Meydan okuma

Fenerbahçe Beko'nun çiçeği burnunda yıldızı Nando De Colo, "CSKA Moskova’da takımın en önemli taşıyıcılarındandım. Orada takımımın şampiyonluklar kazanması için yapmam gerekenleri yapıyordum. Fenerbahçe’de de aynı şeyleri yapacak olmaktan dolayı çok heyecanlıyım" diyor.

Meydan okuma
01 Ekim 2019 - 13:37
LEVENT LEVENTCİ

NBA ve EuroLeague’den teklifler almama rağmen benim için en iyi opsiyon Fenerbahçe
Beko’ydu. Eşim İspanyol ve İspanya’dan da teklifler aldık. Eşim, basketbolu çok iyi biliyor. Karar almadan önce her zaman eşimle konuşurum. Fenerbahçe’nin benim için çok doğru bir adres olduğunu ikimiz de biliyorduk.

CSKA Moskova'da başarabileceğimiz her şeyi başardık. Avrupa'da bunu başarabilecek takımlara baktığımızda, her sene sezon başından sonuna kadar mücadele edip Final Four'a kalmayı başaran Fenerbahçe Beko vardı. Tercihim de bu yüzden burası oldu. Daha yeni geldiğim için şu an yorum yapamıyorum; ama dışarıdan baktığımızda, çok başarılı bir takım ve Avrupa'nın en iyi antrenörüne sahip.

Daha önce de Zeljko Obradovic takımlarının bana ilgisi olmuştu. Buraya imza atmadan önce koçla konuştum. Bu koç ile oyuncu arasındaki normal bir konuşmaydı. Birlikte nasıl yürüyeceğimizi, onun neler istediğini konuştuk. Onun oyuna yaklaşımı ve amaçları çok
önemli. Bunları öğrenmek benim için de çok faydalıydı. Koç Obradovic, kazanmak için hâlâ çok motive. Bu, hepimiz için iyi bir durum.

Muhteşem bir basketbol oynanıyor, bu yüzden Fenerbahçe Beko'dayım. Muhtemelen çok benzeri olacak çünkü bir önceki antrenörüm de Obradovic'le uzun seneler çalışmış, onun öğrencisi diyebilirim Itoudis için. Dışarıdan da zaten sistemler gözüküyor, birlikte çalışıp oynamaya başlayınca göreceğiz.

Fenerbahçe Beko’ya imza attıktan sonra konuştuğum ilk oyuncular Joffrey Lauvergne ve Leo Westermann’dı. Transferim açıklandıktan sonra Gigi Datome’den hoş geldin mesajı aldım. Ancak sözleşme imzalarken benim için en önemli konular bunlar değil. Asıl önemli olan, sözleşmeyi imzaladıktan sonra yapacaklarım. Burada elimden geleni ortaya koyarak, sorumluluk almak istiyorum.

Taraftar desteği açısından CSKA Moskova ile Fenerbahçe arasında farklılıklar var. Buradaki tutku ve taraftar desteği, kararımda etkili oldu. Oyuncular için Fenerbahçe tarzı atmosferlerde oynamak her zaman müthiştir. Hepimiz bunu isteriz. Burada olduğum için çok
mutluyum. Bu kadroda yer almaktan, koç Zeljko Obradovic ile çalışacak olmaktan ve bu taraftarların önünde oynamaktan çok mutluyum.

Fenerbahçe Beko deplasmanları taraftar desteğinden dolayı en zorlu deplasmanlardan birisidir zaten. Tüm sezon boyu onların desteğine ihtiyacımız olacak. Fenerbahçe’ye imza attıktan sonra sosyal medya hesaplarımda yaşanan artış, dikkat çekmişti. Fenerbahçe
taraftarlarının sosyal medyada her zaman aktif olduklarını biliyorum.

Açıkçası sosyal medya, benim fazla önem verdiği bir konu değil. Sosyal medyanın büyük bir hayranı değilim. Ancak taraftarlarla iletişim halinde kalabilmek için sosyal medyanın önemli bir araç olduğunu biliyorum.

CSKA Moskova’da takımın en önemli taşıyıcılarındandım. Orada takımımın şampiyonluklar kazanması için yapmam gerekenleri yapıyordum. Fenerbahçe’de de aynı şeyleri yapacak olmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Kadromuzda birçok tecrübeli oyuncu var. Ancak ben de tecrübelerimi bu takıma aktarmalıyım. Takım için elimden gelenin en iyisini yaparak, hem koçla hem de takım arkadaşlarımla iyi ilişkiler kurmak istiyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum