Gelişim | Berke Büyüktuncel

"U18 Milli Takımı olarak hepimiz elimizden geleni yaparak iyi bir performans sergiledik; daha iyisini yaparak İspanya karşısındaki finalde şampiyon olmak da isterdik. Takımın uluslararası arenada ilk resmi turnuvasıydı; o yüzden bazı basit hatalarımız olmuş olabilir. Bizim için bu turnuva deneyim ve tecrübe elde etmemiz açısından çok önemliydi. Turnuvada oyunun sıkıştığı anlarda sorumluluk alarak bazı anlarda liderlik yapmaya çalıştım. Bireysel gelişim antrenmanlarına özel önem veriyorum."

Gelişim | Berke Büyüktuncel
02 Eylül 2022 - 17:12
RÖPORTAJ: HÜSEYİN DEMİR
 

Basketbola ilk önce dayımın yönlendirmesi sonucunda yaşında başladım. Ailemin spora, basketbola başlamamda çok desteği ve emeği oldu. Basketbolu hep severek ve keyif alarak oynadım. Bu spora ilk başlangıç sürecimde dayım elimden tutarak bana yol gösterdi. Tofaş altyapısında yetişmek ve burada ait olduğum yerde basketbolumu geliştirmem için gerçekten çok önemli… Tofaş Kulübü benim için adeta aile gibi son beş yıl içerisinde bana çok şey kattığını düşünüyorum.
 
Tofaş altyapısında yetişirken oyuncu gelişimime katkı veren antrenörler ve oyuncular oldu. Beni o dönemlerde en çok etkileyen oyunculardan biri Sammy Mejia olmuştu. Çocukluğumda Bursa’da maçları izlerken sadece tek bir kişiyi izliyordum o da Sammy Mejia, onu hayranlıkla seyrederdim.

Maalesef Sammy Mejia ile oynama fırsatım olmadı, onunla aynı sahada yer almayı çok isterdim. Altyapıdan A takıma ilk çıktığım zamanlar antrenörlerin ve oyuncuların bana desteği çok oldu; ama en çok Dj White bana çok yardımcı oldu. Dj White, hep abilik yaparak bana yol gösterdi ve oyuncu gelişimimde etkisi oldu.
 
Kariyer hedef ve planlarımda tabii ki de NBA’de oynamak yer alıyor. Kendimi daha çok geliştirmek için hep çalışıyorum. Açıkçası bu sezon kendi basketboluma bireysel performans ve gelişimime çok şey kattığımı düşünüyorum. Tabii ki hiçbir şey için yeterli değil daha çok çalışmam gerekiyor. Yeni sezon hedeflerimin arasında basketbolumu daha üst seviyelere çıkararak ilerlemek istiyorum.
 
FIBA U-18 Avrupa Şampiyonası'nda 12 sayı, 7 ribaund ortalama ile takımıma önemli katkı verdiğimi düşünüyorum. İyi bir turnuvayı geride bırakarak turnuvanın en iyi beşine girmeyi başardım. En başta antrenörüm Fikret Doğan'a çok teşekkür etmek istiyorum. Fikret Hoca, beni ve takımımı bu kampa gerçekten çok iyi hazırladı. Fikret Hoca ve ekibi ile turnuva öncesi en verimli kamp dönemini geçirerek turnuvada en iyi performansımızı göstermeye çalıştık. Hepimizden sahada nasıl katkı alabileceğini çok iyi biliyor. Fikret Abi'nin oyun sistemi benim oyun stilimle çok uyuşuyor. Hızlı ve atletik bir takımız hızlı hücumların sık olduğu sistemde bizi rahatlatıyor. Hücum sistemimizde bazen 4 dışarda oynayarak rakiplerimizi huzursuz ediyoruz.
 
Milli takım kamp dönemlerini hep verimli geçiriyoruz. Uzun süredir takım arkadaşlarıma birlikte olduğumuz için nerdeyse bir aile gibi olmuştuk. Aile ortamımız sayesinde saha içinde ve saha dışında pozitif bir enerjimiz oldu. Takımın enerjisi ve uyumu bize başarıyı getirdi. Takım içinde arkadaşlıklarımız ve dostluklarımız çok güzeldi.
 
U18 Milli Takımı olarak hepimiz elimizden geleni yaparak iyi bir performans sergiledik; daha iyisini yaparak İspanya karşısındaki finalde şampiyon olmak da isterdik. Takımın uluslararası arenada ilk resmi turnuvasıydı; o yüzden bazı basit hatalarımız olmuş olabilir. Bizim için bu turnuva deneyim ve tecrübe elde etmemiz açısından çok önemliydi. Bireysel olarak performansımı değerlendirmem gerekirse performansımdan memnundum; ama daha iyisi olabilirdi.... Özellikle hücum kısmında bazı yönlerimi daha çok geliştirmem gerekiyor. Turnuvada oyunun sıkıştığı anlarda sorumluluk alarak bazı anlarda liderlik yapmaya çalıştım. Bireysel gelişim antrenmanlarına özel önem veriyorum. Bireysel çalışmalarımın benim için çok önemli bir yeri var.

YORUMLAR

  • 0 Yorum