final maçını kazanabilirdik. Ama o maçın öyle olacağını kim nereden bilebilirdi ki? Belki bugün oturup hâlâ EuroLeague şampiyonluğumuzu konuşuyorduk...

Son dakikalarda kritik şutlar, o maçın sonucunu belirledi ve biz İspanya'daki organizasyonda dramatik bir yenilgi aldık. Sonuçta o finale şampiyon olmak için çıkıyorsunuz.

Tabii ki rakibiniz de... CSKA da o gün çok iyi oynamıştı. Onun haricinde Türkiye’de Basketbol Süper Ligi şampiyonu olduk. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı yine kazandık. Bunlar da bizim için büyük bir başarıydı. Ancak geçen sezon mutlu sonla bitiremediğimiz EuroLeague’i bu sezon kazanmayı istiyoruz; umarım bu yıl o kupayı kaldırma başarısını gösteririz.

Olympiakos’a, onların son EuroLeague şampiyonluğundan sonra transfer olmuştum. OLY ile ilk sezonumda Final Four’a kalamamıştık. 2015 yılında final maçı oynamıştım ve Real Madrid’e kaybetmiştik. Yani, iki kez şampiyonluk sevincini yaşamayı kaçırdım. O yüzden kazanılacak EuroLeague şampiyonluğum var. Ve bu kazanılması muhtemel şampiyonluk Anadolu Efes gibi benim için de bir ilk olacak.

Basketbol Süper Ligi'nde yer alan takımlar, geçen sezona oranla daha güçlü oldu. Başta Fenerbahçe Beko olmak üzere burada birçok takım tehlikeli... Geçen sezon elimizden gelenin en iyisini yaptık ve ligde şampiyon olmayı başardık.

Hem EuroLeague’de hem de Basketbol Süper Ligi’nde oynamak çok zor; bunu biliyorum ve işimizin kolay olmadığının farkındayım. Türkiye Ligi’ndeki maçlar da, EuroLeague karşılaşmaları kadar zor olacak. Bir sonraki maç için rahatlayabilmeniz gerekiyor; ama bu
tempoda kolay değil. Bazen kaybedeceğimiz karşılaşmalar da olabilir. Bu yüzden, oynayacağımız tüm maçlarda konsantrasyonumuzu kaybetmememiz ve her anında maça odaklanmamız gerekiyor.

Bireysel olarak yapmak istediğim tek bir şey var; o da, her zaman olduğu gibi çok çalışmak. Anadolu Efes olarak kazanacağımız, kazanmak istediğimiz maçlarda, takımıma en iyi katkıyı yapacağım.

Savunmada daha sert, daha etkili olmak istiyorum. Rakip hücumları zorlamayı takımıma bu
alanda liderlik etmeyi amaçlıyorum. Bunları en iyi şekilde yapmak için çok çalışacağım ve mücadelemi sahaya yansıtacağım. Bugüne kadar Anadolu Efes formasının hakkını vermeye çalıştım, bu önümüzdeki sezonda da değişmeyecek. Elimden gelenin en iyisini vereceğimden taraftarlarımızın şüphesi olmasın.

Bundan 3 yıl önce, Ermenistan Milli Takımı’nda da forma giymiştim; Küçük Ülkeler Avrupa Şampiyonası’nda da şampiyon olmuştuk. Ancak bu sezon onlar EuroBasket 2021’in birinci ön eleme turunda elendi. Eğer ikinci ön eleme turunda da mücadele edecek olsalardı, oraya gitmem mümkün olmayacaktı.

Çünkü benim Anadolu Efes gibi bazı önceliklerim var... Efes ile hem Türkiye’de hem de Avrupa’da bir hedefimiz var; o da tüm kupaları kazanmak. Umarım ben ve tüm takım arkadaşlarımız için tüm hedeflerimizi gerçekleştireceğimiz bir yıl olur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları