Basketbol 'Doğa'sında var

Doğa Sigorta ile olan sponsorluk anlaşmasında konuşan G.Saray Başkanı Mustafa Cengiz, "Basketbolu ülkemize getiren 'Yenilmez Armadamız'dır" derken, Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı ise "G.Saray'a ve basketbola yatırımımız sürecek" ifadesini kullandı.

Basketbol 'Doğa'sında var
01 Ekim 2019 - 14:37
Geçen sezon Basketbol Süper Ligi’nde yarı finale kalma başarısını gösteren Galatasaray, isim sponsoru Doğa Sigorta ile birlikte 2019-20 sezonunun lansmanını yaptı. Sarı kırmızılı kulübün başkanı Mustafa Cengiz lansmanda şunları söyledi:

“Doğa Sigorta ve diğer sponsorlarımızla başarılı iki yıl geçirdik. Özellikle erkek basketbolda bize verdikleri desteklerden dolayı Doğa Sigorta’ya teşekkür ediyorum. Galatasaray bildiğiniz gibi basketbol ve voleybolu Türkiye’ye getiren kulüp. Yenilmez Armada lakabı da Galatasaray’a ait.

- Günümüzdeki ekonomik şartlar, endüstrileşen futbol; basketbol ve voleybolu da etkiledi. Galatasaray Doğa Sigorta bilinçli ve mütevazı bütçelerle geçen yıl ilk üçü zorladı ve bunu elde etti. Doğa Sigorta ile uzun vadede kendine yeten, geliri artan bir model oluşturmak istiyoruz. Ben bu vesileyle Doğa Sigorta’ya tekrar teşekkür ediyorum.

- Ertuğrul Erdoğan Hocamızı, bizden 20 kat yüksek bütçeli bir rakibimizi yendiğimizde de yürekten kutlamıştım. En başta sporcularımıza sahada verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle başantrenörümüz bir önceki yılın neredeyse onda biri ücretle fedakarlık yaparak çalıştı.

- EuroLeague'de iddialı takımların bütçe gidişatı negatif durumda. Kazanırsanız, 1 milyon Euro ödülü var, bu çok az. EuroLeague'in, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki gibi ödüllendirmeye gitmesi lazım.

- Basketbol salonumuzun inşaası için sponsorluk görüşmeleri yapıyoruz. Kimse merak etmesin her halükarda kapalı salonumuzu tamamlayacağız.



HER ŞEY BASKETBOLUN GELİŞİMİ İÇİN...

Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı ise sponsorluğun uzun vadedeki hedefleri ile ilgili şu açıklamaları yaptı...

- Her iki tarafın da fayda sağlaması lazım. Bu faydanın da sürdürülebilir olması lazım. Biz de, Doğa Sigorta olarak bunu bekliyoruz. Baktığınız zaman, tanıtım ver reklam olarak düşündüğümüzde, futbolda da önemli reklamlar verdik. Galatasaray’a da, başka kulüplere de. Gönül ister ki, basketbolda da aynı şekilde futbol kadar değer görsün.

- Basketbolun milyonlarca seveni var. Futbola baktığınız zaman, kavgalar yüzünden endüstri olmaktan çıktı. Biz, sponsorluklarımızı sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. Galatasaray gibi böylesine büyük bir marka ile beraber olmanın da çok önemli olduğunu düşünüyoruz. O yüzden basketbola daha fazla ağırlık vereceğiz. Hem kurumumuzun, hem de takımımızın uzun vadede, sürdürülebilir bir fayda sağlamasını istiyoruz.

- Galatasaray Doğa Sigorta olarak geçen sezon bir EuroLeague temsilcisini geride bıraktık. Play-off'larda da yarı final oynadık. Tamam bütçe çok önemli ama; demek ki her şey bütçe değil. Biz, sponsor olarak belirli ölçüde katkıda bulunuyoruz. Bütçeyi arttırmak da Galatasaray’ın takdiridir.

NİHAT KIRMIZI İLE TİPLEME
- En beğendiğiniz basketbolcu?

- Harun Erdenay
- En iyi 5'iniz?
- Petar Naumoski, Harun Erdenay, Mirsad Türkcan, Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur
- En zorlu deplasman?
- Ülker Arena
- Tek kelime ile Galatasaray Doğa Sigorta
- En büyük

HİÇBİR BÜTÇEDEN KORKMUYORUZ

Genel Menajer Ömer Yalçınkaya: Anadolu Efes ve Fenerbahçe ile açılan bütçe makasını daraltmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Geçen sezon Fenerbahçe’yi kendi sahamızda yenmemiz, Anadolu Efes’i play-off’ta zorlamamız, bunların birer göstergesi. Hem Türk basketbolu adına hem de G.Saray'ın adına yakışan bir şekilde üst sıraları hedefleyerek iddiamızı sürdüreceğiz. Biz hiçbir şekilde, hiçbir bütçeden, hiçbir takımın isminden korkmuyoruz.

KEMİK KADROYU KORUMAK DEĞERLİ
Başantrenör Ertuğrul Erdoğan: 
Takımın kemik kadrosunu korumak çok değerli. Bu da idari bir başarıdır. Başta Başkanımız Mustafa Cengiz olmak üzere, sponsorumuz Doğa Sigorta’nın Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı’nın payı büyük. Hazırlık maçlarında çok değişik rotasyonlar kullandık. Her maç bir oyuncu parladı. Bu bize ümit verdi. Oyuncularımız, aynı havayı koruyabilirse, aynı mantaliteyi oturtabilirlerse, geçen seneye göre bir tık daha yukarıda olacağımız bir sezon yaşayacağımızı düşünüyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları