NEF SÖYLEŞİLERİ | Samet Geyik

"Savunmada iyi işler yaptıktan sonra o ritim ve tempoyla hücumda da verimli oynuyorsunuz. Müdafaada koç Mitrovic'in istediklerini en iyi şekilde yaparak takıma önemli katkı vermek istiyorum. Kendime ve takıma fayda sağlayıp verimli bir sezonu geride bırakmayı hedefliyorum. Ne olursa olsun benim için en önemli şey sahada mücadele etmek…"

NEF SÖYLEŞİLERİ | Samet Geyik
24 Ekim 2023 - 09:23 - Güncelleme: 24 Ekim 2023 - 09:32

HÜSEYİN DEMİR

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde uzun yıllar farklı takımlarda forma giyen, son yıllarda basketbolunu daha üst seviyelere taşıyan, kariyerinin en verimli dönemlerini yaşayan, Galatasaray NEF’ın yeni transferlerinden milli basketbolcu Samet Geyik, sarı kırmızılı formayla Türkiye Ligi’nde ve Avrupa’da tarihi başarılara imza atmak isteğini ve çok daha fazlasını dergimize anlattı.

- Sarı kırmızılı formayla Türkiye Ligi’nde ve Avrupa’da hedefleriniz neler? Bizimle paylaşır mısın?

- Takımımız kaliteli yerli ve yabancı oyunculardan oluşuyor. Bu sene FIBA Şampiyonlar Ligi’nde önceliğimiz Final Four’a kalıp sakatlık yaşamadan sağlıklı bir şekilde şampiyon olmak. Türkiye Ligi’nde ise ilk dört içeresinde sezonu bitirerek yarı final, final ve sonrasında şampiyonluğu hedefliyoruz.

- Hazırlık maçları, turnuvalar sonrası kendini sezona hazır hissediyor musun?

- Takımda geçen seneden sadece üç oyuncu kaldı. Muhaymin, Göksenin ve Sadık dışında takımda herkes yeni… Hocamızın kendi sistemini ve oyun felsefesini oluşturmak için biraz zamana ihtiyacı var.

Çok inişli-çıkışlı bir hazırlık dönemini geride bıraktık, bazı maçlarda kötü oynasak bile bu maçlardan önemli dersler aldık. Koç Mitrovic’in yeni sistemine oyuncular adapte olduktan sonra başarılar kendiliğinden gelecektir.



- Son yıllarda teknik olarak hangi özelliklerini geliştirdin?

- Basketbola ilk önce kısa forvet olarak başladım, daha sonra A takıma geçince uzun forvet pozisyonunda oynadım. 5 numara oynamayı Beşiktaş döneminde Duska Ivanovic ile kazandım. Ivanovic’in bana hücumda ve savunmada çok katkısı oldu. 

Pivot pozisyonu kabullenince nasıl oynamam gerektiğini Türk Telekom’da kanıtladım. İşin mücadele ve savunma kısmında pick and roll, switch savunmasında iyi olduğumu düşünüyorum. Tabii ki hücumda eksik olduğum yerler var. Son zamanlarda üçlük yüzdemi geliştirdim, artık daha yüzdeli atıyorum. Geçen sene Fenerbahçe Beko’da orta mesafe şutlarımı geliştirerek artık yüksek yüzdeyle oynuyorum.

YERLİ OYUNCULAR KARAR VERİCİ OLMALI

- Galatasaray’da karar verici, sorumluluk alan Türk oyuncular ligimizde sizce daha çok süre alabilecek mi?


- Yerli basketbolcuların daha çok süre alarak karar verici ve sorumluluk alan görevlerde bulunmasını temenni ediyorum. Kadromuzda yer alan Türk oyuncular hem tecrübeli hem de yaş olarak en verimli dönemlerini yaşayan isimlerden oluşuyor. 

Göksenin, İsmet, Buğrahan, Sadık ve ben olmak üzere takımdaki yerli oyuncular takımımıza önemli katkı verecek. Türk oyuncular olarak daha fazla süre aldığımızda daha çok katkı vereceğimizi düşünüyorum.

- Galatasaray’da uzunların uyumunu, takıma vereceği katkıyı nasıl değerlendirirsiniz?

- Sadık Emir Kabaca iki pozisyonda oynayabiliyor (4 ve 5 numara), Jarell Martin hücum açısından skorer bir oyuncu, geçen sene bende 4 ve 5 numaralarda görev aldığım için bu sezon elimden geldiğince takıma katkı veririm. Uzun oyuncularımızın özellikleri ve teknikleri birbirinden çok farklı… Hepimiz sahada olduğumuz sürece en iyi mücadeleyi sergileyeceğimizden eminim…

NEF’İN BASKETBOLA KATKISI ÇOK BÜYÜK!

- Galatasaray ile NEF işbirliği için neler söylemek istersiniz?


- Türkiye’de ekonomik nedenlerden dolayı sponsorluk sıkıntısı yaşanıyor, üç sezondur Galatasaray'ın erkek basketbol takımının arkasında duran Erden Timur önderliğindeki NEF Grubu'nun basketbola çok büyük katkısı oluyor. Erdem Timur futbol başta olmak üzere kulübün bütün branşlarına ayrı önem ve değer vererek büyük katkı sağlıyor. 

Umarım Galatasaray sadece A takım ile değil altyapı ve genel olarak daha büyük bütçelerle daha üst seviyelere gelir. Galatasaray ile NEF uyumu ve birlikteliği çok iyi… Bunun da baş mimarlarından biri Erden Timur, kendisine ayrıca teşekkür ediyorum.



HER ZAMAN EN DOĞRUYU ARIYORUM

- Galatasaray’da bu sezon nasıl bir Samet Geyik izleyeceğiz? Taraftarlara mesaj vermek ister misin?


- Sahada her zaman elimden geleni yaparak en iyi mücadeleyi sergiliyorum. Savunmada hocanın isteklerini yerine getirerek gayret ve özveriyle hareket ediyorum. Oyun içerisinde her zaman en doğruyu yapmaya çalışıyorum. 
Savunmada iyi işler yaptıktan sonra o ritim ve tempoyla hücumda verimli oynuyorsunuz. Savunmada hocanın istediklerini en iyi şekilde yaparak takıma önemli katkı vermek istiyorum. Kendime ve takıma fayda sağlayıp hücumda verimli bir sezonu geride bırakmayı hedefliyorum. Ne olursa olsun benim için en önemli şey sahada mücadele etmek…

- Kariyer hedef ve planlarında neler var merak ediyoruz?

- Sakatlık yaşamazsam uzun süre basketbol kariyerime devam etmek istiyorum. 30 yaşındayım fiziksel olarak yıpranmazsam eğer çok ciddi sakatlıklar yaşamadığımda 7-8 sene daha oynamayı arzuluyorum. Sahada kalmak, basketbola devam etmeyi istiyorum. Her sezon ayrı bir hikâye…

Bu sene Galatasaray’da elimden gelen en iyi performansı sahaya yansıtarak sarı kırmızılı formayla iyi bir başarı yakalamayı hedefliyorum. Daha üstün performansla takımımla kupa kazanmak en büyük hedeflerimin arasında yer alıyor. Uzun süreli hedeflerimi basketbol kariyerimi bitirdikten sonra düşünmek istiyorum.

TİPLEME
- En beğendiğin koç?

-  Ufuk Sarıca
- En beğendiğin oyuncu? 
- Nemanja Bjelica
- En zorlu deplasman?
- Pınar Karşıyaka / Partizan
- Tek kelime ile Galatasaray NEF...
- Kupa

SAMET GEYİK
Doğum tarihi:
12 Ocak 1993
Doğum yeri:   Manisa
Boyu: 2.06 m
Pozisyon: Uzun forvet / Pivot
KARİYERİ
2009-2010    Bornova Belediye
2010-2015    Tofaş
2015-2016    Darüşşafaka
2016             Pınar Karşıyaka
2016-2017    Anadolu Efes
2017-2020    Beşiktaş
2020-2022    Türk Telekom
2022-2023    Fenerbahçe Beko
2023-           Galatasaray Nef

YORUMLAR

  • 0 Yorum