Aidiyet

Fenerbahçe Öznur Kablo Başantrenörü Victor Lapena, “Ben bir Fenerbahçe taraftarıyım, daima da böyle olacak. Bu benim içi bir ibadet ve Fenerbahçe’nin antrenörü olmak benim için çok değerli. Ali Koç bu kulüpte başkan olduğu sürece ben burada kalmak ve onunla birlikte çalışmak istiyorum. Bu yıl 3. olduğumuz EuroLeague'de, şampiyonluğu kulübümüze mutlaka getireceğiz” diyor.

Aidiyet
01 Mayıs 2021 - 10:51 - Güncelleme: 01 Mayıs 2021 - 10:57
BERTAN ERMAN
 
Geçen sezon her şey normal giderken bir anda Covid-19 ortaya çıktı. İlk senemde Fenerbahçe’yi, İstanbul’u tanımaya çalıştım. Çünkü çok farklı bir şehre geliyorsun. Her şey benim için yepyeniydi. İnanılmazdı. Şimdi İstanbul benim en sevdiğim şehir.
 
Basketbol açısından konuşacak olursak, o mart ayına kadar her şey normaldi. EuroLeague’de ve Türkiye’de normal sezon maçlarını oynuyorduk. Bir virüs her şeyi, bütün durumları değiştirdi. Yakın bir zamanda, pandemi ortamında EuroLeague Final Four maçlarını oynadık. Her şey öncekilerden çok farklıydı. Neredeyse hepimiz Covid-19 pozitif olup, bu durumu atlattık.
 
İstanbul’da en çok sevdiğim yer Kadıköy. Turistik açıdan çok önemli bir yer. Teknik ekibimle Kadıköy’e, Beşiktaş’a gittik. Boğaz'da sahili gezdik. Turistik açıdan çok güzel yerler. Kadıköy’e gitmek, baklava yiyip çay içmek, Türk yemeklerini tatmak müthiş. Birçok yerel restorana gittim; ama en çok sevdiğim, teknik ekibimle yaptığımız kahvaltıydı. Burada çok güzel vakit geçiriyorsunuz.
 
Final Four’dan önce Galatasaray’ı eledikten sonra karşımıza çıkacak Ekaterinburg’un nasıl büyük bir rakip olduğunu biliyorduk. Dünyaca önemli oyunculara sahipler. Ama biz de onları mağlup edebileceğimizi biliyorduk. Bizim de buna göre bir oyun planımız vardı. Final Four’dan 15 gün öncesi bizim için berbattı. Bazı oyuncularımız koronavirüs'e yakalandı.
 
Antrenman yapamadık. İstediğimiz gibi hazırlanamadık. Ama gün geçtikçe oyuncular iyileşti ve testleri de negatif çıktı; Alina Iagupova’nın testi, Final Four’dan 3 gün önce negatif çıktı. Daha sonra da oyuncularımla konuştuk; ‘Bunu yapabiliriz, başarabiliriz!’ dedim; ama yeterli olmadı maalesef. Çünkü oyuncularım çok yorgundu ve sadece 4 sayı farkla kaybettik.
 
Pek fazla enerjimiz kalmadı. Ama bu normal; çünkü geri dönüş için enerjimizi kullandık. Her şeye rağmen EuroLeague şampiyonluğunu kazanabilirdik. Ama pozisyonumuza baktığımızda turnuvayı 3. sırada tamamladık ve bundan dolayı mutluyum. Takımımla gurur duyuyorum.
 
Gelecek sezon geri döneceğiz. Elbette gelecek sezon bunun rövanşını almak istiyoruz. Fenerbahçe için EuroLeague şampiyonluğunun ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Ben buradayım. Nadezhda Orenburg ile yollarımı ayırıp Fenerbahçe’ye geldiğimde aklımda tek bir şey vardı; EuroLeague’i kazanmak ve bu şampiyonluğu taraftarlarımıza, kulübümüze, başkanımıza armağan etmek. Çok yaklaşıyoruz; ama bu olacak.
 
Biliyorsunuz, Türkiye’de, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde de zorlu mücadeleler veriyoruz. Bence bu ligde en iyi kadroya sahibiz ve bu yüzden namağlup finale kaldık. Normal sezonun başında, Nesibe Aydın ile zor bir maçımız oldu. 4-5 oyuncumuz WNBA’de idi. Elimdeki oyuncular Olcay, Sevgi, Cecilia, Kia Vaughn ve Satou Sabally idi. Tuğçe de yoktu. Ama kazanmayı bildik.
 
Şimdi Galatasaray ile oynayacağımız final serisine odaklandık. Oyuncularım final için rekabete hazır. Dinlendiler. Sezonu şampiyon olarak tamamlamak, hatta imkanımız da var; namağlup şampiyon tamamlamak istiyoruz.
 
Rakiplerimiz de normal sezonu ikinci sırada tamamladı. Kadrosuna baktığımız zaman Galatasaray’ın iyi ama onlar da Covid-19 problemi yaşadı. Oyuncular nasıl dönecek bilmiyoruz. Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde yabancı sınırlaması kuralı var. O zaman bazı şeyler değişiyor ve daha rekabetçi bir ortam oluşuyor.
 
Son olarak, ben bir Fenerbahçe taraftarıyım. Daima da böyle olacak. Bu benim içi bir ibadet ve daima Fenerbahçe’nin antrenörü olarak kalmak isterim. Ali Koç bu kulüpte başkan olduğu sürece ben burada kalmak ve onunla birlikte çalışmak istiyorum. Çünkü o, ne yaptığımı gören ve beni anlayabilen biri. Fenerbahçe’nin antrenörü olmanın ne anlama geldiğini biliyorum ve bunu hissediyorum.
 
VICTOR LAPENA
Tam adı: Víctor Antonio Lapeña Tortosa
Doğum tarihi: 12 Mart 1975

ANTRENÖRLÜK KARİYERİ
2003-2004 Stadium Casablanca
2004-2005 Puig d'en Valls
2005-2007 Extrugasa Cortegada
2007-2009 Cadi La Seu
2009-2012 CDB Zaragoza
2012 UNB Obenasa
2013-2014 Perfumerias Avenida
2015-2018 Stadium Casablanca
2018-2019 Nadejda Orenburg
2019-         Fenerbahçe Öznur Kablo

YORUMLAR

  • 0 Yorum