Ediz Haksal: İyi örnek

Herbalife Nutrition Genel Müdürü Ediz Haksal, "Her yıl Avrupa'nın en tepe organizasyonlarından biri olan EuroLeague Women'a ülkemizden bir ya da daha fazla takımın katılması; özellikle kadın sporcularımıza ve Türk basketboluna örnek oluyor. Bu yıl 3. olan Fenerbahçe Öznur Kablo'nun yakaladığı istikrarla, yakın zamanda hak ettiği EuroLeague Kupası'na ulaşacağını düşünüyorum" diyor.

Ediz Haksal: İyi örnek
01 Mayıs 2021 - 11:07
TOLGA YENİGÜN

Basketbol atletik ve estetik unsurları birleştiren bir spor. Bu nedenle de izleyici de işin içine girdiğinde görsel olarak da heyecan olarak da benzersiz bir spor etkinliğine dönüşüyor. Elbette Volkswagen Arena'da oynanan EuroLeague Women Final Four'unda pandemi nedeniyle, izleyicinin olmaması bu yılki organizasyonun tadını kaçırdı; ama bizim ülke olarak bir kez daha ev sahipliği yapmamız anlamında önemliydi.
 
Türkiye'nin bir basketbol ülkesi olarak konumunun Avrupa'da ve dünyada kabul görmesinin yanında, içinde bulunduğumuz pandemi koşullarında böyle bir etkinliği mümkün olan en yüksek standartlarda gerçekleştirme yetimizi göstermesi açısından da, bir dönüm noktası olarak görüyorum.
 
Sahip olduğumuz mükemmel tesislerin ve bu tip uluslararası organizasyonlardaki yetkinliğimizin bir kez daha kanıtı olduğunu söyleyebilirim.
 
Elbette kupaya ulaşmak önemli; ancak EuroLeague gibi uluslararası organizasyonlarda istikrar da en önemli başarı kriterlerinden biri. Fenerbahçe Öznur Kablo'nun adeta abone olduğu Final Four sürecinde gelecek yıllarda da aynı başarıyı yakalayacağını ve mutlaka kupayı da ülkemize getireceğine inanıyorum.
 
Bu süreci bütünsel olarak da ele almak gerekiyor, her yıl Avrupa'nın en tepe organizasyonlarından birine ülkemizden bir ya da daha fazla takımın katılması özellikle kadın sporcularımıza ve Türkiye basketboluna örnek oluyor. Basketbola ve kadın sporlarına yatırımın sonucunda kalıcı başarıyla birlikte bu alanda söz sahibi bir ülke konumuna geldiğimizi de görmemiz açısından sevindirici.
 
Final Four'da öne çıkan isimlere de değinmem gerekirse... MVP seçilen Breanna Stewart ile kadın basketbolunda ikon isimlerden biri olan Alba Torrens, tecrübeleriyle en iyiler olarak ön plana çıktı. Fenerbahçe Öznur Kablo'dan Alina Iagupova da dikkat çekici bir performans sergiledi. Bireysel performanslar dışında genç oyuncular başta olmak üzere temsilcimizin kadrosunu bütünsel olarak bu listeye eklemek istiyorum.
 
Ekaterinburg'un yaptığı uzun vadeli yatırımın karşılığını en büyük kupa ile aldığını düşünüyorum. Önemli bir ekol haline geldiler. WNBA patentli oyuncuları kadar Avrupa'nın dört bir yanından kadrolarına kattıkları oyuncularla da, her yıl çok güçlü bir kadroyla finallere geliyorlar. Umarım bizler de daha fazla kadın basketbol takımımızla, aynı seviyeyi yakalarız.
 
EuroLeague heyecanının ardından gözler tekrar Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe - Galatasaray Finali'ne çevrildi. Bu eşleşme de bizim El Clasico'muz diyebiliriz sanırım. Her iki takım da yıllardır kadın basketbolunun lokomotifi ve özellikle de seyirci potansiyeliyle spora büyük katkı sağlıyorlar.
 
Keşke tribünde taraftarların da olduğu bir seri izleme şansımız olsaydı; ama yine de heyecan dorukta olacak. Daha önce Euroleague Kadınlar Çeyrek Final aşamasında eşleşen iki takım da birbirini çok iyi tanıyor ve çok iyi kadrolara sahipler. Fenerbahçe EuroLeague yorgunu, Galatasaray da zorlu bir yarı final serisinden geliyor.
 
Öncelikle dileğim her iki takımın sporcularının da sağlıklı olması ve kadın basketbolundaki rekabeti sportmence bizlere yaşatmaları. Final serisinin sonunda kazanan Türkiye'nin kadın basketbol ekolü olacak.
 
Her fırsatta dile getirdiğim üzere, Türkiye’de de hem distribütör ağımızdaki kadın gücünü sembolize etmesi hem de ülkemizin yükselen değerlerinden biri olması nedeniyle basketbolda Kadınlar Ligi’ne sponsor olduk. Herbalife Nutrition Türkiye olarak Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin heyecan dolu yarışına eşlik etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
 
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile iş birliğimize başlarken “Oyuna adını vermeye geliyoruz” demiştik. Kadınların gücünü göstereceği, takım çalışması ve  liderliğin önemini vurguladık. Bu sponsorluğa başlayınca distribütörlerimiz aileleriyle birlikte kadın basketbolunu takip edip, paylaşmaya başladılar. Daha önce izlemeyenler ligimizi izlemeye başladı. Bu da bence tabana yayılmasını sağlayan önemli bir adım.

YORUMLAR

  • 0 Yorum