Tutku Açık: Yaralarımızı birlikte sarmak için devam ediyoruz (RİBAUND DERGİ MART 2023)

Lige devam edip etmeme noktasında bazı tereddütler yaşasak da 'Gaziantep halkına başarılarımızla ufak da olsa bir tebessüm ettirebilirsek, bir moral verebilirsek, ne mutlu bize' diye düşündük... Ve birlikte olmaya en çok ihtiyacımız olduğu bu zamanlarda devam etme kararı alındı.

Tutku Açık: Yaralarımızı birlikte sarmak için devam ediyoruz (RİBAUND DERGİ MART 2023)
07 Mart 2023 - 10:59
5 Şubat'ta Büyükçekmece maçımız olduğu için İstanbul'a gitmiştik. FIBA Europe Cup'ta
da o hafta Almanya'da Hakro Merlins Cirailsheim deplasmanındaydık. Büyükçekmece karşılaşmasından sonra Avrupa deplasmanımıza geçmek için o geceyi de İstanbul'da geçirdik. Bu planlama ve tarihlerin denk gelişi takımı depremden kurtarmış oldu. Ancak depremi yaşamasak da üzücü haberi aldıktan sonra büyük şok yaşadık.

Hemen tanıdıklarımıza, yakınlarımıza ulaşma çabalarımızda çektiğimiz sıkıntıları sanırım hiçbirimiz unutamayacağız. Bu telaşlı arayışta kimimiz sevdiklerimizin sesini duyup rahatlarken, kimimiz maalesef kötü haberler aldı. Gerçekten hiçbirimizin daha önce tecrübe etmediği çok çok büyük bir acının içinde bulduk kendimizi. Tabii ki tüm ülke olarak seferber olduk, üzüldük ağladık; ama biz de takımlar arasında bunu en derinden yaşayanlardan olduk.

Bizim o hafta Almanya'da oynadığımız FIBA Europe Cup maçını erteleyebileceğimiz
söylendi; ama bu 10 gün sonrası için olacaktı. 10 gün sonrasında bu takım ne hâlde olur
emin değildim; fakat maç yapacak durumda olmayacağımız kesindi. İdman yapıp, o
anki gibi sağlıklı bir şekilde hazırlık yapmamız da mümkün olmayacaktı. Bu sebeple erteleme hakkını kullanmayıp maçımızı oynamayı tercih ettik. Devamında milli maçlar sebebiyle araya gidilecekti zaten. Bu maçı bir an önce oynayıp, oyuncularımı böyle bir ortamda 10 gün sonra tekrar maça çıkarmamayı tercih ettim. Karşılaşmadan sonra Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde de erteleme kararı alındığını öğrendik.

Takıma izin verildi ve gidişata göre kulübün lige devam edip edilmeyeceği görüşülmeye başlandı.Ben o kısma çok da hakim değilim. Genel menajerimiz Boray Dai o süreçte çok emek sarf etti. Lige devam edip etmeme noktasında bazı tereddütler yaşasak da 'Gaziantep
halkına başarılarımızla ufak da olsa bir tebessüm ettirebilirsek, bir moral verebilirsek, ne
mutlu bize' diye düşündük... Ve birlikte olmaya en çok ihtiyacımız olduğu bu zamanlarda devam etme kararı alındı.

Şu an çalışmalarımıza İstanbul'da başladık. Yabancı oyuncularımızı ikna için bir süreç yaşadık; ama bugün itibariyle artık hepsi takıma dönmüş durumda. Herhangi bir eksiğimiz olmadan çalışmalarımıza İstanbul'da başladık. Maçlarımızı da Ahmet Cömert Spor Salonu'nda oynayacağız. Yaralarımızı hep beraber sarmak için hepimiz elimizden geleni yapacağız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum