Biz Fenerbahçeyiz!

Fenerbahçe Öznur Kablo Kaptanı Tuğçe Canıtez, "Ekaterinburg'a kaybettikten sonra taraftarımızdan gelen "Sizinle gurur duyuyoruz. Hep destek, tam destek" mesajları bize daha çok güç ve motivasyon verdi. Her zaman yanımızda olduklarını bilmek çok güzel bir duygu. Biz kocaman bir aileyiz ve o kupayı bir gün onlara armağan etmek için her şeyi yapacağız" diyor.

Biz Fenerbahçeyiz!
01 Mayıs 2021 - 11:03
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN

Pandemi nedeniyle Final Four'un kendi evimizde oluşunun avantajını kısmen yaşadık. Bunun yanı sıra tabii ki  taraftarımızla doya doya geçirmediğimiz bir turnuva da oldu.
 
Başkanımız Ali Koç, yönetim kurulundan Metin Sipahioğlu, takım menajerimiz Arzu Özyiğit ve sponsorumuz Öznur Kablo başta olmak üzere herkes bu organizasyon için ellerinden gelen her şeyi yaptı. Gönül isterdi ki taraftarımızla bütün tribünleri doldurabileceğimiz bir Final Four olsun; ama yine de kendi sahamızda, yolculuk yapmadan bir turnuva geçirdik. Tüm oyuncular için her şeyin en iyisinin düşünüldüğü bir organizasyon oldu diyebilirim. 
 
Final Four'daki ilk maçımız UMMC Ekaterinburg gibi EuroLeague Women'de senelerce şampiyonluklar yaşamış yüksek bütçeli bir takımlaydı. Kadrosunu yıllarca koruyan ve bütçe farkı alışılagelmiş bir durum; ama bu yenilmez oldukları anlamına gelmiyor. Biliyorsunuz ki daha önceki senelerde bütçe farkına rağmen kazandığımız maçlarımız var. 40 dakikayı en iyi değerlendiren ve en az hata yapan takım maçı kazanıyor.
 
Kadrosunu yıllarca koruyan ve bünyesindeki yıldız oyuncuların uzun süredir birlikte oynadığı güçlü bir ekip. Final tadında geçen ilk maçımızda böyle bir takımla eşleştik ve sahada herkes elinden geleni maça yansıttı. Seyir keyfi güzel, çekişmeli bir maç oldu. Ama yaptığımız küçük hatalarla maalesef maçı vermiş olduk.
 
Üçüncülük maçı her iki takım içinde psikolojik olarak en zorlayıcı karşılaşmalardan biridir. Başkanımız, yönetim kurulumuz ve teknik ekibimizin desteğiyle bu maçtan madalya ile ayrıldık. Umarım bundan sonraki sezonumuzda takım olarak asıl hedefimiz olan EuroLeague Women Kupası'nı da kaldırırız. 
 
Senelerdir Final Four'da mücadele eden ve bu arenada şampiyonluk maçlarına çıkmış bir takım olarak, tabii ki en büyük hedefimiz Euroleague Women'da o kupayı kaldırabilmek ve taraftarımıza bu başarıyı armağan etmek.
 
Maç kaybettikten sonra taraftarımızdan gelen "Sizinle gurur duyuyoruz, sizi çok seviyoruz. Hep destek, tam destek" tarzı mesajlar; onların ne olursa olsun her zaman bizim yanımızda olmaları, bize daha da çok güç ve motivasyon veriyor.
 
Biz de bu sevgi ve destek için her geçen gün daha fazla çalışıp ekip olarak da daha güçlü bir takım olmak adına elimizden geleni yapıyoruz. Birlikte kaldıracağımız birçok kupamız olacak. Her zaman bizim yanımızda olduğunuzu bilmek çok güzel bir duygu. Biz kocaman bir aileyiz ve o kupayı bir gün onlara armağan etmek için her şeyi yapacağız.
 
Benim keşkelerim yok. Korona'dan çıkıp ve sadece birkaç gün idman yapıp maçlara çıkan takım arkadaşlarımla da, sahada her şeylerini ortaya koydukları için gurur duyuyorum. Tabii ki yaptığımız hatalardan ders alıp ekip olarak önümüze bakacağız.
 
Fenerbahçe olarak bizim her zaman hedefimiz şampiyonluk. Final Four'dan önce Herbalife Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde play-off yarı final maçlarını oynadık. 3-0 seri yapıp finallere kalmayı başardık. Şimdiyse final maçları için rakiplerimizin maçlarını tamamlamalarını bekliyoruz.
 
Her maça odaklanarak çıkıyoruz. Sezon boyunca bunu sürdürebilmek gerçekten çok zordur. Mental olarak her takımda bir düşüş olur; ama biz bu sene takım olarak bütün dış etkenleri bir kenara bıraktık ve her maça ayrı ayrı odaklanarak çıktık. Takımdaki herkes elinden gelen her şeyi sahaya yansıttı. En iyiyi başarmak için canla başla çalışan güzel bir ekibe sahibiz. Bu sezonu da namağlup şekilde tamamlayıp kupayı kaldırmayı istiyoruz.
 
Lig finalinde biz rakibimizden daha çok kendi oynayacağımız basketbol ile ilgileniyoruz. Çalışmalarımızı da en iyi şekilde sürdürüyoruz. Final maçları kolay olmaz; ama bizler de bunun bilincindeyiz. Final serisini elimizden gelen en iyi şekilde bitirmek için çalışıyoruz.
 
Son olarak A Milli Takımımızdan da bahsetmek istiyorum. 17-27 Haziran 2021 tarihleri arasında İspanya ile Fransa oynanacak Avrupa Şampiyonası'na hazırlanmak için az zamanımız var. Genç, dinamik ve güzel bir kadroya sahibiz. Bir arada oynamaya artık alışmış olan bu ekiple uyum sorunu yaşamayacağımızı düşünüyorum.
 
Grubumuzda Belçika, Slovenya ve Bosna Hersek gibi iyi takımlar var. İlk hedefimiz grubu en iyi şekilde bitirip, daha sonra ise diğer maçlara güzelce hazırlanarak turnuvada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum