Yuva | Elif Dila Bayrak

"Çankaya Üniversitesi'ne transfer olmamla birlikte gittiğimiz Türkiye şampiyonaları, kazandığımız kupalar, aldığımız sayısız madalya ve edindiğimiz tecrübeler, bu kulübün kadın basketboluna ve altyapılara ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Burası kendimi en rahat hissettiğim, kendimi kendim gibi hissettiğim yer, yuvam oldu."

Yuva | Elif Dila Bayrak
02 Ekim 2021 - 15:35
RÖPORTAJ: GÜLŞAH AKKAYA
 
Pandemi nedeniyle stresli, yoğun; ama bunun yanında çok da güzel geçen bir sezondu. Hem fiziksel hem de psikolojik olarak bazı dönemler zorlansak da Çankaya Üniversitesi olarak kendimizi geliştirdik ve çok güzel bir sezona imza attık.

Covid-19 salgını nedeniyle takım olarak düzenli antrenman yapamamak hem takımın hem de benim performansımı etkiledi. Bu da bizim sezona iyi başlamamıza engel oldu. Maç yaptıkça, takım olarak birbirimize kenetlendikçe ve başarıya inandıkça; her geçen gün grafiğimizi daha da arttırdık ve sonunda final maçını oynadık.

Garanti BBVA Basketbol Ligi'nde geride bıraktığımız sezon en unutamadığım maç tabii ki de atmosferiyle, adıyla, sezonun sonu olmasıyla final maçıydı. BOTAŞ ile oynadığımız final karşılaşmasına kötü başlasak da heyecanımızı yenip, başabaş bir mücadele sergiledik. 
Ben de maça çok heyecanlı başladım. Ama o atmosferin içine girdikçe kendime güvenim arttı. Takım ve kendim için en iyisini yapmaya çalıştım. Son saniyeye kadar asla mücadeleden vazgeçmedim. Final maçında herşeye rağmen 19 sayı atarak takımım için faydalı olduğumu düşünüyorum.

Çankaya Üniversitesi olarak tabii ki Garanti BBVA BGL'de geçen sezon elimizden kaçırdığımıkz şampiyonluğa bu yıl ulaşmak istiyoruz. Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde de ise finale kalmayı amaçlıyoruz.

Bireysel olarak kısa vadeli planlarım arasında bu seneki Avrupa Şampiyonası'nda milli takımımızın formasını giymek var. Uzun vadede ise kendimi geliştirip, örnek aldığım oyuncular gibi çok çalışıp, A Milli Takım'ın vazgeçilmez oyuncusu olmak istiyorum.

Kendime örnek aldığım basketbolcuya gelirsek, Tan White yanıtını rahatlıkla verebilirim. Çünkü onunla beraber çalıştıkça; disiplinin, sıkı çalışmanın basketbol üzerindeki etkisini rahatça görebiliyorum. Onunla aynı takımda olmanın benim için çok büyük avantaj olduğunu düşünüyorum. Tecrübelerini benim gibi genç oyunculara aktarması, işine olan saygısı ve sevgisi, onu örnek olarak almamın en büyük nedenleri.

Kulübümüz Çankaya Üniversitesi, kadın basketbolunda altyapısı açısından Türkiye'nin en önemli ve köklü kulüplerinden biri. Kulübe gelen her sporcu için sağlanan imkânlar ve verilen değer benim Çankaya Üniversitesi Spor Kulübü'nü seçmemin en büyük nedeni. 
Çorum’da basketbol oynarken, Çankaya Üniversitesi Spor Kulübü'ne transfer olmamla birlikte gittiğimiz Türkiye şampiyonaları, kazandığımız kupalar, aldığımız sayısız madalya ve edindiğimiz tecrübeler... Kulübümüzün, kadın basketboluna ve altyapılara ne kadar önem verildiğinin en büyük göstergesi. 

Tabii ki her şey basketbol değil; kendimi en rahat hissettiğim, kendimi kendim gibi hissettiğim yer, yuvam Çankaya Üniversitesi Spor Kulübü.

TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- Kendi antrenörlerim dışında Obradovic
- En beğendiğin oyuncu?
- Kayla McBride
- En iyi ilk 5'in?
- Olcay Çakır Turgut, Alina Iagupova, Shavonte Zellous, Melis Gülcan, Kia Vaughn
- En zorlu deplasman?
- Fenerbahçe
- Tek kelime ile Çankaya Üniversitesi?
- Yuva

YORUMLAR

  • 0 Yorum