Barış Göktürk | Sıra Fenerbahçe Beko'da...

Yükselen Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Barış Göktürk, "Kadınlarda EuroLeague şampiyonluğuna ulaşan Fenerbahçe, umarım erkeklerde de önce Final Four'a kalır, ardından da kupayı Türkiye’ye getirmeyi başarır. Böylece aynı sezonda çifte kupa ile ikinci ve kırılması pek de mümkün olmayan bir tarih yazılmış olur" diyor.

Barış Göktürk | Sıra Fenerbahçe Beko'da...
02 Mayıs 2023 - 16:52

RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN


- EuroLeague Women'da Fenerbahçe uzun zamandır beklediği kupasına Türk finalinde kavuştu, duygu düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

- Fenerbahçeli kızlarımızın Final Four’u kazanarak kupayı müzemize getirmiş olmasından ve Türkiye’ye büyük bir gurur tablosu taşımasından dolayı son derece mutluyum. Özellikle şampiyonluğun bizim sponsorluk ve iş birliği dönemimizde gelmiş olmasının da hem bizim şansımız hem de maddi katkılarımızın sonucu olduğunu düşünüyorum. Final Four'a çok kez katılmış olan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımızı, başantrenörümüz Marina Maljkovic'i, teknik ve idari ekibimizi ile yönetim kurulumuzu bu vesileyle tekrar tebrik ediyorum.

ORTADA TARİHİ BİR BAŞARI VAR

- Sarı lacivertli kızlar Cumhuriyet'in 100. yılında Avrupa'dan sonra Türkiye'de de mutlu sona ulaştı. Özellikle ligdeki dominasyon için neler söylersiniz?

- Fenerbahçe kadın basketbolunda hem Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde hem de Avrupa'da şampiyon olmayı başardı. Bununla da kalmadı elde ettiği galibiyetler ve ortaya koyduğu performansla belki de takım sporları tarihinin en başarılılarından biri olarak tarihe geçti.

Euroleague Final Four'u ve Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde alınan farklı galibiyetlerin sayısının da oldukça fazla olması; Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın oyun performansının, rakiplerinin ne kadar üzerinde olduğunu açıkça gösteriyor.

TAKIMDAKİ HER İSİM BİRER YILDIZ

- Tüm sezona bakınca Fenerbahçe adına sezona damga vuran oyuncular hangileri oldu... Koç Marina Malkovich'e de bir parantez açmak ister misiniz?

- Takımın her biri ayrı birer yıldız. Eşimin favorisi Kayla McBride, benim favorim ise en başından beri Emma Messeman ile kaptan Olcay. Hocamız Marina Maljkovic çok değerli bir isim. Aynı Obradovic gibi... Final Four’u bize kazandırarak Fenerbahçe ve Türk spor tarihine adını yazdırmış oldu. İsmini anmadığımız çok sayıda değerli oyuncumuz ve teknik ekibimiz dahil herkesin bu başarıda büyük emeği var. Genel menajer Arzu Hanım (Özyiğit) ve kadın basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Mustafa Kemal Bey'i (Danabaş) de unutmamak lazım.

KADIN SPORLARINA YATIRIMI SÜRDÜRECEĞİZ

- Sponsorluğunuzun ilk yılında anlamlı EuroLeague Kupası (9. Final Four) geldi. Keza ligde de şampiyon olundu. Sezon başında birlikteliğin uzun soluklu olmasını temenni ettiğinizi söylemiştiniz. Basketbol yatırımlarınıza ilişkin orta ve uzun vadeli planlarınız netleşti mi?

- Basketbolu ve özellikle kadın takım sporlarını çok önemsiyoruz. Cinsiyet eşitliği açısından kadın sporlarına yatırım yapmayı sürdürüyoruz.. Basketbolun bir takım spor olması ve ülkemizde özellikle eğitim seviyesi yüksek kesime daha fazla hitap etmesi bizim ayrıca ilgimizi çekiyor. Hem kadın hem de basketbolun bir arada yer aldığı; aynı zamanda renklerine ailece gönül verdiğimiz güzide kulübümüzün de içinde bulunduğu yapılanmalara maddi ve manevi katkı sağlamayı sürdürmek arzusundayız. Kadın basketbolunun dışında Fenerbahçe Spor Kulübü ile başka sponsorluk ilişkilerimiz olabilir. Bu konularda görüşmelerimiz sürüyor. Yeni sezonla birlikte bir gelişme olması hâlinde bunları duyuracağız.

GÖNÜL İSTERDİ Kİ ERKEKLERDE DE TÜRK FİNALİ OLSUN

- Kapanışı erkek basketboluyla yapalım. Fenerbahçe Beko EuroLeague'de play-off'a kaldı. Olympiacos eşleşmesi ve sarı lacivertlilerin F4 şansını nasıl görüyorsunuz? Son iki yılın şampiyonu Anadolu Efes'in play-off'lara kalamamasına ilişkin yorumunuz nedir?

- Keşke mümkün olsaydı da aynı kadın basketboldaki gibi EuroLeague'de de bir Türk finalini izleseydik. Bu ülkemiz açısından daha gurur verici olurdu. Ancak Anadolu Efes’i de ortaya koydukları mücadeleden dolayı tebrik ediyoruz. Fenerbahçe Beko için temennim Final Four’u kazanmamız. Kadromuza belki bir stratejik ilave olsaydı, şansımız daha yüksek olabilirdi. Buna rağmen hâlen daha Final Four için iddialı olduğumuzu düşünüyorum. Umarım Fenerbahçe, erkeklerde de Final Four’u kazanarak kupayı Türkiye’ye getirmeyi başarır. Böylece aynı sezonda çifte kupa ile ikinci ve kırılması pek de mümkün olmayan bir tarih yazılmış olur.


YORUMLAR

  • 0 Yorum