Misli.com TBL Röportajları | Sigortam.net Basketbol

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi Röportajları'nda bu ayki konuklarımız ligin iddialı ekibi Sigortam.net'ten Erol Can Çinko ile koç Andaç Yapıcıer oldu.

Misli.com TBL Röportajları | Sigortam.net Basketbol
02 Eylül 2022 - 17:03
RÖPORTAJ: ECE ERGEZ



HEDEF ODAKLI
EROL CAN ÇİNKO


"İnsan kendi inandığı şeyin peşinden gitmeli ve ben de burada inandığım bir planın içindeyim. Ve şu an için rahatlıkla söyleyebilirim ki kendi adıma çok doğru bir karar vermişim. Sigortam.net bugüne kadar içinde yer aldığım en iyi organizasyonlardan biri."

Andaç Koç (Yapıcıer) beni ilk aradığında takımın bu yılki hedeflerinden, uzun vadeli gelecek planlarından ve başkanımız Mustafa Say başta olmak üzere tüm yönetim kadrosunun yaklaşımından bahsetti. Açıkçası bugüne kadar gördüğüm transfer yaklaşımımdan çok farklıydı. Bu doğrultuda bu kulübün bir parçası olmayı ve hedeflerine katkıda bulunmayı istedim. Ve şu an için rahatlıkla söyleyebilirim ki kendi adıma çok doğru bir karar vermişim. Sigortam.net bugüne kadar içinde yer aldığım en iyi organizasyonlardan biri.

Benim düşüncem, insan kendi inandığı şeyin peşinden gitmeli ve ben burada inandığım bir planın içindeyim, dolayısı ile bu sene TBL’de oynamaktan gayet mutluyum.  
Yeni sezonla ilgili tek bir hedefim var; Misli.com Türkiye Basketbol Ligi'ni (TBL) 1. sırada bitirerek şampiyonluk kupasını kaldırmak.



Takım olarak  Misli.com TBL'nin kesinlikle en iyi kadrolarından biriyiz ve bugünden bakınca da şampiyonluk için en güçlü adaylarından biriyiz. Ama bunu performansla ve galibiyetlerle sahada göstermemiz gerektiğinin bilincindeyiz; bu hedef doğrultusunda da çok çalışıyoruz.

Şu an için oyun olarak bir şey söylemek için çok erken; ama genel olarak herkesin hedefi aynı. Takım olmak, kimyaların uyuşması zaman içerisinde olan şeyler. Bugün önceliğimiz sağlıklı olmak ve her gün çalışmak. Andaç Koç'un liderliğinde takım ruhumuzun da çok kuvvetli olacağına inancım tam.

Andaç Koç'la daha çok yeni çalışmaya başladık. Ancak çalışma isteği, iletişim tarzı ve oyuna bakış açısı olarak çok başarılı bir antrenör olduğunu düşünüyorum. Planlarına ve bunları gerçekleştirmek için çizdiği yola da tüm takımın inancı çok sağlam.  

Altyapısında yetişip  5 sezon boyunca da A takım formasını terlettiğim Banvit'in yeri bende çok ayrıdır. Doğma büyüme Bandırmalıyım ve dolayısıyla sadece basketbola değil hayata da Banvit ile başladım. Bugün benim basketbolcu olmam kadar olduğum kişiye dönüşmemde de çok etkisi olan bir yerdi.

Diğer yandan benim için değil bütün bölge için de çok değerli bir fırsat yarattı. Ancak maalesef şu anda kullanılmayan salonun önünden geçerken içim burkuluyor.

Misli.com TBL'yi oldukça yakın takip ettiğimi söyleyebilirim. Misli.com TBL’de çok fazla arkadaşım oynuyor, dolayısıyla öncelikle onların maçlarını izliyordum. Sonrasında üst sıralara oynayan takımları ve play-off maçlarını da takip ettim.  İyi takım olanın, daha çok isteyenin kazandığı bir lig.

Tabii ki Misli.com TBL'nin kendi dinamikleri var; ama sonuçta her basketbol ligi gibi hak edenin kazandığı bir yer.

Misli.com gibi güçlü bir kurumun bu lige isim sponsoru olması şüphesiz ligin marka değerini artırıp daha kaliteli bir lig hâline getiriyor. Umarım gelecek yıllarda da lige ve kulüplere katma değer katacak daha fazla sponsor olur. Biz takım olarak iLab grup şirketlerinin sağladığı sponsorluk desteğinin büyük farkını görüyoruz. 



KARARLI
ANDAÇ YAPICIER


"Bu sezon Sigortam.net’i mağlup etme düşüncesi her takım için çok daha kıymetli olacak. Bu saygıyı sağlayan bizleriz. Buna layık bir şekilde her maça hazırlanıp bu ciddiyeti ortaya koymamız şart. "

Geçtiğimiz sezon yarı final oynamayı ilk hedef olarak belirleyen ve BSL için önümüze gelen fırsatları değerlendirmek amacıyla yola çıkılan bir sezondu. Sezonun ikinci yarısına geldiğimizde bir iki hamle ile BSL şansını denedik. Oynadığımız yarı final serisinin galibi Konyaspor BSL’ye yükseldi. Buradan kulüp olarak önemli tecrübeler edindik. Bunların ışığında çok daha kararlı bir hedef ve kadro yapısı ile yolculuğa başladık. Bu sezon tek amacımız ise BSL'ye yükselmek.  

Transfer dönemleri takım olgusunun en önemli sürecidir. Vereceğiniz kararlar geleceğinizi şekillendirir. Bu sebeple lig dinamiklerini bilen, teknik isteklerimizi karşılayacak, doğru karakter yapısına sahip ve Türkiye’ye şampiyonluk için geldim diyebilecek tecrübede olan isimlere yoğunlaştık.

Kenny’nin (Hayes) transfer sürecindeki belirleyici faktör onunla olan konuşmam oldu. Kulübü, projeyi ve hedefleri duyduğu andan sonra buraya gelme kararını vermek onun açısından zor olmadı. Avrupa dışından yüksek bütçeli teklifler almasına rağmen ailesi ve kendisi için en doğru yerin Sigortam.net olduğuna inandı.

Eric Buckner ise profesyonel kariyerine Türkiye’de başlamış. Sonrasında Avrupa’nın en önemli liglerinde oynayarak kendini herkese kanıtlamış bir oyuncu. Geçtiğimiz sezon ise Zenit St. Petersburg ile VTB şampiyonluğu tecrübesini yaşayarak kariyeri için bir önemli adım daha attı. Onunla olan görüşmelerimizde Türkiye’ye ve kulübümüze olan bakış açısı, oynamaya çalıştığımız basketbol ve hedeflerimiz kendisi ile anlaşmamızı sağlayan ana unsurlar oldu. Eric Buckner ve Kenny Hayes transfer döneminin ilk gününden itibaren listemizde olan ve birlikte olmayı çok arzuladığımız oyunculardı. Bu sezonki hedeflerimize ulaşmamızda çok önemli katkıları olacağına inanıyorum.

Misli.com TBL’de başarılı olmak istiyorsanız; takımı sahiplenecek, sorumluluk alabilecek, tecrübeli ve takım kimyasının sağlanabileceği bir Türk rotasyonu oluşturmalısınız. Sadece yabancıların sorumluluk aldığı ve Türk oyuncuların yardımcı rollerde olduğu bir takımın başarıdan söz etmesinin mümkün olmayacağı düşüncesindeyim. Bu sebeple şampiyonluk tecrübesi bulunan ve kariyerlerinin en iyi dönemlerinde olan Akın Kandemir, Gökhan Yazıcıoğlu, Umut Geçen, Can Özcan ve Aydın Ergen ile anlaştık. Erol Can Çinko ve Serkan Menteşe ise BSL’de kendilerine kolaylıkla kontrat bulabilirlerdi. Projemizden duydukları heyecan ve bize olan inançları bu önemli sezonda beraber çalışmamızı sağlayan sebeplerden oldu.

Tecrübeli oyuncularımızın yanında potansiyelleri ile fark yaratacaklarına inandığımız ve gelecek beklentimiz olan Deniz Çelen, Semih Say ve diğer genç oyuncularımız ile kadromuzu oluşturduk.

Kağıt üstünde favori olan bir çok domine kadronun ve büyük bütçelerin hedeflerinin çok uzağında sezonlar tamamladıklarına şahit olduk. İşlerin iyi gitmediği dönemlerde birlikte olan ve güçlü kalabilen takımların ipi göğüsleyeceğine inanıyorum. Bir - iki galibiyetin sezon sonu resmini belirleyeceğini tahmin ediyorum. Bu sebeple sağlıklı ve beraber kalabilmek bizim açımızdan çok önemli olacak. Teknik ve mental olarak takımca hareket etmeyi hedefliyoruz. İsimlerden çok oyunumuzu ve mücadelemizi ön plana çıkarmayı arzuluyoruz.

Bu sezon Sigortam.net’i mağlup etme düşüncesi her takım için çok daha kıymetli olacak. Bu saygıyı sağlayan bizleriz. Buna layık bir şekilde her maça hazırlanıp bu ciddiyeti ortaya koymamız şart. Limitlerimizi zorlayarak en iyi oyunumuza ulaşmak için her gün verimli bir şekilde çalışacağız.
Başkanımız Mustafa Say ve iLab grup şirketlerinin desteği ile bu sezon İstanbul’un en güzel salonlarından biri olan BJK Emlakjet Spor Kompleksi evimiz olacak.

Beşiktaş Kulübü ile kurduğumuz sıcak iletişimin de etkisi ile salonumuzda iyi bir sinerji yakalamayı hedefliyoruz. İdari, teknik ekip ve oyuncular olarak bizler çok şanslıyız. Bizi her konuda destekleyen ve arkamızda olan bir yönetime sahibiz. Bize düşen her şeyimizi sahaya koymak ve bu yatırımın karşılığını vermek olacak.

Şampiyonluk bir sonuç gibi gözükse de ben bunun bir süreç olduğunu düşünüyorum. Bir günde şampiyon veya kazanan olmazsınız. Bunun için her gün ortaya büyük bir efor koymalısınız. Biz bu hedefe her takım kadar yakınız. Öne geçmemizi sağlayan faktörleri sahaya koymak ve ortaya çıkarmak bizlerin elinde.

Rakiplerimize gelince içlerinde kıymetli futbol kulüplerinin gücünü arkasına almış olanlar, güçlü belediyeler, kuvvetli bir seyirci desteğine sahip şehir takımları var. Nelerle mücadele etmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. 

Basketbol federasyonu ve yetkilileri Türk basketbolunun kalitesini arttırmak için yoğun bir çaba içindeler. TV yayını ve Misli.com ile olan mevcut isim sponsorluğu ligin gelişimine önemli katkıda bulunuyor. Hakemler ve organizasyonlar kendilerini maçlara daha iyi hazırlıyorlar. Bu tip gelişmelerin artarak devam etmesini temenni ediyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları