Her şey Bursaspor İnfo Yatırım için

İnfo Yatırım Genel Müdürü Tarkan Akgül, "Karşıyaka'da maç günündeki atmosferi çok iyi bilen biri olarak aynı havayı Bursa şehrinin  hissetmesi ve oyunculara yansıtması için bize düşen her türlü desteği vererek bu şehrin takımını şampiyonluk potasına sokmak en büyük hedefimiz.  Şu anda tüm beklentimiz Bursaspor İnfo Yatırım’ın zorlu lig maratonunda başarılı olması" diyor.

Her şey Bursaspor İnfo Yatırım için
11 Aralık 2023 - 11:29 - Güncelleme: 11 Aralık 2023 - 11:34

RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN

- Bursaspor ile İnfo Yatırım'ın yollarının kesişmesi fikri ilk nasıl gelişti, geride kalan süreçte bu iş birliği adına geri dönüşler için neler söylersiniz?


- İnfo Yatırım olarak sporun birleştirici gücünü ve Bursaspor'un potansiyelini gördük. Biz sponsorluklara sosyal sorumluluk olarak da bakıyoruz. Köklü geçmişi, coşkulu taraftarı ve Türkiye ekonomisi için lokomotif şehirlerden olan Bursa’nın ulusal ve uluslararası organizasyonlarda mücadele eden temsilcisine destek vermek istedik.

Geride bıraktığımız süreçte, Bursaspor ile olan iş birliğimizden dolayı hem şirket içinde hem de toplumda olumlu geri dönüşler aldık. Ümit ediyoruz ki Bursaspor İnfo Yatırım, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off’lara kalacak ve Avrupa’da da önemli bir başarı gösterecektir. Karşılıklı başarılar elde etmek adına çaba gösteriyoruz.  



BAŞLANGIÇ ZORLU OLSA DA MARATON UZUN...

-Bursaspor İnfo Yatırım ile devam edersek sezona lig ve Avrupa'da pek de parlak başlanmasa da maraton uzun... Siz yeşil beyazlıları nasıl buluyorsunuz?


- Evet, başlangıç zorlu geçse de sezonun uzun bir maraton olduğunu unutmamak gerekiyor. Galatasaray karşısında takım deplasmanda önemli bir galibiyet aldı. Bursaspor İnfo Yatırım'ın potansiyelini biliyoruz ve sezonun ilerleyen dönemlerinde daha iyi performans sergileyeceklerine inanıyoruz. Son haftalarda takımın birbirine adapte olduğunu ve özellikle savunma tarafında ciddi gelişme kaydettiğini gözlemliyoruz.

KOÇLARDAN SARICA OYUNCULARDAN MEMO İLE HİDO

- Spora olan ilginizi ve Karşıyakalı olduğunuzu biliyoruz... Kaf Kaf'ın bu sezonki performansından da bahsetsek? Bir de bugüne kadar unutamadığınız oyuncular ve koçları merak ediyoruz...


- Evet, spor benim için bir tutku. Karşıyaka'nın performansını yakından takip ediyorum. Bir Karşıyakalı olarak başta salonun ismi (Mustafa Kemal Atatürk) olmak üzere şehrin bir basketbol şehri olmasından dolayı gurur duyuyorum. Şehrin basket maçları günündeki atmosferini çok iyi bilen biri olarak aynı havayı Bursa şehrinin hissetmesi ve oyunculara yansıtması için bize düşen her türlü desteği vererek bu şehrin takımını şampiyonluk potasına sokmak en büyük hedefimiz. Şu anda tüm beklentimiz Bursaspor İnfo Yatırım’ın zorlu lig maratonunda başarılı olması.

2014-2016 arasında Karşıyaka'ya 1 lig şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası ve 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandırıp takımına EuroChallenge'ta final oynatan antrenör Ufuk Sarıca o dönem çok başarılı bir performans sergilemişti. Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu, Peter Naumoski, Carlos Aroyyo, Luka Doncic geçmişte hayranlıkla izlediğim basketbolculardı. Şu anda da Alperen Şengün ve Cedi Osman’ı yakından takip ediyorum.  

EUROLEAGUE'DEKİ PLAY-OFF YARIŞI NEFES KESİCİ

- EuroLeague'e ilginiz nasıl? Temsilcilerimiz Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko'nun bu sezonki performansları ve F4 adaylarınız için neler söylersiniz?


- EuroLeague, Avrupa basketbolunun en üst düzeyi ve oldukça heyecan verici bir platform. Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko'nun performanslarını dikkatle ve takdirle izliyoruz. Bu takımların başarılarından ve Türk basketbolunu uluslararası alanda temsil etmelerinden gurur duyuyoruz. Şu an da yaşanan play-off mücadelesi nefes kesici.

Bu sene Yunan takımlarının tekrar ciddi iddia ile başladığı bir sezon oluyor. Bunun yanı sıra her zaman potada olan Real Madrid, Barcelona ve son dönemde ciddi bir geri dönüş yapan Bologna’da Türk ekiplerinin ciddi rakipleri arasında ve fırsat buldukça maçlarını izlediğim takımlar hâlindeler. Play-off resmi netleştikten sonra Final Four için yeniden değerlendirme yapılması gereken bir bir sezon oluyor.

UMARIZ 2000'LERDE BAŞLAYAN MİLLİ HEYECAN DEVAM EDER

- Mazideki başarılarını arayan Potanın Perileri EuroBasket 2025 elemelerine 2'de 2 ile (içeride Slovakya ve deplasmanda İzlanda galibiyetleri) başladı. Hem kadın milliler hem de yine önünde 2025 Avrupa Şampiyonası hedefi olan 12 Dev Adam için neler söylersiniz?


- Hem kadın milli basketbol takımımızın hem de erkek milli basketbol takımımızın başarıları bizi gururlandırıyor. Bu başarılar, Türkiye'nin basketbol arenasındaki gücünü ve potansiyelini gösteriyor. 2025 Avrupa Şampiyonası hedefleri için takımlarımıza başarılar diliyoruz ve onların uluslararası alanda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam etmelerini umuyoruz. İsteğimiz özellikle 2000’li yıllarla gelişen milli heyecan, atmosfer ve başarının devam etmesi yönünde.

TİPLEME
- En beğendiğiniz koç?

- Ufuk Sarıca
- En beğendiğiniz oyuncu?
- Alperen Şengün
- En iyi ilk 5'iniz?
- Shane Larkin, Vasilije Micic, Onuralp Bitim,  Luka Doncic, Alperen Şengün
- En zorlu deplasman?
- Avrupa da Kızılyıldız Türkiye'de Karşıyaka
- Tek kelime ile Bursaspor İnfo Yatırım?
- Zirve  


YORUMLAR

  • 0 Yorum