TOY

NBA'de basketbol severlerin gözü draft'ta ilk sıradan seçilen ve bu dünyadan olmadığı savunulan Victor Wembanyama üzerindeyken biz de çaylakları masaya yatırdık. Wemby'nin dışında NBA'de ilk sezonlarını geçiren Brandon Miller, Ausar Thompson, Marcus Sasser ile geçen yıl ikinci sıradan draft edilen Chet Thomas Holmgren'in potansiyellerini ve performanslarını inceledik...

TOY
11 Aralık 2023 - 16:17 - Güncelleme: 11 Aralık 2023 - 16:34
UZAYLI
VICTOR  WEMBANYAMA
SAN ANTONIO SPURS


Yeni jenerasyonlarla birlikte NBA, 'Yıllardır bu seviyelerde oynuyormuş gibi profesyonel bilinçlere sahip' ve sadece adları ‘çaylak’ olan bir sürü gençle dolup taşıyor. Ancak aralarında öyle biri var ki o gerçekten her anlamda bambaşka; karşınızda Victor “Uzaylı” Wembanyama…

FATİH SABOVİÇ

2023 NBA Draft’lerinde San Antonio Spurs tarafından ilk sıradan seçilen 2.24 metre boyundaki Victor Wembanyama, şu anda NBA’de aktif olarak forma giyen en uzun oyuncu… Kongo kökenli babası dahil olmak üzere ailesinin neredeyse her ferdi sporla yakından temas kurmuş olan Wembanyama, yine de ailesinde bambaşka bir örnek teşkil ediyor. Çünkü 2.24’lük yıldızın babası Felix 1.98, annesi Elodie de Fautereau ise 1.91 metre boyunda… Ancak Wemby, sanki bu dünyadan değil!

Wembanyama basketbola odaklanmadan önce kaleci olarak futbol oynadı ve judo yaptı. Basketbol oynamayı genç takımlara koçluk yapan annesinden öğrendi. Yedi yaşındayken Entente Le Chesnay Versailles için oynamaya başlayan Wembanyama, 10 yaşında Nanterre 92'nin altyapısına katıldı. Alt yaş kategorilerinde basketbol oynarken Barcelona’dan gelen teklifi, antrenörlerin onu kariyeri basamaklarını yürümesi için yeterince ‘zorlayamayacağı’ gerekçesiyle geri çevirdi. 2019’de profesyonel düzeye taşıdığı kariyerinde Nanterre 92, ASVEL ve Metropolitans 92’de oynadı.

Wembanyama, 22 Haziran 2023’te Spurs tarafından 2023 NBA Seçmeleri'nde ilk sıradan tercih edildi. Böylelikle ilk sıradan seçilen ilk Fransız ve 2006'da Bargnani'nin ardından ilk sıradan tercih edilen 2. Avrupalı oyuncu oldu. David Robinson ve Tim Duncan'dan sonra Spurs'ün üçüncü ilk sıradan seçimi oldu.

25 Ekim'de Wembanyama, NBA normal sezonundaki ilk maçında Dallas’a 126-119 yenildikleri karşılaşmada üç üçlük isabetiyle 15 sayı, 5 ribaund ve 2 asist üretti. Üç üçlük ile Spurs'un bir çaylak için tek maçlık takım rekorunu kırdı. 2 Kasım'da Wembanyama, Suns'ı 132-121 yendikleri maçta kariyer rekoru olan 38 sayının yanı sıra 10 ribaund, bir top çalma ve iki blok yaptı. Ayrıca NBA tarihinde bir maçta en az 35 sayı, 10 ribaund ve iki blok yapan çaylaklar listesine, LeBron James ve Kevin Durant'e katıldı.

2.24 boyundaki bir oyuncuya oranla ileri seviye dripling ve şut becerilerine sahip olan Wembanyama, NBA’in mevcut yıldızları ve geçmiş yıldızlarından çok büyük övgüler alıyor. Ginobili, LeBron, Durant, Cedi Osman gibi isimlerin adından övgüyle söz ettiği Wembanyama için en çok sarf edilen söz ise, “Bu dünyaya ait olmadığı” yönünde… Uzun yıllar boyunca izleyicileri ve basketbolu seven herkesi büyüleyeceğe benzeyen Wemby, şimdiden rakiplerin canını çokça yakmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Victor Wembanyama, olgun duruşunun ardındaki sırları da açığa vurmuş oldu. Sporcu bir aileden gelmesi ve o disipline sahip olmasının yanı sıra 19 yaşındaki oyuncu şunları söyledi: “Geçen sene Metropolitans 92’de sadece bir oyuncu değildim. Aynı zamanda genel menajerdim. Antrenmana çıkmadan önce parkelerin temiz olmasına ve takım arkadaşlarımın gerekli hazırlıkları yapmış olduklarına dikkat etmem gerekiyordu. Bu şekilde bir sürü sorumluluğum vardı. Artık gerçekten daha özgürüm. Sabah günün hangi saati olursa olsun benimle ilgilenen fizyoterapistlerin ve antrenörlerin olduğu bilinciyle geliyorum. Kafam çok daha rahat…”

Bakalım genç yıldız, bu özgür alan ve kafa rahatlığı ile bize daha ne sihirler izletecek? Bekleyip, keyifle şahit olacağız…

VICTOR  WEMBANYAMA
Doğum tarihi:
4 Ocak 2004
Doğum yeri: Le Chesnay, Fransa
Boy: 2.24 m
Pozisyon: Uzun forvet / pivot

DRAFT SIRASI
1



FIRSAT
BRANDON MILLER
CHARLOTTE HORNETS


Hornets'ın içinde bulunduğu şartlar olumsuz gibi görünse de, Charlotte Brandon Miller için bir konfor alanı yaratabilir. Çünkü beklentiler az ve böyle bir takımda kazanılacak her başarı daha büyük bir anlama işaret ediyor. 

ARDA AYGAHOĞLU

2023 NBA Draftı boyunca neredeyse tüm gözler tek bir ismin üzerine çevrildi: Victor Wembanyama. Genelde her draft için birkaç isim vitrinin en önünde yer alırken, bu kez yalnızca medya dahil lotaryada 1. sırayı alma ihtimali olan tüm takımlar da Wembanyama'nın peşine düştü. İşte tüm bu Wemby rüzgârının gölgesinde Charlotte Hornets, ikinci sıradan Brandon Miller'ı kadrosuna kattı.

Charlotte, Wembanyama şansını yitirdiğinde onların ve taraftarlarının Miller opsiyonunu büyük bir teselli olarak gördüğü söylenemez. Öyle ki yalnızca Wemby değil, bazı draft tahminlerinde Thompson Kardeşler ve Scoot Henderson da Brandon Miller'ın önünde seçilmesi beklenen oyuncular arasında yer alıyordu.

Her şeye rağmen Miller, tarihe Charlotte Hornets'in 2 numaralı draft seçimi olarak geçti. NBA'in en büyük efsanesi Michael Jordan'ın sahibi olduğu Hornets, yıllardır başarıdan uzak ve artık Jordan'ın satışa çıkarılacağı konuşulan, kimsenin şans tanımadığı bir takım kimliğine sahip.

Takımın içinde bulunduğu şartlar olumsuz gibi görünse de bu, Brandon Miller için bir konfor alanı yaratabilir. Çünkü beklentiler az ve böyle bir yerde kazanılacak her başarı daha büyük bir anlama işaret ediyor. Güçlü hedefi olmayan bir ekipte 2 numaralı draft seçimi olmak Miller'a kariyerini ileriye taşıması için gereken fırsat ve sorumlulukları kolaylıkla sunabilir. Peki, Brandon Miller takımına ve NBA izleyicilerine neler sunabilir?

Miller'ı NBA öncesi etkileyici kılan özelliklerinin başında maç başına 3.3 üçlük kullanarak %44.8 isabet oranıyla oynayan 2.01'lik bir canavar olması geliyor. Üstelik hafife alınamayacak kadar gelişmiş pasörlüğünü ve savunmadaki becerilerini de unutmamak gerekiyor.

Kanat forvet olmasına rağmen şutörleri aratmayacak kadife bir bileğe sahip Brandon Miller, guardların üzerinden her türlü el üstü atışı gerçekleştirebiliyor. Uzun oyuncular ile eşleştiğinde ise rakibinin fiziksel dezavantajları üzerinden yine şut üretebiliyor. Step back atarak kendine şut açısı yaratmada usta sayılabilir. Özellikle şut atışı merkeze yakınlaştıkça isabet yüzdesi daha da artıyor. Yayın gerisini efektif kullanımıyla Hornets için önemli şut tehditlerinden biri olacak. Savunmada farkındalığı ve algıları yüksek olduğu için hızlı reaksiyonlar gösteriyor.

Takım savunmasına harika bir katılım göstererek işin diğer yanında da sahada olumlu işler yapıyor. Ayrıca fiziğini kullanabiliyor ve çabukluk konusunda da yeterli niteliği taşıyor. Çift yönlü bir oyuncu olarak tanımlanabilecek kadar iyi bir savunma ortaya koyabilir çünkü 1 ve 4 arası pozisyonları savunabilecek defansif becerileri var.

Yayın gerisinde başarılı olan oyuncuların neredeyse tamamı gibi serbest atış için çizgiye geldiğinde gereken isabet oranına ulaşıyor. Öte yandan Miller'ın hücum ve savunmadaki meziyetlerine rağmen temel bir eksiği var. Çok iyi bir şutör olmasına rağmen ileri seviyede bir dribbling becerisinden yoksun. Step back üzerinden kendi şutunu bulabilmesine rağmen dribbling üzerinden kendisine şut yaratmakta problem yaşayabiliyor. Her ne kadar NBA'deki ilk maçlarında iyi smaçlara imza atsa da NBA gibi atletizmin zirvede olduğu bir lige göre genel atletizminin eksik olduğu sürekli konuşuluyor.

Sonuç olarak Brandon Miller kariyerine ve 2023-2024 sezonunun ilk aşamasına mükemmele yakın bir başlangıç yaptı ve Wembanyama ile Chet Holmgren'in ardından en yüksek sayıya ulaşan çaylak oyuncu olmayı başardı. Hornets'in yeni yıldızı 12.8 sayı, 4.2 ribaund, 1.6 asist, 0.4 top çalma ve 0.6 blok ortalamalarıyla ligin en dikkat çeken çaylaklarından biri statüsünü kazandı. Miller şimdiden, ilerisi için kaliteli bir kumaşı olduğunu gösterdi ancak onun gelecekte All Star apoleti kazanan bir oyuncu mu yoksa tarihe fiyasko 2. sıra draft seçimi mi olarak geçeceğini kendi çalışma azmi belirleyecek.

BRANDON MILLER
Doğum tarihi:
2 Kasım 2002
Doğum yeri: Tennessee, ABD
Boy: 2.01 m
Pozisyon: Kısa forvet / şutör gard

DRAFT SIRASI
2



SORU İŞARETİ
AUSAR THOMPSON
DETROIT PISTONS


Artı ve eksileriyle Ausar Thompson yeni başlayan NBA sezonunda ön plana çıkan çaylaklardan biri olmayı başardı. Ancak hayal ettiği kariyere ve bir sonraki aşamaya çıkması için hücum tarafındaki gelişimini sürdürmesi gerekiyor. İleride bir All Star'a mı dönüşecek yoksa tamamlayıcı oyuncu rolünde mi kalacak? Sözün kısası, hücumundaki gelişim, Thompson'ın ve Detroit Pistons'ın geleceğini belirleyecek.

GÜLŞAH AKKAYA

Dünyanın her yerinde milyonlarca çocuk bir gün NBA arenasında sahne almanın hayalini kurar, bu milyonların arasında yalnızca birkaç bin tanesi bir gün profesyonel basketbolcu olabilir ve bu binlerin arasında sadece çok azı bir gün NBA oyuncusu olma hayaline kavuşur. Ausar Thompson bu hayale kavuşmakla kalmadı, ayrıca ikiz kardeşi Amen Thompson ile 2023 NBA Draftı'nın 4. ve 5. sıralarını paylaşma mutluluk ve onuruna sahip oldu.
 
Stephen & Seth Curry, en iyi Avrupalılar arasına giren Pau & Marc Gasol Kardeşler ile beklentileri karşılayamayan Willy & Juancho Hernangomez Biraderlerin ardından NBA'in yeni kardeşleri ortaya çıktı. Başlangıçta 5. sırada draft edilen Ausar Thompson, ikiz kardeşi Amen Thompson'dan daha az star ışığına sahipti. Geçen yıl kurulan ve basketbol seviyesinin hep eleştirildiği Overtime Elite adlı organizasyonda kardeşiyle birlikte oynarken hep onun bir adım gerisinde kaldı. Ancak çift yönlü oyun karakteri onun 60 oyuncunun bulunduğu draftın 5. sırasına kadar taşıdı.

Detroit Pistons, ana taşıyıcısı Cade Cunningham'ın sakat olduğu bir atmosferde tercihini Ausar'dan yana kullandı. Bu seçeneği kullandıkları anda kafalardaki en büyük soru işareti Thompson'ın şut yönüydü. İkiz kardeşine göre daha iyi bir şut formu olan Ausar buna rağmen kardeşinden farksız olarak istikrarsız bir şut becerisine sahip.

Şutör ve kısa forvet pozisyonlarında görev alan Ausar Thompson, draft öncesi şut konusunda gereken güveni tam vermese de üst düzey atletizmi, savunmada kısa ve forvetlerle eşleşebilme esnekliği sağlaması ve potaya giderek deliciliğiyle iyi bitirebilmesi nedeniyle Pistons'ın güvenini kazandı.

Thompson, fiziğinden bağımsızlık olarak şut yönündeki problem ve savunma özellikleriyle kanat oyuncusu rolü için çok daha uygun. Draft'ta 5. sıradan seçilen bir oyuncu için tuhaf gelse de, dürüst olarak bakıldığında onun hücumda vadettiklerinden çok savunmada hayal ettirdikleri bulunduğu yere getirdi.

Sıçramasındaki patlayıcılık ve şutlara yarattığı blok tehdidiyle rakibi bozabiliyor. Oyununda onu çift yönlü bir oyuncuya dönüştüren en önemli niteliği yani, 4 farklı pozisyonu savunabilecek atletizm ve savunma kabiliyetini bulunduruyor.

Kısa oyuncuların karşısında kaldığında kanat genişliğiyle zorlayıcılığını konuşturuyor, uzunlara kaldığında ise ayak çabukluğu, gücü ve atletizmiyle rakibi ciddi olarak yıpratıyor. Ayrıca takım savunmasına güçlü bir katkı veriyor. Ausar Thompson'ın savunma kabiliyetleri şöyle dursun, günün sonunda 5. sıra bir draft seçimiyseniz, büyük beklentiler ile karşı karşıya kalırsınız.

Thompson'ın beklentileri karşılamak için hücumdaki yetenek setini genişletmesi gerekiyor. Şutu tartışılır durumda olsa bile, harika şekilde çembere gidiyor. İyi bir pasörlüğü var ve potaya gidişlerinde savunmanın dengesini kolaylıkla bozabiliyor. Savunmanın yerleşimini bozduğunda takım arkadaşlarına ciddi alanlar açabiliyor. Ancak modern basketbolda oyunun en kritik gerçeği şuttur. Bu şuta sahip olmayan bir oyuncunun kariyeri Ben Simmons örneğinde olduğu gibi bir anda tepetaklak olabiliyor.

Artı ve eksileriyle Ausar Thompson yeni başlayan NBA sezonunda ön plana çıkan çaylaklardan biri olmayı başardı. Henüz kariyerinin başında 12 sayı, 10.3 ribaund, 1.3 top çalma ve 1.9 blok istatistikleriyle double – double ortalamaları yakaladı. Ancak hayal ettiği kariyere ve bir sonraki aşamaya çıkması için hücum tarafındaki gelişimini sürdürmesi gerekiyor. İleride bir All Star'a mı dönüşecek yoksa tamamlayıcı oyuncu rolünde mi kalacak? Sözün kısası, hücumundaki gelişim, Thompson'ın ve Detroit Pistons'ın geleceğini belirleyecek.

AUSAR THOMPSON
Doğum tarihi:
30 Ocak 2003
Doğum yeri: Kaliforniya, ABD
Boy: 1.98 m
Pozisyon: Şutör gard / kısa forvet

DRAFT SIRASI
5



OKUMUŞ ÇOCUK
MARCUS SASSER
DETROIT PISTONS


Sasser NBA’de sık rastlanmayan şekilde Kolej kariyerinde 4 yıl geçirip üniversite diploması aldı. 2023 draftında 25. sıradan seçildi ama Draymond Green onu etkilendiği oyuncular arasında gösterdi. 40 sayıyla oynayıp Summer League rekoru kırdığı bir maçın ardından Pistons’ın yeniden yapılanmasında önemli parçalardan birisi olacağının sinyalini verdi.

KEMAL ILIKKAN

Marcus Sasser; dört yıllık üniversite mezunu çaylak... Kadrosunda pek çok draft yıldızı bulunan Detroit Pistons’ın yeniden yapılanma süreci fazla zaman aldı. Sezona istediği başlangıcı yapamayan Monty Williams’ın takımı son olarak evinde Denver Nuggets’ı salladı ama yıkamadı. 107-103’lük yenilgide Marcus Sasser sadece 5 dakika süre aldı ve istatistik kağıdına 2 sayıyla girebildi. Bu yenilgi üst üste 12. mağlubiyetleriydi. Ribaund’a konuk olmadan önce önlerinde zorlu bir Pacers deplasmanı vardı. Kötü serinin ne zaman sona ereceğine meçhul. NBA’in kasım ayı takviminde umutsuz vaka görünümdeler!

Pistons’un takım lideri Cade Cunningham, 2021 draftının 1 numarasıydı. Ama geçen sezon neredeyse hiç oynamadı. Ekim ayında ameliyat kararı açıklanmadan önce 12 maçta 20 sayı ortalaması yakalamış, '1 numara' etiketinin altında ezilmeden oynuyordu. 21 yaşındaydı.

James Wiseman, 2020 draftında 2. sıradan seçilmişti. Elit uzun olması bekleniyordu. Golden State Warriors kariyerinde NBA şampiyonluğu gördü. 22 yaşında. Jalen Duran, 2022 draftında 11. sıradan seçilmişti. Hâlâ çok genç, sadece 20'sinde... Jade Ivey, 2022 draftında 5. sıradan seçilmişti. Geçen sezonun “en iyi 2. çaylak 5’i”nde yer almış bir skorer. 21 yaşında.

Killian Hayes, 2020 draftında 7. sıradan seçildi. Cholet’de Erman Kunter’le çalışmış Fransız guard, Pistons’la 4. sezonunu geçiriyor. 22 yaşında. Isaiah Stewart, 2020 draftında 16. sıradan seçildi. Kolej kariyerinde “2019 sınıfının” gözde uzunuydu. Hâlâ 22'sinde. Ausar Thompson 2023 draftında 5. sıradan seçildi. Kolej kariyeri yok, liseden geldi. 20 yaşına yeni girdi.

Marcus Sasser ise yaşıtlarının aksine ve NBA’de sık rastlanmayan şekilde Kolej kariyerinde 4 yıl geçirip üniversite diploması aldı. 2023 draftında 25. sıradan seçildi ama Draymond Green onu etkilendiği oyuncular arasında gösterdi. 40 sayıyla oynayıp Summer League sayı rekoru kırdığı bir maçın ardından Pistons’ın yeniden yapılanmasında önemli parçalardan birisi olacağının sinyalini verdi.

Neredeyse her gece uçak yolculuğu yapmak, haftanın 7 günü 4 maça çıkmak ve artık dünyaca tanınmak çaylak Sasser’ın hayatındaki en büyük yenilik. Houston Üniversitesi’nin sayı makinesi, 4 maçlık yenilgi serisini ilk kez NBA kariyerinde yaşadı. Bu da başka bir yenilik. Kavgacı yapısı ve sert savunması onu “Bad Boys” seven bir şehrin gözünde ayrı bir noktaya taşıyor. 1.88 metre boyuyla Isiah Thomas’ı anımsatıyor.

Takım arkadaşı ve 2023 sınıfının daha parlak ismi Ausar Thompson babasıyla birlikte Houston’da Marcus Sasser’i izlemeye gittiklerini anlatmış. NCAA’in en iyi savunma takımlarından birinde büyük maç atmosferi solumuş, büyük maçlarda sorumluluklar almış yıldızının birikimlerini NBA’e aktarmasını çaylak arkadaşı Ausar da bekliyor.

Alec Burks ve Monte Morris gibi tecrübeli guardların arkasında Sasser'in aldığı süreler şimdilik az ama koç Williams, çaylağı hakkında övgüler yağdırırken ona net bir belirleneceğini ve rolünün daha da artacağını söyledi. Tıpkı Kolej kariyerindeki gibi faul yapmadan savunma yapabilme becerisi, elit bir üç sayı atıcısı olması, Fransız guard Hayes’e göre daha agresif bir basketbol oynaması zaten Koç Williams’ın kafasındakiler hakkında ipucu veriyor. Cade Cunningham’ın kankası olması da bir diğer artısı.

Sezonun 7. maçında evlerinde Phoenix Suns’a 120-106 yenildikleri karşılaşmada Cunningham’ın 26, Sasser’in 22 sayısı yenilgiyi önleyememişti. Cade maçın ardından en iyi arkadaşı için “Ne zaman şut atması gerektiğini, ne zaman sürmesi gerektiğini biliyor ve savunma yapıyor. Eşleşme sorunu yaşadığında bile nasıl savaştığını gördünüz. Tüm çaylaklar için olduğu gibi yol boyunca tümsekler olacak ancak Sasser normal bir çaylak değil. NBA’e adım atmadan önce büyük maçların büyük oyuncusu olmuş pek fazla çaylak yok” demişti.

Belki bu sezon değil ama gelecek sene... Belki de yetenek tarafı yüksek, takım olma tarafı düşük genç Detroit’te değil ama Houston’da, Alperen Şengün’le. Ama mutlaka Marcus Sasser ismi önümüzdeki 10 yılın bilindik NBA yıldızları arasında olacak.

MARCUS SASSER
Doğum tarihi:
21 Eylül 2000
Doğum yeri: Teksas, ABD
Boy: 1.88 m
Pozisyon: Gard

DRAFT SIRASI
25



BONUS

DOKTOR AHTAPOT
CHET HOLMGREN
OKLAHOMA CITY THUNDER


Uzun kolları ile ahtapot gibi hem rakibini savunuyor hem de çember altı bitirişleri iyi yapıyor. Sahada koşarken kolları dizine kadar uzanan genç basketbolcu topu aldığında tek dribling ile çembere atak edebiliyor. Adeta örümcek adamdaki “Doktor Ahtapot” gibi savunma yapıyor.

HÜSEYİN DEMİR

Chet Thomas Holmgren, 1 Mayıs 2002 tarihinde Minneapolis Minnesota'da dünyaya geldi. Oklahoma City Thunder'da forma giyen oyuncu 2.13 metre boyu ile pivot ve uzun forvet pozisyonunda oynuyor. Geçen yıl NBA draftlarında 2. sırada seçilen Holmgren, takıma dahil olduktan sonra çaylak döneminde fırtına gibi esti. Çok yönlü özelliği ile bilinen genç basketbolcu, çubuk kraker fiziğiyle dezavantajlı yönünü avantaja çevirdi. Şut atabiliyor, çemberi koruyor, pasör özelliği ile şık asistler yapıyor. Uzun forvetin on parmağında on marifet... NBA'de her antenörün takımında görmek istediği oyunculardan biri olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Chet Holmgren, Gonzaga’da forma giydiği tek sezonda 14.1 sayı, 9.9 ribaund, 1.9 asist ve 3.7 blok performansı ile göz kamaştırdı. Holmgren, hücum organizasyonlarında takımına önemli katkı veriyor.

Uzun kolları ile ahtapot gibi hem rakibini savunuyor hem de çember altı bitirişleri iyi yapıyor. Sahada koşarken kolları dizine kadar uzanan genç basketbolcu topu aldığında tek dribling ile çembere atak edebiliyor.

Adeta Örümcek Adam'ın düşmanı Doktor Ahtapot gibi savunma yapıyor. Çabuk ayakları sayesinde 1'e 1 adam eksilterek skor üretiyor. İşin müdafaa kısmında ise kollarını açtığında direkt blok tehdidi ile rakiplerine korku salıyor. Genç ve dinamik bir kadroya sahip olan Oklahoma, bu sezon play-off hedefliyor.

Kolej döneminde kısa oyuncuları da savunabilen Holmgren, NBA'de uzun oyunculara karşı defans yaparken kısa eşleşmesinde arada problem yaşıyor. Switch (adam değiştirme) savunmasında kısalar ile eşleştiğinde kolay bir şekilde geçilmiyor. Bazen kendinden fizik olarak üstün oyuncuları savunmakta zorlanıyor. Hücum organizasyonlarında sahayı iyi okuyabilen genç basketbolcu, pas trafiğini iyi kuruyor. Asistleri ile öne çıkan Holmgren, akıllı ve soğukkanlı oyunuyla herkese meydan okuyor.

Topun çok iyi dolaştığı ve hemen hemen herkesin eline top değdiği Thunder’ın oyun sistemi diğer takımlara örnek oluyor. Genç basketbolcu, hücum organizasyonlarında cut ediyor, çembere rahat bir şekilde gidebiliyor.

Hücumda doğru yerde kendine pozisyon yaratan Chet Holmgren, tepe üçlüğünü çok seviyor. Forvetten üçlük atan çaylak basketbolcunun diplerden çok üçlük attığını görmedik. Kendine özgü şut stili ile yayın gerisinden ve orta mesafeden isabetli oynuyor. İnce fiziğini olumsuz olarak görünse de savunmada dirençli durabiliyor. Çembere atak ettiğinde yüklenme adımını kullanması en büyük avantajları arasında yer alıyor. Joshua Giddey ile ikili oyunlarda etkili olan Holmgren'e Oklahomalı taraftarlar sempati duyuyor. Türkiye’den yakından tanıdığımız Vasilije Micic takım arkadaşı Chet Holmgren’ı hücumda iyi besliyor.

Uzun kollarıyla savunmada rakiplerine nefes aldırmayan Chat Holmgren, hızlı hücumlarda atletik özelliği ile dikkatleri üzerine çekti. Fiziksel zayıflığından dolayı koçlar onu belirli bir süre 4 numarada oynatabilir. İlerleyen yıllarda güçlendiğinde pivot pozisyonunda da izleyebiliriz. Holmgren maç başına 30 dakika süre alarak ortalama 16 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 2 blok ile dikkatleri üzerine çekiyor. Mark Daigneault’un oyun sisteminde Chat Holmgren’a büyük görev ve sorumluluk düşüyor.

CHET HOLMGREN
Doğum tarihi:
1 Mayıs 2002
Doğum yeri: Minnesota, ABD
Boy: 2.16 m
Pozisyon: Uzun forvet / pivot

YORUMLAR

  • 0 Yorum