Daha iyiye

Fenerbahçe Öznur Kablo Genel Menajeri Arzu Özyiğit, "Final Four'da kazandığımız 3.'lüğü değerli bulsak da biz her zaman daha iyisi için uğraşan bir kulübüz. 'Never Enough' sloganımızın hakkını vererek, her zaman daha iyisini elde etmek için elimizden geleni yapacağız..." diyor.

Daha iyiye
01 Mayıs 2021 - 10:59
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN
 
Sezonun genelinde sadece takım planlaması değil, Covid-19 sürecini de yönetiyoruz. Başkanımız Ali Koç ve yöneticimiz Metin Sipahioğlu'nun sezon başındaki vizyonu ve öngörüsüyle kadromuzu geniş tuttuk ve bunun sağladığı avantaj ile normal sezonda Covid-19'dan fazla etkilenmedik. 
 
EuroLeague'e gelirsek özellikle 1. bubble'da 5-6 sporcumuz Covid-19 pozitif olmuş ve maçlara son anda çıkabilmişti. 2. bubble'da bir sorun yaşamasak da Final Four öncesi 4 sporcumuz birden Covid-19 oldu. Bu süreç çok yıpratıcıydı. Organizasyonun İstanbul'da olmasında Başkanımız Ali Koç'un vizyonu çok etkili oldu. Maçların İstanbul'da oynanması sayesinde karantinadaki oyuncularımız, Final Four'a yetişti. Bu arada FIBA daha organizasyon bitmeden teşekkür mektubu ile hakkımızı teslim etti. 

Karantinadaki oyuncularımız nedeniyle organizasyondaki 3 takıma oranla dezavantajlı başlasak da elimizden gelenin en iyisini yaptığımıza inanıyorum. Fenerbahçe Öznur Kablo olarak bizim hedefimiz asla vazgeçmeden, her zaman şampiyonluğa oynamaktır. Bu hedefimizde de herhangi bir şaşma yok. Umarız gelecek sezon bu pandemi ona erer ve tüm takımlar eşit şartlarda mücadele eder. 
 
Final Four'da şunun altını çizmek istiyorum. Ekaterinburg ile ciddi bir bütçe farkımız var. Rusların bütçesi bizimkine oranla 9-10 kat daha fazla. Ayrıca Ekaterinburg'da tüm sporcular aşılarını olarak İstanbul'a gelmişti. Bizim ülkemizin aşı standardı nedeniyle böyle bir şansımız olmadı; ama buna büyük saygı gösteriyoruz. 

Tam kadro hazır olmalarına rağmen, gösterdiğimiz mücadele ile Ekaterinburg ile aramızda çok büyük farkın olmadığını gördük. Bizim için bütçeden daha önemli olan takımın kimyası... Biz de Başkanımız ve yönetim kurulumuzun özverisiyle gelecek sezonda da kadromuzu büyük ölçüde koruyup, gerekli takviyelerle hedeflerimize ulaşmanın yolunu açacağız. 

Fenerbahçe'nin hedefi her branşta şampiyonluktur. Ama şu da unutulmasın bu tarz organizasyonlarda 1'incilikten sonra en büyük prestij 3'üncülük maçını kazanmaktır ve biz de bunu başardık. Eka'yı şanssız şekilde elimizden kaçırdıktan sonra soyunma odamızda çok üzgün olan kızlarımıza desteği Başkanımız Ali Koç verdi. Ve o moral ile 3.'lük maçını kazandığımız için memnunuz.

Gelecek sezonun planlamasını da şimdiden yaptık... Fenerbahçe her şeyden önce bir spor kulübüdür. Futbol olsun, basketbol olsun, voleybol olsun hedef sporda ülkenin lider kulübü olmak. Kulübümüz, bize her zaman özel olduğumuzu hissettiriyor. Kulüp bünyesinde her departman, her branşa o kulübün tek branşıymış gibi özen gösteriyor. Başkanımızdan, genel sekterimize; yönetim kurulumuzdan, teknik ekibimize kadar, bu başarıda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. 

Bizim organizasyon olarak asla keşkemiz olmadı. Her zaman daha iyisi için uğraşan başarıya odaklı Victor Lapena gibi bir koçumuz var. Never Enough sloganımızın hakkını vererek her zaman daha iyisi için uğraşıyoruz. 

Final Four geride kaldı, şimdi amacımız yolumuza namağlup devam ettiğimiz Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde final serisinden mutlu sonla ayrılmak. 
Galatasaray ile oynayacağımız final serisi çok değerli... Çünkü Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş yani 3 Büyükler'in yer aldığı tüm branşlardaki rekabet her zaman büyük önem taşır. Anadolu şehirlerindeki taraftarlar da bu camiaları konuk ettiğinde, kulüplerine olan aidiyetleri artıyor. Bu yüzden bu final serisini de değerli buluyorum. 

Son olarak ligimizin sponsoru Herbalife Nutrition'ın basketbola çok yakıştığını düşünüyorum. Global bir markanın kadın basketboluna ilgisi, ligimizin marka değerimizi arttırıyor. Herbalife'ın uzun yıllar sponsorluğa devam etmesini dilerim. Takım sponsorumuz Öznur Kablo'nun da takımımıza olan desteği bizim için çok değerli, onlara da çok teşekkür ederim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum