Misli.com TBL Röportajları | Sigortam.net

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi Röportajları'nda bu ay ağırladığımız isimler Sigortam.net'ten Deniz Çelen ile koç Ceyhun Cabadak oldu...

Misli.com TBL Röportajları | Sigortam.net
03 Mayıs 2023 - 16:43
RÖPORTAJ: HÜSEYİN DEMİR



KALİTE
DENİZ ÇELEN


"Sigortam.net, Basketbol, misli.com Türkiye Basketbol Ligi'nde (TBL) hedefleri olan bir organizasyon ve hem Türk hem yabancı oyuncuları ile güçlü bir takım. Sigortam.net ile anlaştığım dönemde kadro belli gibiydi, benim için de böyle kaliteli bir grubun bir parçası olmak güzel bir duygu..."
  
Spora 8 yaşında ailemin beni teşvik etmesiyle başladım. Basketbol ve voleybol arasında kararsız kalmıştım; fakat seçimimi basketboldan yana kullandım. Basketbola ilk adımımı Ankara Tofaş Spor Okulları'nda attım. Sonrasında ODTÜ ve Türk Telekom'un altyapı takımlarında kendimi geliştirdim.
 
Lise yıllarında hem ABD'de basketbol oynamak hem de eğitimime devam etme hedefim vardı. Hayallerimi ve hedeflerimi gerçekleştirdiğim için mutluyum… Hayatımın dönüm noktalarından biri ABD’ye gitmek oldu. Oraya gitme kararı almamın nedenlerinden biri aynı zamanda üniversite eğitimimi tamamlamaktı. Ailem de bu süreç içerisinde her zaman yanımda durarak benim en büyük destekçim oldu.
 
NCAA’deki ilk izlenimim şöyle... Orada oynanan basketbol çok hızlı, tempolu ve gerçekten çok farklı. Oyunun sıkça bire bire kaldığı bir basketbol
var. ABD'de geçirdiğim 4 yıl benim için çok ayrı bir deneyim oldu. Orada oynadığım basketbol benim daha ileri seviyelere gelmemi sağladı.
 
Geçen sezon TED’de takımın neredeyse tamamı genç olan bir kadromuz vardı. Takım içerisinde uyum ve arkadaşlık bağımızı çok güçlüydü… Her takımda olduğu gibi sezon içinde inişler ve çıkışlar yaşanmış olsa da beraber kalmayı başardık. Takım içindeki bu ortamın da sahadaki oyunumuzu olumlu yönde etkilediğini düşünüyorum.
 
Sigortam.net Basketbol, Misli.com TBL'de büyük hedefleri olan bir organizasyon ve hem Türk hem yabancı oyuncuları ile güçlü bir takım. Sigortam.net ile anlaştığım dönemde kadro belli gibiydi, benim için de böyle kaliteli bir grubun bir parçası olmak güzel bir duygu. Takım olarak hedeflerimizi gerçekleştirebilmek için elimizden geleni yapıyoruz.
 
Saha içerisinde kendi doğrularımızı oynadığımız zaman kaybetmesi zor bir takım olduğumuzu düşünüyorum ve bu potansiyelimizi gösterdiğimiz dönemler oldu. Takım olarak bu oyunumuzu daha uzun sürelere yayacağımıza ve play-off döneminde hazır olacağımıza inanıyorum.
 
Misli.com TBL'de bulunduğumuz konumdan dolayı her maç bizim için play-off değeri taşıyor. Yakın skorlarla kaybettiğimiz 3 mücadelenin üzerine evimizde Mersin BŞB’yi yenmek bizim için büyük bir motivasyon oldu. Kritik Mersin galibiyetinden sonra umarım bu bizim için yeni bir serinin başlangıcı olacaktır.
 
Şu anda hedefimiz play-off’a en iyi performansımızla katılabilmek… Bunun için de önümüzdeki 4 maçta en iyi oyunumuzu oynamamız gerektiğinin farkındayız ve bu yolda çalışmaya devam ediyoruz. Sezonu play-off’a kalarak başarılı bir şekilde bitirmeyi temenni ediyoruz.


 
HEDEF
CEYHUN CABADAK

 
"Sigortam.net’in teklifini kabul etmemdeki en önemli nedenlerden biri kulübün yönetim anlayışı ve hedeflerinin benimle aynı paralelde olmasıydı. Sigortam.net Basketbol'un her anlamda Süper Lig'e hazır bir kulüp olduğunu söyleyebilirim."

Genel menajerimiz Orçun Göllü ile görüştükten sonra başkanımız Mustafa Say ve yönetim kurulumuz ile detaylı bir toplantı gerçekleştirdik. Hedefler ve çalışma metotları konusunda vardığımız fikir birliği sonucunda ertesi gün takımın başında ilk antrenmana çıktım.
 
Sigortam.net’in teklifini kabul etmemdeki en önemli nedenlerden biri yönetim anlayışı ve hedeflerinin benimle aynı paralelde olmasıydı. Sigortam.net Basketbol'un her anlamda Süper Lig'e hazır bir kulüp olduğunu söyleyebilirim. Sigortam.net organizasyonunu Türk basketbolu, çok değerli ve desteklenmesi gereken organizasyon olarak görüyorum.
 
Sezon içerisinde Harem maçı hariç takımın gelişen oyunundan ve birlikteliğinden çok memnun olduğumu söyleyebilirim. Oyun içindeki iniş ve çıkışlarımızı azalttığımız zaman ve hem skor hem de oyun üstünlüğü olarak kontrolü uzun süre devam ettirdiğimizde daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Takımdaki herkesin fedakârlık yaptığı maç Mersin karşılaşması oldu. Açıkçası Mersin maçını bir dönüm noktası olarak görüyorum. Oyunun her iki kısmında da takım hâlinde istikrarlı ve kararlı oynadık. Oyun planına sadık kaldık ve topu iyi paylaştık.
 
Tüm oyuncular birbirlerinin açıklarını kapatmak adına aynı sayfada kalarak mücadele etti. Ama bu sadece bir maç, bunu her hafta sergilemezseniz böylesi zorlu bir ligde şansınız olmaz; biz de bunun bilincindeyiz. Bunu istikrarlı bir şekilde uygulamak zorundayız. Her maça aynı fedakârlık ve mücadele ile çıkmalıyız.
 
Play-off çok farklı bir sistem ve misli.com TBL’de play-off’a kalan 8 takımın da eşit şansa sahip olduğunu çok iyi bilen tecrübeli bir ekibiz. Sigortam.net Basketbol olarak en sağlıklı ve en hazır şekilde play-off’a girmek için mücadele ediyoruz. Mevcut fikstürde karşılaşacağımız 3 takım zaten play-off’u garantilemiş durumda, diğeri ise play-off’a kalmak için yarışıyor.
 
Benim geldiğim dönemde mücadele ettiğimiz tüm takımlar da iddialı... Biz aslında play-off maçları oynamaya başladık. Öncelikle matematiksel olarak play-off’u garantilememiz gerekiyor. Play-off’a girdikten sonra dediğim gibi kiminle eşleştiğinizin bir önemi yok. O periyoda sağlıklı bir şekilde girebilmek en büyük dileğim. Mevcut durumda Sherron Dorsey, Erolcan Çinko ve Semih Say'ın sakatlıkları var ve ne zaman yüzde yüz hazır olacakları belli değil.
 
Bizim takımımızın çözmesi gereken en önemli sorunlardan biri aralık ayından beri deplasman maçı kazanamamış olması. Bu sorunu play-off başlangıcına kadar çözmek zorundayız; çünkü deplasman maçı kazanmadan tur geçme şansımız yok.
 
Misli.com'un sponsorluğu ve TRT Spor Yıldız'ın maçları yayınlamasının çok değerli olduğunu düşünüyorum. Bu tarz birliktelikler hem basketbolu takip edenlerin sayısının hem de kulüplerin gelirlerinin artmasına katkı sağlıyor. Bu da tabii ki ligin rekabetini artırıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum