Yeni dönem | Nilay Yiğit Kartaltepe

TBF Kadın Milli Takımlar Direktörü Nilay Yiğit Kartaltepe: "A Milli takımımız çok uzun yıllar ülkemizi en üst seviyelerde gururlandırdıktan sonra bir jenerasyon geçiş süreci içerisinde. Şimdi tecrübeli ve genç arkadaşlarımızın tecrübe ve enerjilerinin harmanlanmasıyla önümüzdeki yıllarda beklediğimiz başarıları tekrardan yakalayabileceğimizi düşünüyorum."

Yeni dönem | Nilay Yiğit Kartaltepe
01 Eylül 2022 - 16:50
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN

- U18 Kızlar Avrupa Şampiyonası'na Top 16 turunda veda ettik. Sizin de yeni görevinize gelir gelmez gerçekleşen bu turnuvayı nasıl değerlendirirsiniz?


- Grubumuzda şampiyonanın ve Avrupa basketbolunun önemli ve iddialı ekiplerinden olan İtalya ve İspanya vardı. İtalya'yı müthiş oyun, istek ve güzel bir mücadeleyle yendik. Zorlu rakiplerin olduğu bu turnuvada A ligindeki yerimizi korumuş olduk. 

Burada öncelikli hedefimiz bu turnuvalarda ilk 8'in içinde yer almak ve daha önemlisi sporcularımız A Milli Takım seviyesine geldiğinde onların; tecrübeli, donanımlı olmaları ve ülkemizi Olimpiyatlar, dünya şampiyonaları ile Avrupa şampiyonalarında başarıyla temsil etmelerinin temellerini atmaktır.
 
MILLİ TAKIMLARDA GEÇİŞ DÖNEMİNDEYİZ

- Son yıllarda kulüp bazında ülke olarak başarılı olsak da milli takımlarımıza bu başarıyı yansıtamıyoruz. Size göre bunun en önemli sebebi nedir?


- Milli takımlarda bir jenerasyon geçişi dönemindeyiz. Genç oyuncularımız liglerde ve milli takımlarda daha fazla süre ve sorumluluk aldıkça bu, sportif başarı olarak sonuca yansıyacaktır.
 
BAŞARI İÇİN TÜM PAYDAŞLARLA ORTAK ÇALIŞIYORUZ

- Başarılarla dolu geçen oyunculuk kariyeriniz sonrasında yeni bir sayfa açtınız. TBF Kadın Milli Takımlar Direktörü gibi kadın basketbolu için çok önemli olan bir yere geldiniz. Bu göreve geldiğiniz ilk gün odaklandığınız ilk konu ya da konular neler oldu?


- Milli takımlara uzun yıllar gururla hizmet etmiş eski bir sporcu olarak şimdi de aynı heyecan ve odaklanmayla milli takımlarımızın ve kadın basketbolunun başarısı için elimden gelen bütün gayreti göstermek istiyorum. Başarı için sporun bütün paydaşlarıyla uyumlu hâlde ve birlikte çalışmak gerektiği düşüncesindeyim. Biz de ekip olarak sporcular, kulüpler, yöneticilerle fikir alışverişi yaparak Türk kadın basketbolunu yükseltmek adına her bir kulvarda etkin olarak çalışmamız gerektiği düşüncesindeyiz.
 
İLK HEDEF EUROBASKET

- A Milli takım seviyesinde öncelikli hedeflenenler nelerdir? Bu yolda yapılanlar uzun vadeli planları sizden öğrenebilir miyiz?


- Öncelikle hedefimiz haziran ayında yapılacak Avrupa şampiyonası öncesi kasım ve şubat aylarında oynayacağımız eleme maçları. Oynanılan ilk grup karşılaşmalarındaki skor avantajımızı kullanarak maçları kayıpsız geçip Avrupa şampiyonasına katılmak istiyoruz. Bu şampiyonada da Potanın Perileri'ne yakışıcak şekilde mücadele edip en iyi dereceyi elde etmek en büyük gayemiz...

ALTYAPI KONUSUNA ÖZEL ÖNEM VERİYORUZ
 
- A Milli Takımımız ve altyapılarla ilgili neler söylemek istersiniz?


- A Milli Takımımız, çok uzun yıllar ülkemizi en üst seviyelerde gururlandırdıktan sonra bir jenerasyon geçiş süreci içerisinde. Şimdi tecrübeli ve genç arkadaşlarımızın deneyim ve enerjilerinin harmanlanmasıyla, beklediğimiz başarıları önümüzdeki yıllarda tekrar yakalayabileceğimizi düşünüyorum.

Altyapılar konusuna çok önem veriyoruz. Kız basketbolunun sevdirilmesi ve basketbola kazandırılıp hem sporcu havuzumuzun genişlemesi hem de donanımlı antrenör ve sporcu sayısının artmasıyla birlikte; bu başarı doğru orantılı olarak milli takımlarımıza da yansıyacak. Bizler de bu gelişimi sağlamak için var gücümüzle çalışıyor olacağız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum