Yerli katkısı | Melih Mahmutoğlu

"A Milli Takımı başarılı yerlere getirmek için üzerimize düşen görevler var. Türk oyuncuların takımlarında almış olduğu roller de bu anlamda fark yaratıyor. Voleybolda bunu görüyoruz. Oradaki oyuncuların hepsi takımlarında çok önemli rollerde... Biz de bunu başaracağız, inancım var. Önemli olan yerli oyuncuların takımlarında aldığı süreler ve katkılardır."

Yerli katkısı | Melih Mahmutoğlu
24 Ekim 2023 - 09:13 - Güncelleme: 24 Ekim 2023 - 09:21
GÜLŞAH AKKAYA

Her sezon olduğu gibi yine çok heyecanlıyız. Artık başarılı olmak istiyoruz, buna inanıyoruz. İyi bir takım olduk. Hazırlıklar istediğimiz gibi gidiyor. Bundan sonraki tek hedefimiz sezona iyi başlamak ve hak ettiğimiz en iyi yerde bitirmek olacaktır. Umarım herkes için güzel bir sezon olur...

Türk Milli Takımı'nda başarı istiyorsak yerli oyuncuların kendi takımlarında aldıkları roller çok önemli. Türkler ne kadar süre alıyorsa, katkı veriyorsa o takım o kadar başarılı oluyor. Buna yürekten inanıyorum ve inanmaya da devam edeceğim. Takımdaki tüm basketbolcular çok önemli ama Türk oyuncuların aldığı süreler hem A Milli Takım'a faydalı hem de basketbolumuz açısından önemli olacaktır. 

Yerli oyuncular takımlarında ne kadar fazla rol alıyorsa başarı artıyor. Bunun örneklerini Avrupa'da da sıkça gördük... Önümüzde Olympiacos, Real Madrid örnekleri var... Yerli oyuncuların ne kadar değerli olduğu ve iyi oynadıklarında da başarının nasıl geldiği ortada... Yerlilerin takımlarına verdiği katkı çok daha mühim...

Zor bir sezon olacak biz ve Anadolu Efes'in yanında Pınar Karşıyaka, Galatasaray NEF ve Beşiktaş önemli kadrolar kurdular, ligde büyük çekişme yaşanacak. Bu saydığım takımlarda da iyi Türk oyuncular var ve onlar önemli süreler alacaktır. 

Bizim burada amacımız günün sonunda A Milli Takımı başarılı yerlere getirmek bunun için üzerimize düşen görevler var. Ama tabii ki bunun yanında da Türk oyuncuların takımlarında almış olduğu roller fark yaratıyor. Voleybolda bunu görüyoruz. Oradaki oyuncuların hepsi takımlarında çok önemli rollerde... Biz de bunu başaracağız, inancım var. Önemli olan yerli oyuncuların takımlarında aldığı süreler ve katkılardır. 

Söylediğim gibi takımlardaki bütün oyuncular değerli ama yerlilerin aldığı süreler çok daha anlamlı... Eğer Türk oyuncular yeterli süre alıp kendilerini geliştirirse Türk Milli Takımı'nın geleceği garanti altında olur. Bunu gerçekleştirmeliyiz.

Fenerbahçe Beko’da oynuyorsanız hedef her zaman en yukarısıdır. Biz yolumuza adım adım gitmek istiyoruz. Önemli olan tüm takımın sağlıklı olması. Buradaki her oyuncu takım için çok değerli. İyi bir takım kuruldu, hazırlıklar da iyi gitti. Sezona galibiyetlerle başlamak ve en iyi yerde bitirmek istiyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum