Kalıcı | Can Kurt

"Kısa vadede Büyükçekmece Basketbol'da A takım seviyesinde kalıcı olmak ve oyunumu geliştirmek istiyorum. Garanti BBVA BGL özelinde ise takımıma her maç galibiyet yolunda katkı yapmayı amaçlıyorum. Uzun vadede ise ING Basketbol Süper Ligi'nde veya Avrupa seviyesinde iyi bir oyuncu olmak hedefliyorum." 

Kalıcı | Can Kurt
02 Ekim 2021 - 15:38
GÜLŞAH AKKAYA

Öncelikle pandemi döneminde hastalığa yakalanan ve vefat eden insanlar için çok üzgün olduğumu belirtmek isterim. Her kulüp için bence çok zor bir sezon oldu. Bu zorlu şartlara rağmen seneyi boş geçirmememiz bence çok önemliydi.

Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi'nde (BGL) geride bıraktığımız sezonda takım olarak çok iyi geçirdiğimizi söylemem yanlış olur. Hedeflerimizin takım olarak altında kaldık, gerek zorlu şartlar gerek şanssızlıklar bizim işimizi çok zorlaştırdı. Gelecek sezon özelinde bazı şeyleri değiştirdik ve bence iyi oldu. Ben ve takım arkadaşlarım her şeyimizi sahaya vermek için hazırız ve bunun için çalışıyoruz.

Geçen yıl Garanti BBVA geçen sezonda BGL'de TED Kolejliler'e karşı oynadığımız maç bizim için güzel geçmişti, maçın sonuna kadar güzel mücadele ortaya koyup karşılık vermiştik. Fakat sonu güzel bitmemişti, hatalarımızdan ders çıkardık ve önümüze baktık. Geçmiş sezon için unutamadığım maçlardan biriydi.

Büyükçekmece Basketbol bünyesinde bulunduğum için çok mutluyum. Öncelikli hedefim şu anda kadrosunda yer aldığım A takımda kalıcı olmak, tecrübe kazanmak. Takımda herkesten bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum öte yandan Garanti BBVA BGL takımımız ile beraber de güzel işler yapmak için çok çalışıyoruz, umarım bu yıl bizim için güzel bir sezon olur.

Yani özetleyecek olursak, kısa vadede Büyükçekmece Basketbol'da A takım seviyesinde kalıcı olmak, oyunumu geliştirmek ilk hedefim. Garanti BBVA BGL özelinde ise takımıma her maç galibiyetler yolunda katkı yapmak istiyorum. Uzun vadede ise ING Basketbol Süper Ligi'nde veya Avrupa seviyesinde iyi bir oyuncu olmak istiyorum. Aynı zamanda A Milli Takım formamızı terletmenin gururunu yaşamak da uzun vadeli hedeflerimin arasında bulunuyor.
 
Sergio Rodriguez ve Facundo Campazzo beğenerek izlediğim ve kendime örnek aldığım oyuncular. Onları izlemek bana çok şey katıyor, oyunumu geliştiriyor. Çok çalışıp Rodriguez ve Campozzo seviyesine gelmek kariyerimin önemli hedeflerinden...
 
Büyükçekmece Basketbol olarak altyapı bazında antrenöründen, fizyoterapistine; idarecisinden, menajerine bizim için saatlerini harcıyorlar, emek veriyorlar. Burada oyuncu-koç ilişkisinden daha çok abi-kardeş ilişkisi daha baskın ve bunu her kulüpte bulamazsınız. Bizde onlar için elimziden gelenin en iyisini veriyoruz.
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- Zeljko Obradovic
- En beğendiğin oyuncular?
- Facundo Campazzo, Sergio Rodriguez, Nick Calathes
- En iyi ilk 5'in?
- Vasilije Micic, Corry Higgins, Vladmir Lucic, Nikola Mirotic, Edy Tavares
- En zorlu deplasman?
- Tarsus Amerikan Koleji
- Tek kelime ile Büyükçekmece Basketbol...
- Aile

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları