Hüseyin Yücel: Hayalim Beşiktaş Bahçeşehir

Aynı zamanda siyah beyazlı kulübün asbaşkanı olan Bahçeşehir Koleji Kurucu Başkanı Hüseyin Yücel, gönlünde yatan hayali dillendirdi; "Uzun vadede en büyük arzum Beşiktaş Bahçeşehir Koleji olarak EuroLeague'de söz sahibi olacak bir kulüp yaratmak." Sürdürülebilir başarının önemine dikkat çeken Başkan Ömer Yücel de 5 yıl içerisinde EuroLeague düzeyinde bir takım kuracaklarını vurguladı.

Hüseyin Yücel: Hayalim Beşiktaş Bahçeşehir
01 Ekim 2019 - 14:56 - Güncelleme: 02 Ekim 2019 - 15:14

RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN

Basketbol Süper Ligi'ne geçen yıl sansasyonel bir giriş yapan, Türk basketbolu için önemli yatırımlara imza atan Bahçeşehir Koleji'nin Kurucu Başkanı Hüseyin Yücel, Başkanı Ömer Yücel ve Genel Sekreteri Alpaslan Aydın ile hedeflerini konuştuk.

Yeni sezonda kurulan temelleri güçlendirmek adına kadroya katılan 9 transfer için ortak yapılan imza töreni sonrası bir araya geldiğimiz 3 kurmay, 'Bu bir aşk meselesi' diye çıktıkları yoldaki yakın ve uzun vadeli planlarını anlattı...

Sözü ilk olarak Kurucu Başkan Hüseyin Yücel aldı... "Biz Bahçeşehir Koleji olarak öncelikle
Süper Lig'de kalıcı, sürekli play-off'larda yer alacak bir takım kurmayı planlıyoruz. Bu sene de amacımız ilk kez yer aldığımız Avrupa kupalarında Final Four'a kalmak...

Avrupa'da ülkemizi ilk kez temsil ettiğimiz bu sezon için çok heyecanlıyız. FIBA Europe Cup'ta da sonuna kadar gidememek için hiçbir mani yok önümüzde.



AKATLAR EVİMİZ

Geçen yıl Ayhan Şahenk'te oynamaktan memnunduk. Ben Beşiktaş'ta asbaşkan olduğum için... 'Nasılsa bir salon parası ödüyoruz, bunu Beşiktaş'a ödeyelim' diye düşündüm ve Bahçeşehir Koleji olarak maçlarımızı Akatlar'da oynama kararı aldık.

Oradaki profesyonel arkadaşlarla bizim staff ekibi, önceki salonla aynı şartlarda Akatlar için anlaştı. Ayrıca Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı'nın kapanması tehlikesini engellemek gibi bir misyonumuz oldu... 'Bu işbirliğini sadece salon kirası ücreti olarak düşünmeyin, bunun üzerine bir bu kadar daha ekleyelim ve Beşiktaşlı kızlar ligde devam etsin' dedim. Bu teklif siyah beyazlı camia tarafından çok olumlu karşılandı...

Akatlar evimiz. Oradaki atmosfer, Ayhan Şahenk'e göre daha güzel... Orası biraz eski bir salon olduğu için yenileme çalışmaları da yapacağız. 3 sene içerisinde de kazma vurmayı planlıyoruz; ama ondan önce eski salonu elden geçirip, eksikleri tamamlamak adına Bahçeşehir olarak inisiyatif alacağız. Bu yenileminin hem Beşiktaş'a hem de Bahçeşehir'e faydası olacak.

Beşiktaş ile Bahçeşehir arasında uzun vadeli planlarımız var... Birleşmek gibi... Bahçeşehir'de basketboldaki arkadaşlar buna pek sıcak bakmıyorlar; ama benim hayalim Beşiktaş Bahçeşehir olarak EuroLeague'de daha büyük bütçelerle devam etmek."

TİPLEME
- En beğendiğiniz oyuncu?

- Michael Jordan
- En beğendiğiniz koç?
- Dusko Ivanovic
- En iyi ilk 5?
- Quino Colom, Andy Rautins, Cameron Clark, Jajuan Johnson, Kerem Gönlüm
- En zorlu deplasman?
- Beşiktaş Sompo Sigorta
- Bahçeşehir'i nasıl anlatırsınız?
- Bir hayalle yola çıktık, gerçekleştirmek için ilerliyoruz.



ÖMER YÜCEL: KALICI OLMANIN PEŞİNDEYİZ

"Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik, detaylı analizler yaptık. Takımı Alpaslan Bey kurdu diyebiliriz. Yeni takımımız hazırlık döneminde birçok maça çıktı, gerek koçumuz Dedas, gerekse Alpaslan Bey'in bize söyledikleri sezona hızlı bir başlangıç yapacağımız yönünde...

5 yıl sonra biz EuroLeague'de yer alan bir takım olmak istiyoruz. Ve EuroLeague'de iddialı bir takım kurup, Final Four'a kalmanın planlarını yapıyoruz. Hep zirveyi hedefleyen, sürdürülebilir bir başarının peşindeyiz. Sadece Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde 24 Bahçeşehir Koleji'nin 24 salonu var. O bölgede pozitif ayrımcılık yaparak çocuklarımıza sporu sevdirmek için projelerimiz var.

Lig arasında Diyarbakır'da bir Süper Lig takımıyla maç oynamayı düşünüyoruz. 150 bin öğrencisi olan bir aileyiz... Türkiye'de birçok Anadolu şehri kadar nüfusa sahibiz... Tabii ki bu tüm Türkiye'ye yayıldığımız için nerede maç oynasak tribünleri dolduruyoruz.

İstanbul'da 50'nin üzerinde kampüsümüz var. Bir de öğrencilerimizin aileleri de maçlarımıza gelmek istiyor. Biz bu taraftarı nasıl getireceğimizi düşünüyoruz. En başından bu yana, biz hep taraftarımızı salona nasıl getireceğimizi düşündük.

Mevcut tribünler yetmediği için kısıtlama getirmek zorunda kalıyoruz. Hem üzücü hem de gururlandıran bir tablo bu. Biz hangi şehre gidersek gidelim, deplasman kontenjanına takılıyoruz. Bence bu kısıtlama olmamalı basketbolda... Sporu sevdirmenin peşindeyiz, dostça geçen ve basketbolseverlerin keyif alacağı bir ortam olsun istiyoruz.

Bize bakanlığımız arazi tahsis ettiği anda kazmayı vurup salonumuzu yapacağız. Ama İstanbul'a bunu yapabilmek çok da kolay değil, bu alanları geliştirebilmek çok kolay olmuyor. Taraftarlarımızın rahat ulaşabileceği bir yerde spor salonu yapmayı planlıyoruz. Biz takım olarak sahada fair-play çerçevesinde mücadele edeceğiz. Sporcularımızın da o misyonla hareket ederek, davranışlarına dikkat etmesini arzuluyoruz.

Basketbol izleyicileri keyif alsın ve bu kitleyi arttıralım... Altyapıda yetiştirdiğimiz bu oyuncuların Türk Milli Takım'da boy göstermeleri bizim için çok önemli. Göksenin Köksal'ı bu sene alamadık ama sonraki sezonlarda onu takımımızda görmek istiyorum. O beğendiğim bir basketbolcu."

TİPLEME
- En beğendiğiniz oyuncu?

- Magic Johnson
- En iyi koç?
- Ufuk Sarıca
- En iyi ilk 5?
- Orhun Ene, Doğuş Balbay, Göksenin Köksal, Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur
- En zorlu deplasman?
- Bursa
- Tek kelime ile Bahçeşehir Koleji
- Centilmenlik



ALPASLAN AYDIN: ALTYAPI ALTYAPI ALTYAPI

"Bu sezon oyuncuları ince eleyip sık dokuyarak transferlerimizi gerçekleştirdik. Öncelikli hedefimiz tabii ki play-off, Avrupa'da ise Final Four'a kalmak en büyük arzumuz. Türk bayrağını gururla taşımak bizim için çok önemli. Bunun yanında geleceğimizi sağlama almak adına altyapılara çok önem veriyoruz. İki yıldır Türkiye'nin her tarafını dolaşıp, yetenekli oyuncuları seçiyoruz.

Bu hedef doğrultusunda bazı oyuncuları da İstanbul'a getirdik. Onlara eğitim imkânı ve kalacak yer için burs sağladık. Altyapıda bu sezon gerçek anlamda çok iddialıyız. Sporu daha büyük kitlelere ulaştırmak için spor okulları açıyoruz.

Kış okulu ve yaz okulu tüm tesislerimizi sadece kendi öğrencilerimize değil, dışarıdan gelecek tüm öğrencilere açtık. Gelen öğrencilere sadece basketbol değil, farklı branşlarda da hizmet veriyoruz.

Biz kendi kendine yeten bir kulüp olmak istiyoruz. Bu doğrultuda planlarımızı hayata geçirebilmek için sponsorluklar çok önemli biz de adımlarımızı bunun farkında olarak yapıyoruz. Ben başkanlarımızın altını çizdiği EuroLeague hedefi öncesi Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olmayı hedefliyorum. Daha sonra Kupa 1'de kalıcı olmanın planlamasını daha sağlıklı bir şekilde yapabileceğimizi düşünüyorum."

TİPLEME
- En iyi oyuncu?

- Jan Vesely
- En beğendiğiniz koç?
- Zeljko Obradovic
- En iyi ilk 5?
- Kostas Sloukas, Andy Rautins, Mirsad Türkcan, Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur
- En zorlu deplasman?
- Pınar Karşıyaka
- Tek kelime Bahçeşehir Koleji...
- Yaratıcı


YORUMLAR

  • 0 Yorum