HAYALİM ÇİN'DE MADALYA

  12 Dev Adam'ın yeni yıldızı Wilbekin, Türk Milli Takımı'nın gruplardan çıkacağına inancının tam olduğunu belirtirken ekledi: Genç ve savaşan takımımızla Dünya Kupası'nda kürsüde olmak için her şeyi yapacağız.  

HAYALİM ÇİN'DE MADALYA
01 Temmuz 2018 - 13:22



Röportaj: Canberk Adsalan
 
Türk vatandaşlığına geçerek ilk kez A Milli Takım forması giyen Scotie Wilbekin ile yeni heyecanını konuştuk. Geçtiğimiz sezon Darüşşafaka forması altında özellikle EuroCup'ta harikalar yaratan Wilbekin ile yeni başlayan 12 Dev Adam macerası üzerine detaylı bir sohbet gerçekleştirdik.

Canberk Adsalan: Milli takım serüveninden önce Bobby Dixon ile konuşma fırsatı bulabildin mi? Biliyorsun bugüne kadar senin şu andaki kontenjanında o bulunuyordu... 

Scottie Wilbekin: Hayır aslına bakarsanız özellikle Türk Milli Takımı için bir konuşma gerçekleştirmedim. Kaldı ki ortam ve takım hakkında yeterli bilgiye sahibim. Atmosferi zaten biliyorum ve Türk Milli Takımı'na yabancı değilim. Bobby ile olan ilişkim de daha çok sahadaki rekabet üzerine. 

EN İYİ LİDERLİK ARKADAŞLARA YARDIM ETMEK

CA: 12 Dev Adam bir geçiş sürecinde, genç oyuncuların kendini göstermeleri için önemli bir fırsatları var. Şahsi fikrini merak ediyorum, sence bu takımın bir üst seviyeye geçmesi için ihtiyacı olan lider oyuncu pozisyonunu üstlenebilir misin?


SW: Bu takımın lideri olabilir miyim açıkçası bilmiyorum. Zaten bu takımda birçok lider oyuncu var ve benden daha uzun süredir buradalar. Ben sadece çağrıldığımda katkı verip, iyi bir takım arkadaşı olmak istiyorum. Benim yapacağım en iyi liderlik onların performanslarını arttırmaya yardım etmek olacaktır. Bu da bir tür liderlik denebilirse; belki bu tarz bir lider olabilirim, neden olmasın?

ŞU AN MİLLİ TAKIM'A ODAKLANDIM...

CA: Türk pasaportunu aldıktan sonra ülke içinden sana olan ilgi artmıştır diye tahmin ediyorum. Olası bir transferin hakkında neler söylemek istersin?

SW: Senin de söylediğin gibi bir ilgi olabilir tam bilmiyorum. Şu an kariyerimde ne olacak diye düşünme zamanı değil. Bekliyorum, zaten yapabileceğim pek birşey de yok. Sizin kulağınıza gelen, bana da geliyor; ama birşey söylemek doğru olmaz. Zaten Milli Takım ile oynayacağım iki maça odaklanmış durumdayım. Sonrasını hep beraber göreceğiz. 

ASIL HEDEF ÇİN'DE MADALYA

CA: Eminim sen de Çin’de olmayı çok istiyorsundur. Senin de içinde bulunduğun takımın 2019 yılında madalya şansını nasıl görüyorsun. Bu takımdan neler bekleyebiliriz? 


SW: Parkede mücadele göreceğiniz kesin. Bu takımın gençlerden oluşması dolayısıyla savaşan ve enerjik bir takımımız var. Bizim işimiz iyi hazırlanmak. Eğer düzgün çalışırsak elbette madalya kazanmak için bir şansımız olabilir. Bunun için herşeyi yapacağız. 

TARAFTARIMIZLA DAHA GÜZELİZ

CA: Son olarak milli takım formasını giymen konusunda neler hissediyorsun? Senin için de yeni bir macera olacak.


SW: Bu formayı giyeceğim, bu takıma katkı sağlayabileceğim için çok mutluyum. Taraftarların bizim için çok önemli olduğunu düşünüyor ve biliyorum. Biz taraftarlarımızla güzeliz. Söylediğim gibi bizim için önemli olan Çin'deki Dünya Şampiyonası'na giderek orada madalya kazanmak. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum