Hatay BŞB: Acımız Büyük (RİBAUND DERGİ MART 2023)

Hatay Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak basketbol ve diğer branşlarımızdan çekilme kararı alırken gerçekten çok zorlandık. Yazıcımız ve kaşemiz enkazda olduğundan çekilme kararını elimle yazıp göndermek zorunda kaldım. BGL oyuncumuz Eda Kılıç hem de altyapı antrenörümüz Caner Saraç aileleri ile birlikte enkaz altında kaldı, altyapı oyuncularımız Öykü Sönmez, Aysel Bülbül, Deniz Altunoğulları, Doğa Okay da hayatını kaybetti.

Hatay BŞB: Acımız Büyük (RİBAUND DERGİ MART 2023)
07 Mart 2023 - 10:22 - Güncelleme: 07 Mart 2023 - 10:49
6 Şubat tarihinde Pazarcık merkezli 11 ilimizde gerçekleşen depremde maalesef yıkımın
en fazla olduğu illerden birisi Hatay oldu. Hatay’da çok fazla insan hayatını kaybetti, çok insanın hayali yarım kaldı. Birçokları ailesini, sevdiklerini maalesef toprağa gömdü. Bu depremi yaşayan biri olarak hayatımızda bu kadar korku, endişe, yaşadığımızı hatırlamıyorum. Binalar bir anda üstümüze üstümüze yıkılmaya başladı. Bizler hayatta kalanlar olarak belki de ikinci kez doğduk; ama diğer insanlar bizim kadar şanslı olamadı.





Basketbol takımımız, milli takım arası olduğu için deprem anında Hatay’da değildi. Yabancı
oyuncularımız ülkesine gitmişti, yerliler ve teknik heyetimizden bir kişi de yaşadığı ile gitmişti. Burada olmamaları onlar için büyük bir şans oldu.Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olarak 12 yıldır İçinde bulunduğumuz ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde
çekilme kararı aldık. Bu kararı almak gerçekten çok üzücü bir durumdu. Tesislerimiz, spor salonumuz hepsi yıkıldı. Elbette bunların hepsi bir şekilde yeniden yapılacak; ancak bizler de bıraktığı psikolojik tahribat uzun yıllar unutulmayacak. Hatay'ı spor şehri hâline getirmek
uzun zaman almıştı.

Burayı eski günlerdeki gibi spor şehri yapmak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Bu süreçte Türkiye Basketbol Federasyonu ve kulüpler devamlı arayıp, yardımcı olmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştı. Bu sebepten dolayı hem federasyonumuza hem de diğer kulüplere destekleri ve yardımları için çok teşekkür ederim.

Hatay Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak basketbol ve diğer branşlarımızdan çekilme
kararı kararı alırken gerçekten çok zorlandık. Yazıcımız ve kaşemiz enkazda olduğundan
çekilme kararını elimle yazıp göndermek zorunda kaldım.


Genç oyuncumuz Eda Kılıç maalesef ailesiyle beraber enkaz altında kaldı, ailesinden de hiç kimse kurtulamadı. Eda'dan geri kalan sadece forma numarasının yazılı olduğu bir basketbol topu kaldı. Türkiye Basketbol Federasyonu, bu topu BGL finalinde hava atışında kullanıp müzelerinde sergileyeceklerini söyledi. Bu davranıarı bizi mutlu etti.

Caner Saraç kardeşimiz bizim altyapıda oynamış yıllardır kulübe emek varmış sporcumuzdu. Önce yardımcı antrenör olarak altyapıda görevlendirdik.İdealleri olan ve kendini geliştirmek için çok çaba sarf eden bir insandı. Ailesiyle beraber enkaz altında kaldı ve aynı Eda'da olduğu gibi onun da ailesinden hiç kimse kurtulamadı.

Ayrıca altyapı oyuncularımız Öykü Sönmez, Aysel Bülbül, Deniz Altunoğulları, Doğa Okay da hayatlarını kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun hepsinin anısını inşallah Hatay'ı tekrar inşa ederek yaşatacağız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum