Tutkulu

Derrick Williams, THY EuroLeague'de Final Four'un tozunu yutmak için gün sayıyor. Birleşik Amerikalı oyuncu, Bayern Münih’te tattığı Avrupa deneyimini çubuklu forma altında savaşmak için kullanacak.

Tutkulu
01 Ekim 2019 - 13:45 - Güncelleme: 02 Ekim 2019 - 13:52
Fenerbahçe Beko’ya gelmeden önce Maurizio Gherardini ve Zeljko Obradovic ile konuştum. Gherardini, koç Obradovic’in benimle görüşmek istediğini söyledi. Obradovic, benim hakkımdaki izlenimlerinden ve düşüncelerinden bahsetti. Bu konuşma, benim adıma gerçekten fark yarattı... Beni savunmada ve hücumda nasıl kullanacağından bahsetti.
Önemliydi...

Onların dışında Bobby Dixon ve Gigi Datome bana ulaştı. Önümüzdeki süreçte takım arkadaşın olacak oyuncuların sana ulaşması, çok şey ifade ediyor. Onların yaklaşımları, kararımda etkili oldu. Fenerbahçe Beko’da büyük bir aile ortamı var.

NBA ve EuroLeague’den teklifler almıştım; ancak Fenerbahçe Beko’nun son beş sezonun tamamında Final Four oynaması, doğal olarak ilgimi çekti. Oyuncular, böyle organizasyonlarda oynamayı ister. Gidenlere ve gelenlere rağmen çekirdeğini koruyan, istikrarlı bir yapı var burada.

Oyuncu olarak bu ortamda olmak istersiniz. Yeni bir oyuncu olarak bu tip bir takıma imza attığınızda, oradaki eski oyuncuların varlığı sayesinde ortamdaki huzuru hissedersiniz. Kazanmanın, istikrarlı kalmanın anahtarı bunlardır.

NBA’den Avrupa’ya gelen bazı oyuncular, hemen bir şeyleri ispatlamak istiyorlar. Ancak ben, bu yapıda gelmedim Avrupa’ya. Kazanmak, benim için en önemli şeydi. Avrupa’daki ilk maçlarımda oyun hızına, değişik stratejilere, ikili sıkıştırmalara adapte olmaya çalıştım. Sabırlı olmanız lazım. Saatte 100 kilometreyle giderek, her şeyin çabucak olmasını beklememelisiniz.

Geçen sezon Bayern Münih’teki takım arkadaşlarıma teşekkür etmeliyim. Bana çok yardımcı oldular. Bu sezon yine takım arkadaşlarımdan büyük destek alacağımı biliyorum. Henüz sezonun başı olmasına rağmen hepsinin müthiş insanlar olduğunu söyleyebilirim. Takım olarak ihtiyacınız bu zaten. Bir maçta iyi oynasanız da kötü oynasanız da her zaman size güvenen takım arkadaşlarınız olması önemli.

Sporda her zaman rekabet vardır. Geçen sezon Fenerbahçe taraftarlarıyla ufak bir gerginlik yaşamıştık ama artık dostuz. Buradaki taraftar desteği gerçekten harika. Oyuncu olarak böyle bir atmosferde oynamayı çok istersiniz. Her zaman size destek olan güçlü bir taraftar topluluğu.

Günün sonunda bu bir oyun ve hem oyuncular hem de taraftarlar bu oyuna büyük tutku getiriyor. Koç Obradovic ile yaklaşık bir aydır çalışıyorum. Yoğun çalışan, talepkâr biri. Oyuncu olarak bu karakterde, önemli başarılara imza atmış koçlarla çalışmak istersiniz. Bu
karakterden bir koçun, oyunculardan en yüksek verimi alabileceğini söyleyebilirim. Tutku, enerji, efor…

Siz de oyuncu olarak takım arkadaşlarınızın, koçunuzun, taraftarlarınızın düşmesini istemezsiniz. Bu karşılıklı bir ilişki. Koç Obradovic, sıkı çalışan herkese saygı duyuyor.

Burada oynayacağım için gerçekten çok heyecanlıyım. Taraftarların enerjilerini ve tutkularını hissetmek için sabırsızlanıyorum. Ben de basketbola karşı çok enerjik ve tutkuluyum. Yani karşılıklı bir durum bu. Taraftarlarla aramızda iyi bir kimya olacağına eminim. İç saha maçlarımızı iple çekiyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum