Umudu sahaya taşıdık

Bahçeşehir Koleji Basketbol Kurucu Başkanı Hüseyin Yücel, "Sosyal sorumluluk projemiz 'Umut Sahada' ile uluslararası bir yaraya, mülteci çocuklara dikkat çekmek istedik. Onlara hem basketbol eğitimi veriyoruz, hem de bu projedeki ortaklarımızdan, Semra Enver Yücel Vakfı ile eğitim ve yaşam hayatlarına destek oluyoruz" diyor. 

Umudu sahaya taşıdık
09 Kasım 2020 - 14:54
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN
 
Türk basketboluna son dönem en büyük yatırımları yapan Bahçeşehir Koleji Basketbol Kulübü'nün Kurucu Başkanı Hüseyin Yücel, sosyal sorumluluk projeleri 'Umut Sahada' için görüşlerini paylaştı. Ülkemizdeki mülteci çocukların hayatlarına dokunmayı amaçladıklarını söyleyen Yücel, Semra Enver Yücel (SEY) Vakfı'nın da katkılarıyla sezon boyu sürecek projede miniklere basketbolun yanında, eğitim hayatları konusunda destek olacaklarını söyledi. Başta bu anlamlı proje olmak üzere Hüseyin Yücel ile Bahçeşehir Koleji, altyapı yatırımları ve çok sevdiği Beşiktaş'ı konuştuk... Sözü Başkan Yücel'e bırakalım...
 
- Mülteci çocukların basketbola yönlenmesi için SEY Vakfı ile birlikte 'Umut Sahada' adlı sosyal sorumluluk projeniz için neler söylersiniz? 

 
- Bu sene Avrupa’da, EuroCup’ta mücadele ediyoruz. Bu da EuroCup’la birlikte Türkiye’deki mülteci çocuklar için geliştirdiğimiz bir proje. İstedik ki bu uluslararası projeyle, uluslararası bir yaraya, mülteci çocuklara dikkat çekelim. Onlara hem basketbol eğitimi veriyoruz, hem de bu projedeki ortaklarımızdan, Semra Enver Yücel Vakfı ile eğitim ve yaşam hayatlarına destek oluyoruz.
 
Biliyorsunuz, bu yıl maçlar koronavirüs nedeniyle seyircisiz oynanıyor. Maçlarımıza yasak olduğu için gelemeyen seyirciler, isterlerse SEY Vakfı’na mülteci çocuklar adına bağış yaparak, tribünde maketlerinin olmasını sağlıyor. Oldukça ilgi çeken bir proje oldu. Henüz yeni başladık. Lig boyunca da sürdüreceğiz.
 
- Pandemi, ekonomik zorluklar derken basketbolda birçok sponsor geri adım atsa da, sizler yatırıma devam ediyorsunuz... Kısa ve uzun vadede Bahçeşehir Koleji'nin hedeflerini sizden dinlesek...
 
- Maalesef koronavirüs tüm dünyayı etkisi aldı. Neredeyse bir yıldır dünyanın bir numaralı gündem maddesi. Ve ne zaman biteceğini hiçbirimiz bilmiyoruz. Bu belirsizlik, şirketleri ekonomik olarak önlemler almaya itti. Ki bu çok normal. Bazı gelirlerimizde düşüşler tabi ki oldu. Maçlarımızı da seyircisiz oynuyoruz…
 
Hedeflerimize gelince; Bu sene Türkiye Ligi’nde mutlaka ilk 6’da yer alarak önümüzdeki sezon yine Eurocup ya da Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmeyi çok istiyoruz. Takımı ilk kurduğumuzdan bu yana da uzun vadeli hedefimiz EuroLeague. Bir gün o ligde de oynayacağımızı umuyorum.
 
ZORLU SÜREÇTE TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYACAĞIZ

- Pandemi döneminde Türkiye ve Avrupa'da basketbol liglerinde alınan önlemleri nasıl buluyorsunuz?  

 
- Ben bu sene malum korona'dan Avrupa maçlarımıza gidemiyorum, ama takım arkadaşlarımız anlatıyor, birçok ülkede salonlar belli kapasitelerde seyirciye açık. Tabii ki alınan birçok önlem var; ama özellikle Türkiye’de önlemlerin bu anlamda, yani seyirciler konusunda, daha sıkı olduğunu söyleyebilirim.
 
Salonlarda iki kişi yan yana geldiğinde hemen görevliler uyarıyor. Maçlara, belki ilerleyen süreçte, vaka sayılarına bağlı olarak belli oranda seyirci alınabilir. Fakat, tedbiri daha uzun süre elden bırakmayacağız gibi görünüyor. Sık sık yapılan testlerle de hem oyuncular hem idari ve teknik kadro gözetim altında. Olası bir durumda çok hızlıca aksiyon alabiliyorlar.


 
BEŞİKTAŞ DA BİZ DE GENÇLERE FIRSAT VERİYORUZ
 
- Beşiktaş'ın basketboldaki gençlere yönelmesi hakkındaki yorumunuzu merak ediyoruz, sizin istekli olduğunuzu biliyoruz... Beşiktaş ile Bahçeşehir'in yolları bir gün kesişecek mi?

 
- Belki ekonomik nedenlerle alınmış bir karar olabilir. Ama maalesef takımı tamamen gençlerden kurmak yeterli olmuyor. Gençler olmalı ama onların yanında 1-2 de tecrübeli, onlara ağabeylik yapacak oyuncular da olmalı. Tabii ki bunu gençlere fırsat verilmesi olarak da yorumlayabiliriz. Biz de Bahçeşehir Koleji’nde tam olarak bunu yapmaya çalışıyoruz. Gençlere ne kadar olanak sağlanırsa bunun uzun vadede Türk basketboluna katkısı da o kadar büyük olur diye düşünüyorum.
 
Beşiktaş ile Bahçeşehir’in yolları bir gün kesişir mi? Bu soru bana çok soruluyor. Hep aynı cevabı veriyorum. Hayırlısı…
 
FARKLI İLLERDE 1000 ÖĞRENCİMİZ VAR

- Altyapı yatırımlarına özellikle dikkat eden bir kulüp olarak eğitim kurumlarınızdan ne derecede yararlanıyorsunuz? 

 
- Altyapı bizim için çok önemli. Çünkü yola, gençlere sporu sevdirmek için, Türk basketboluna isimler yetiştirmek için çıktık. Şu anda altyapımızda Türkiye’nin farklı illerinde 1000 öğrencimiz var. Yalnızca bizim öğrencilerimiz yok içlerinde. Başka başka okullarda okuyor hepsi. Eğitim kurumu olmamızın bu noktada bir çok avantajı var tabii ki. Çocuklara kolay ulaşabiliyoruz, onlara eğitimleriyle spor hayatlarını birlikte yürütebileceklerini gösteriyoruz, eğitim hayatlarını destekliyoruz.
 
Bu sene altyapımızda bir öğrencimiz liseye geçiş sınavında Türkiye birincisi oldu mesela. Bu hem eğitimle sporun bir arada olabileceğinin en güzel örneği… Hayalimiz altyapımızdaki öğrencilerimizi, A takımımıza taşımak. Nitekim bunu yapmaya başladık. Koçumuz Zafer hoca da genç oyunculara bu anlamda büyük destek veriyor.
 
TİPLEME
- En beğendiğiniz koçlar?

- Zafer Aktaş - Zeljko Obradovic
 - En beğendiğiniz oyuncular?
Michael Jordan - Kobe Bryant
- En iyi ilk 5'iniz?
Stephen Curry - James Harden - Lebron James - Ginannis Antetokounmpo - Joel Embiid
- En zorlu deplasman?
- Benim için Beşiktaş
- Tek kelime ile Bahçeşehir Koleji Basketbol?
- Gurur 

YORUMLAR

  • 0 Yorum