Cim Bom seriyi son maça taşıdı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray Nef, Türk Telekom ile olan Playoff mücadelesinde pes etmedi, seri bir kez daha Ankara'ya taşındı.

Cim Bom seriyi son maça taşıdı
30 Mayıs 2023 - 19:55 - Güncelleme: 30 Mayıs 2023 - 20:37
Bertan ERMAN

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde Playoff heyecanı sürüyor.

Çeyrek final serisinin ikinci maçında Galatasaray Nef, ilk maçını kaybettiği serinin ikinci karşılaşmasında Türk Telekom'u Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuk etti. Maçın ilk çeyreğinde Türk Telekom'un etkili bir oyunu vardu. Başkent temsilcisi, Dylan Ennis'in son saniye basketine rağmen ikinci çeyreğe 25-24 önde girdi. İlk 20 dakikada Galatasaray Nef aleyhinde maçın kırılma noktası olabilme ihtimali bulunduran kararlar çıktı; Başantrenör Zvezdan Mitrovic ve Dylan Ennis'e birer teknik faul verildi. Bu durum skora da yansıdı ve Türk Telekom, devre arasına 46-39 üstün girdi. 

Üçüncü çeyrekte maçın gidişatı Galatasaray Nef lehine değişti. Sadık Kabaca ve Dylan Ennis'in hücumda verdiği katkılar, sarı-kırmızılı ekibin son 10 dakikaya 69-59 önde girmesini sağladı. Dördüncü çeyrekte de oyunun kontrolünü kaptırmayan Galatasaray Nef, mücadeleden 86-71 galip ayrıldı.

Seride durumu 1-1'e getiren İstanbul ekibinde Dylan Ennis, 19 sayı, 6 ribaund ve 6 asistle yıldızlaşırken, Sadık Kabaca da 17 sayılık önemli bir katkıda bulundu. Türk Telekom'da maçın en skorer ismi Jerian Grant 22 sayıyla oynadı. 

Serinin üçüncü ve son maçı, 1 Haziran Perşembe günü, Ankara Spor Salonu'nda oynanacak. Bu karşılaşmayı kazanan takım, adını yarı finale yazdıracak. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları