Yeni yüzler

Yeni sezon öncesi ING Basketbol Süper Ligi'nde yine birbirinden önemli isimler görücüye çıkacak. Fenerbahçe Beko'nun İtalyan yıldızı Achille Polonara'nın başı çektiği ligimizin yenileri arasında; Bahçeşehir Koleji'nin EuroCup MVP'si Jamar Smith, Anadolu Efes'in Sırp uzunu Filip Petrusev, Galatasaray NEF'in Monaco'dan transfer ettiği Dee Bost ve Pınar Karşıyakalı atletik forvet Bonzie Colson var... Gelin beklentilerin büyük olduğu yıldızların, yakın dönemine ve ülkemizde yapabileceklerine birlikte bakalım...

Yeni yüzler
02 Ekim 2021 - 13:01 - Güncelleme: 02 Ekim 2021 - 13:08
HIRS
ACHILLE POLONARA

 
"Geçen sezon net şekilde gördük ki, Fenerbahçe Beko'nun oyunda hırsıyla öne çıkacak bir isme ihtiyacı vardı. Benim İtalya Milli Takımı ve Baskonia'da gördüğüm Polonara'nın ateşleyici gücü sarı lacivertlilere büyük fayda sağlayacak." 
 
MURAT MURATHANOĞLU
 
Achille Polonara bence Fenerbahçe Beko'nun bu yıl yaptığı en önemli transfer... Polonara'nın iyi kullanıldığı taktirde, Pierria Henry'den bile daha etkili oynayacağını düşünüyordum. Fakat şu ana kadar gördüğüm kadarıyla koç Aleksandar Djordjevic'i de hemen suçlamamak lazım. Sonuçta Djordjevic'in kurmadığı bir takım, belki de iyi tanımadığı oyuncular var... 
 
Hangi oyuncuların birbiri ile etkili olacağını hemen bilmesi kesinlikle mümkün değil Aleksandar Djordjevic'in, bir takım şeyleri görmesi lazım. Ama şu ana kadar Polonara'nın kullanılış şekline gelirsek... İtalyan oyuncu sanki 3, 4, 5 oynayabilen fazla özellikleri olmayan herhangi bir oyuncu gibi kullanılıyor.
 
Achille Polonara'nın doğru organizasyonda, doğru yerde topla buluştuğunda; bu takımda Nando De Colo'dan sonra en önemli hücum silahı olacağını düşünüyorum. Guduric de dahil! 
 
Ama tabii ki oyuncunun nasıl kullanılacağı çok önemli... Umarım Polonara da Henry de Baskonia'daki tutku ve hırslarını getirir. Çünkü geçen seneki kadroda, özellikle EuroLeague Play-off'ları sonrası inanılmaz bir isteksizlik ve memurvari bir görüntü vardı. Tabii ki birçok farklı etkenden de söz edebiliriz... Covid-19 salgının tam da play-off öncesi takımı vurması, her zaman olduğu gibi EuroLeague'de yaşanan hakem rezaleti...
 
Sezon içerisinde oynanan maçlarda da hırsıyla öne çıkacak bir oyuncu ihtiyacı var gibi gözüktü Fenerbahçe Beko. Tabii ki yaşanan sıkıntıların bir kısmı koç Igor Kokoskov'un tutumundan kaynaklıydı. Ama benim gördüğüm kadarıyla Achille Polonara'nın hırsı, Fenerbahçe'ye yarayacak. 
 
Fenerbahçe Beko nedense İtalyan ya da İtalya'dan aldığı oyuncuların transferlerinde pek hata yapmıyor. Genel Menajer Maurizio Gherardini'nin İtalyan olmasının ve orada çok güçlü bağlantılarının olmasından da kaynaklanıyor olabilir. Gigi Datome ile Melli Nicolo Melli dört dörtlük oyunculardı. James Nunnally maliyetine göre başarılıydı, Pierre zaten ortada...
 
Polonara'nın, özellikle Maurizio Gherardini ile aynı çatı altında olduğu için çok büyük başarılara imza atabileceğini düşünüyorum. Daha doğrusu düşünüyordum! Ama bizim en verimli Achille Polonara'yı görmemiz için Djordevic'in bir düzen kurup, o düzende 'İtalyan oyuncuyu en verimli şekilde nasıl kullanacağını' kararlaştırması lazım. 
 
Bu kadar üçlük atan, spacing (alan yaratan), ribaund alan ve daha bir sürü şey yapan çok fazla oyuncu yok. İtalya Milli Takımı özellikle Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın elemelerinde oldukça başarılı oldu.
 
Şu an Fenerbahçe'deki Polonara'yı değerlendirmek için zamana ihtiyaç var. Şu an gördüğümüz kadarıyla, geçen yıl Baskonia'da yaptığı büyük çıkış ya da İtalya Milli Takımı'ndaki oyununda ona verilen rol şimdiye kadar, sarı lacivertlilerde verilmedi. Tabii ki çok fazla maç da yapılmadı. 5-6 hazırlık karşılaşmasında izleyebildik İtalyan basketbolcuyu... 
 
Özetlersek ben Achille Polonara'nın çok iyi bir oyuncu ve çok yerinde bir transfer olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe'nin şu an Polonara'yı en doğru şekilde nasıl kullanacağına karar vermesi lazım. Ben koç Djordjevic'in takımı ve oyuncularını tanıdıkça doğru kararları vereceğini düşünüyorum. 
 
ACHILLE POLONARA
Doğum tarihi: 23 Kasım 1991
Ülkesi: İtalya
Boy: 2.02 m.
Pozisyon: Uzun forvet

PROFESYONEL KARİYERİ
2009–2012    Teramo
2012–2014    Varese
2014–2017    Reggiana
2017–2019    Dinamo Basket Sassari
2019–2021    Baskonia
2021–            Fenerbahçe Beko
 
  
KESKİN NİŞANCI
JAMAR SMITH


"ING Basketbol Süper Ligi’ne çıktıktan sonra her yaz transfer dönemine en az bir hamleyle damgasını vuran Bahçeşehir Koleji, bu sezon ise EuroCup MVP'si Jamar Smith ile Avrupa’da yine adından söz ettirdi. Skorer yıldızdan beklentiler üst düzeyde..."
 
LEVENT LEVENTCİ
 
Bahçeşehir Koleji, TBL’de mücadele ettiği 2017/2018 sezonundan beri sürekli yaptığı flaş transferlerle basketbol piyasasına damgasını vuruyor. TBL’deyken Mike Dixon’a imza attıran Kırmızı Ejderhalar, daha sonra BSL’deki ilk sezonlarında takımın liderliğini İspanya A Milli Takım guardı Quino Colom’a verdi. Colom’u izlemek, tüm basketbolseverler için çok keyifliydi.

2019 yazında transfer piyasasının en çok talep gören oyuncularından biri olan Trae Golden’a imza attıran Bahçeşehir Koleji, 2020 yazında daha önce Siena, Olympiacos, Fenerbahçe gibi önemli kulüplerin formasını giyen yıldız skorer Erick Green’i kadrosuna katarak büyük ses getirdi. Tabii ki bu oyuncuların yanı sıra daha birçok önemli yıldızı da renklerine bağladılar yıllar boyunca.

Bu yaz aylarını yine hareketli geçirdi İstanbul ekibi. Langston Hall ve Ben Bentil gibi iki EuroLeague oyuncusunun yanı sıra Tofaş’tan iyi tanıdığımız skorer pivot Devin Williams’ı da kadrosuna kattı Bahçeşehir Koleji. Ancak yapılan en büyük transfer, geride bıraktığımız sezonda Unics Kazan’ı EuroCup Finali'ne taşıyarak o turnuvada MVP seçilen 34 yaşındaki Birleşik Amerikalı yıldız skorer Jamar Smith’in kadroya katılması oldu.

Smith, Avrupa basketbolunda skorer olarak çok saygı gören bir oyuncu. Adeta bir basketbol seyyahı olarak kariyer basamaklarını Avrupa’da birer birer tırmandığını vurgulamak gerekiyor. Aslında 2005 yılında NCAA’in en önemli takımlarından Illinois formasıyla kolej basketboluna giriş yaptı Jamar Smith.
 
Ancak daha sonra ülkemizde Galatasaray ve Türk Telekom formalarıyla izleyeceğimiz Dee Brown’ın Illinois’da hücumun lideri olması ve hücumun onun üstünden kurgulanması, Smith’in kendi potansiyelini tam anlamıyla yansıtamamasında ve iki sene sonra okul değiştirmesinde etkili oldu.

Illinois sonrası NCAA Division 2’de Southern Indiana forması giyen Smith, profesyonel kariyerine NBA Gelişim Ligi’nde başladı. 2011 yazında Avrupa’ya adım atan skorer guard, Çekya ekibi Prostejov ile buradaki basketbola uyum sağladı. Ardından Gilboa Galil ile Balkan Ligi şampiyonluğu yaşayan Jamar Smith, 2013-2014 sezonunda Bamberg formasıyla EuroLeague’e merhaba dedi.
 
Ardından Fransa’nın ekol takımlarından Limoges’a imza atan yıldız, 2015’te lig şampiyonluğu yaşadı. Limoges gibi köklü bir takımda şampiyonluk yaşaması, Jamar Smith’in kariyerine önemli ivme kazandırdı. İspanya’nın en güçlü takımlarından olan Unicaja Malaga, 2015 yazından Smith ile sözleşme imzaladı. Malaga’da geçirdiği iki sezonda bir kez EuroCup şampiyonluğu(2017) yaşayan yıldız skorer, 2017 yazında dört yıl sürecek Unics Kazan macerasına yelken açtı.

Unics Kazan’da geçirdiği dört sezon boyunca adeta Lou Williams, Jamal Crawford tarzı bir role sahip olan Jamar Smith, takımın sıkıştığı anlarda çözüm için başvurduğu oyuncu oldu. Tabii ki bu süreçte Smith’in EuroCup tarihine geçmesi kaçınılmazdı. Bamberg, Limoges ve Kazan formalarıyla EuroCup’ta toplam yedi sezon geçiren Smith, 110 maçta ürettiği 1396 sayıyla turnuva tarihinin en skorer ikinci oyuncusu (birinci sırada Karadağlı yıldız pivot Bojan Dubljevic var) konumunda.
 
İdmanlar dahil olmak üzere üst üste iki şut kaçırmaya tahammülü olmayan Jamar Smith, 110 maçta bulduğu 264 isabetle EuroCup tarihinin açık ara en çok üçlük isabeti bulan oyuncusu konumunda. Zor pozisyonlarda bulduğu üçlük isabetleri, Smith’in imza hücumlarından.

ING Basketbol Süper Ligi'ne çıktığı günden beri iddialı kadrolar kuran; ancak play-off'lara ulaşamayan Bahçeşehir Koleji; kariyerinde Balkan Ligi, Fransa Ligi ve EuroCup şampiyonlukları bulunan Jamar Smith ile çok önemli bir lideri kadrosuna katmış oldu. Kırmızı Ejderhalar’ın BSL ve FIBA Europe Cup maceralarında Jamar Smith’i izlemek, basketbolseverler için çok keyifli bir deneyim olacak…
 
JAMAR SMITH
Doğum tarihi: 7 Nisan 1987
Ülkesi: ABD
Boy: 1.91 m.
Pozisyon: Şutör gard

PROFESYONEL KARİYERİ
2010–2011    Maine Red Claws
2011  Guaiqueríes de Margarita
2011–2012    Prostějov
2012–2013    Hapoel Gilboa Galil
2013–2014    Brose Baskets
2014–2015    Limoges CSP
2015–2017    Unicaja
2017–2021    UNICS Kazan
2021–            Bahçeşehir Koleji


 
ARANAN KAN
BONZIE COLSON


"Karşıyaka taraftarlarının genelde sempati duyduğu, sevdiği oyuncular daha çok; atletik, hızlı ve estetik smaçlar ile taraftarları ayağa kaldıran tribünleri coşturan oyuncular olmuştur. Bonzie Colson transferi Karşıyakalı basketbolseverleri heyecanlandıran bir oyuncu olacaktır."
 
HÜSEYİN DEMİR

 
ING Basketbol Süper Ligi’nin İzmir ekiplerinden Pınar Karşıyaka, bu yaz Amerikalı oyuncu Bonzie Colson’u kadrosuna dâhil ederek transfer dönemini verimli geçirdi. Bu sezon Pınar Karşıyaka çok yerinde ve doğru hamleler ile önemli transferler yaptı. James Blackmon, Akil Mitchell, Can Korkmaz, Berkan Durmaz ve Bonzie Colson transferiyle bombaları patlattı ve kadro derinliği genişletti.
 
Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde rotasyon sıkıntısı yaşayan yeşil kırmızılı ekip; sakatlıklar, pandemi ve 22 günde oynanan 12 maç ile sıkıntılı günler geçirmişti. Şampiyonlar Ligi'nde yarı final ve final maçlarında kadro derinliğinin olmaması, benç katkısının zayıf olmasından dolayı Ufuk Sarıca ve ekibi için takımı yönetmek hiç kolay olmadı.
 
Geçen sezon iyi bir takım kuran Pınar Karşıyaka’nın en büyük sıkıntısı taraftarından yoksun kalmasıydı. Bu yıl yüzde 50 seyirci ile oynanacak olan maçlarda Kaf Kaf, taraftar desteği ile ING Basketbol Süper Ligi'nde ve Avrupa’da önemli başarılara imza atabilir.
 
Karşıyaka taraftarlarının genelde sempati duyduğu, sevdiği oyuncular daha çok; atletik, hızlı ve estetik smaçlar ile taraftarları ayağa kaldıran tribünleri coşturan oyuncular olmuştur. Bonzie Colson transferi Karşıyakalı basketbolseverleri heyecanlandıracaktır.
 
NBA’de Milwaukee Bucks kariyerinin ardından Bonzie Colson, ülkemizde ilk önce Darüşşafaka Tekfen formasını giydi. NBA patentli oyuncu ilk NBA maç deneyiminde 41 dakika süre alarak 15 sayı ve 16 ribaund ile başarılı bir performans sergilemişti.
 
2019 NBA Yaz Ligi'nde beklenilen performansı gösteremeyen Colson Milwaukee Bucks tarafından serbest bırakıldı. Daha sonra Bonzie Colson Darüşşafaka’ya transfer oldu. Daçka’da 2019 yılında oynayan Colson, Türkiye Ligi'nde maç başına 12.2 sayı ve 5.1 ribaund ve EuroCup’da maç başına 10.8 sayı ve 5 ribaund ile oynadı.
 
2020 yılında Colson, Strasburg ile sözleşme imzaladı. Hem Fransa Ligi hem de Şampiyonlar Ligi'nde en değerli oyuncu seçilen Bonzie Colson BCL’de en iyi ilk beşe seçilerek performansı ile göz kamaştırdı. 25 yaşındaki 1.98 metre boyundaki Colson, şampiyonlar ligindeki performansı tüm takımların ve antrenörlerin dikkatini çekti.
 
Geçen yıl BCL’ de şampiyonluk için çok iyi mücadele sergileyen Pınar Karşıyaka, bu sezon son MVP Bonzie Colson’u kadrosuna dâhil ederek şampiyonluk hedefi için sahaya çıkacak. Colson, İzmir’e geldikten hemen sonra takım antrenmanlarında ve hazırlık maçlarında yeni takımına uyum sağladı.
 
Pınar Karşıyaka ile ilk kez sahaya çıktığı hazırlık maçlarını çok verimli geçirdi. Yeşil kırmızılı ekibin yeni sezonda ilk hazırlık maçı Buducnost Volı karşısında Bonzie Colson sahanın en skorer oyunculardan biri oldu. Colson ilk hazırlık maçında 20 sayı 6 ribaund 2 asist ile oynadı. Bonzie Colson, Pınar Karşıyaka’nın bu sene hem Avrupa’da hem de Türkiye Ligi'nde şampiyonluğu hedefleyen transferlerden biri olarak görülüyor.
 
Geçen yıl Strasbourg forması giyen Amerikalı forvet BCL tarihinde en fazla sayı üreten 3 oyuncu olarak adını yazdırdı. Strasbourg Kulübü'nde 18.2 sayı ortalaması ile şu ana kadar en iyi sayı ortalamasına sahip oyunculardan biri olarak yer aldı.
 
Bu sezon Pınar Karşıyaka’nın en etkili oyuncuları arasında Amath M’Baye, Tony Taylor ve Bonzie Colson yer alıyor. Bonzie Colson, savunmaya karşı yüzü dönük ve sırtı dönük oynayabilen, rakibini eksiltip çembere gidebilen bir oyuncu… Üçlük tehdidi olan Colson, yayın gerisinden isabetli şut yüzdesine sahip. Aynı zamanda Bonzie Colson, atletik ve hızlı oyunu ile de tehlikeler yaratabilen bir oyuncu.
 
Skorer oyuncu, Karşıyaka’nın bu yıl etkili silahlarından biri olacaktır. Amath M’Baye’nin skor yükünü de hafifletebilir. Bonzie Colson, fiziksel üstünlüğünü kullanarak bire bir oyunlarda rakipleri karşısında avantaj sağlıyor.
 
Colson, low postta ve yüksek postta topla buluştuğu an vücut hareketleri ve çabuk ayakları sayesinde skor üretebiliyor. Bonzie Colson’un orta mesafe şut ve faul atışlarında isabet yüzdesi çok iyi seviyelerde… 
 
Özellikle geriye doğru çekilerek fadeaway atışları ile biliniyor. Hücum organizasyonunda topsuz oyunlarda back door kat ile bulduğu sayılar ve saha içi yerleşimiyle kısa oyuncuların işini rahatlatıyor. Bonzie Colson; bu sezon hem Şampiyonlar Ligi'nde hem ING Basketbol Süper Ligi'nde harikalar yaratabilir…
 
BONZIE COLSON
Doğum tarihi: 12 Ocak 1996
Ülkesi: ABD
Boy: 1.98 m.
Pozisyon: Forvet

PROFESYONEL KARİYERİ
2018-2019 Canton Charge
2019 Milwaukee Bucks
2019 Wisconsin Herd
2019-2020 Darüşşafaka Tekfen
2020-2021 Strasbourg
2021- Pınar Karşıyaka
 

 
KUSURSUZ TAKVİYE  
FILIP PETRUSEV

 
"Ofansta skorer özelliğinin yanına, savunmada da fiziksel avantajlarını ekleyebileceğimiz Petrusev, gerek 4 gerekse 5 numara olarak görev yapabiliyor. Bu da tam anlamıyla Anadolu Efes'in elini zorlu yolculuklarda ekstra güçlendirmek anlamına geliyor."
 
FATİH SABOVİÇ
 
Turkish Airlines EuroLeague ve ING Basketbol Süper Ligi'nin son şampiyonu Anadolu Efes, sezona damga vurabilecek bir uzunu kadrosuna kattı.
 
Sırbistan'ın, Yugoslavya döneminden itibaren sporla ve özellikle de basketbolla iç içe geçip harmanlanan başkenti Belgrad'da, 2000 yılının nisan ayında dünyaya geldi Filip Petrusev...
 
Küçük yaşlardan itibaren ülkesinin spor ekolleri Partizan ve Kızıl Yıldız'ın basketbol altyapılarına dahil olduktan sonra rotasını bambaşka bir ekole; İspanya'ya çevirecekti.
 
2014 yılında İspanya'nın Laboral Kutxa ekibinin altyapısına geçiş yapan Petrusev, 2016'da ise okyanus ötesine göz dikecekti. Lise çağında önce Avon Old Farms ile Connecticut'ı, ardından Montverde Academy ile Florida'yı tercih etti.
 
2018-2020 arasında kolej için yolu Gonzaga'ya düşen Filip, 2021 NBA Draft'inde ise 2. turda 50. sırada Philadelphia 76ers tarafından seçildi.
 
'Yugoslav yemeği'ni İspanyol ve Amerikan soslarıyla takviye eden Filip Petrusev; 21 yaşında, 2.11 metre boyunda ve 107 kilogramlık bir oyuncuya göre 'hafif' kaçabilecek Adriyatik Ligi'nde geçtiğimiz sezon deyim yerindeyse şov yaptı.
 
Mega Bemax formasıyla görev yaptığı ABA'da sezonu 27.8 verimlilik puanı, 23.6 sayı, 7.6 ribaund, 1.6 asist ve 1.1 blok ortalamalarıyla tamamlayarak büyük bir başarıya imza attı.
 
Anadolu Efes'in, Sertaç Şanlı'nın Barcelona'ya transferi sonrası uzun olarak gerçekleştirebileceği en 'kusursuz takviye' diyebileceğimiz isim olan Petrusev, ABA Ligi'nde 2020-2021 sezonuna damga vurdu.
 
Sezonun verimlilik puanı en yüksek ismi ve sayı kralı olan Filip Petrusev; antrenörler, basın mensupları ve taraftarlar tarafından yapılan oylamalarda MVP ve 'En iyi genç yetenek' seçildi.
 
Türkiye'de Petrusev'i izleyecek olmanın heyecanını bir kenara bırakırsak, iz bırakıp tarih yazabilecek bir potansiyelle karşı karşıya olduğumuzun altını çizmek gerekiyor. Özellikle Bryant Dunston'ın savunmada kurduğu sarsılmak 'kale'yi, hücumda Filip Petrusev inşa edebilir.
 
Ofansta skorer özelliğinin yanına, savunmada da fiziksel avantajlarını ekleyebileceğimiz Petrusev, gerek 4 gerekse 5 numara olarak görev yapabiliyor. Bu da tam anlamıyla Anadolu Efes'in elini zorlu yolculuklarda ekstra güçlendirmek anlamına geliyor.
 
FILIP PETRUSEV
Doğum tarihi: 15 Nisan 2000
Ülkesi: Sırbistan
Boy: 2.11 m.
Pozisyon: Pivot
 
PROFESYONEL KARİYERİ
2020–2021    Mega Soccerbet
2021–günümüz    Anadolu Efes
 
 
İVME YÜKSELTİCİ 
DEE BOST


“Daha önce ülkemizde Trabzonspor ile Türkiye deneyimi yaşayan Dee Bost, geçen sezon AS Monaco’da gösterdiği performansla üstüne koyduğunu gösterdi. Bost, yeni yapılanmasıyla yeniden iddialı olan Galatasaray NEF için ivme yükselten bir oyuncu olma özelliği taşıyor.”

BERTAN ERMAN

Aslında ben bu başlığı İngilizce olarak atsaydım ya da daha ziyade ABD’de bir dergide bu yazıyı kaleme almış olsaydım, “DEE BOOST” başlığıyla yazımı yazardım. Çünkü Dee Bost, Galatasaray NEF yapılanmasında önemli bir yere sahip.
 
Sarı kırmızılı ekibin bu sezon yaptığı yabancı transferlerden ikisi, daha önce Türkiye deneyimine sahip isimler. Bunlardan biri, geçen sezon Tofaş formasıyla izlediğimiz DeVaughn Akoon-Purcell, diğeri ise Dee Bost.

Bost, 25 yaşında Trabzon’a geldiğinde, ciddi anlamda bir Avrupa tecrübesine sahip değildi. Bordo mavili ekibin o zaman sayı yükünü çeken gardı Dwight Hardy idi. (Hardy’nin 2014-2015 BSL sayı ortalaması 15.7) Dee Bost ise, 7.3 sayı ortalaması ile Trabzonspor’un en düşük sayı ortalamasına sahip yabancı oyuncusuydu. Ancak Bost’u Trabzon’da öne çıkaran özelliği atletizmiydi ki, gardlar arasında o sezon takımdaki en yüksek ribaund ortalamasına sahipti ve bazı maçlarda 7-8 ribaund almışlığı vardı. (Dee Bost’un Trabzonspor’daki ribaund ortalaması 3.8) 
 
Bost, Trabzonspor ile Galatasaray NEF dönemi arasında doğal olarak değişim gösterdi. ABD’li gard, Zielona Gora, Zalgiris ve Khimki ile EuroLeague deneyimi yaşasa da, orada tam anlamıyla istediğini veremedi. Ancak Bost, özellikle Fransa’da oynadığı süreçte; gerek Strasbourg gerekse Monaco’da ortaya koymuş olduğu performansla, EuroCup ve Basketbol Şampiyonlar Ligi seviyesi için iyi bir gard olduğunu gösterdi. Zira Bost, 13.8 sayı, 2.8 ribaund ve 4.5 asist ortalamalarıyla, Monaco’nun geçen sezonki 7DAYS EuroCup şampiyonluğunda önemli rol oynadı. Yani anlayacağınız o ki; Galatasaray’a gelen Dee Bost, Trabzonspor’daki Dee Bost değil! 
 
Geçen sezon kâbus gibi bir sezon geçiren ve küme düşmenin kıyısından dönen Cim Bom, bu sezon için bir hayli iddialı. Gerek yönetimdeki değişimler; Turgay Zeytingöz ve Kerem Tunçeri’nin yönetime dahil olması, Ekrem Memnun ile yola devam edilmesi ve buna göre bir oyuncu kadrosu kurulması, Aslan’ın yeniden ön plana çıkacağı ile ilgili bazı işaretlerdi. Tabii ki buna göre bir takım kuruldu, yeni bir oyun anlayışı oturtuluyor ve Galatasaray NEF, yeni sezon öncesinde oynadığı hazırlık maçlarında da bunu gösterdi.
 
Dee Bost da, bu hazırlık maçlarında Kerry Blackshear, Sadık Kabaca gibi genç isimlerin yanında öne çıkmayı başardı. Tabii ki hazırlık maçları, sezon için büyük bir gösterge değildir ama ipuçları verir. Bost, tecrübesiyle ve oyun stiliyle Galatasaray NEF’te ivme yükseltecek isimlerden biri olacaktır.
 
DEE BOST
Doğum tarihi: 12 Ekim 1989
Ülkesi: ABD
Boy: 1.88 m.
Pozisyon: Oyun kurucu

PROFESYONEL KARİYERİ
2012–2013 Buducnost Podgorica
2013–2014 Idaho Stampede
2014 Trotamundos de Carabobo
2014–2015 Trabzonspor
2015–2016 Stelmet Zielona Góra
2016–2017 Monaco
2017 Žalgiris Kaunas
2017–2018 SIG Strasbourg
2018–2019 BC Khimki
2019–2021 Monaco
2021– Galatasaray NEF

YORUMLAR

  • 0 Yorum