Soğuk duş

EuroBasket 2021 Elemeleri’nde parkeye çıkan Enerjisi Güzel Takım, 2019 Dünya Kupası’nda yaşadığı kâbustan uyanamadı. D Grubu’nun nispeten kolay olarak nitelendirilen Ankara'daki Hollanda ve deplasmandaki İsveç maçlarını kaybeden milliler, bir uluslararası turnuvada daha hayal kırıklığı yarattı.

Soğuk duş
24 Şubat 2020 - 23:30 - Güncelleme: 11 Eylül 2022 - 22:40
TOLGA YENİGÜN / ANKARA - STOCKHOLM

FIBA 2019 Dünya Kupası’nda beklenmeyen yenilgiler alarak, kâbus yaşayan A Milli Erkek
Takımı, kara bulutları ortadan kaldırmak için fırsat niteliğindeki EuroBasket 2021 Elemeleri’nde sahne aldı. D Grubu'nda Hırvatistan, Hollanda ve İsveç ile üst tur mücadelesi
veren ay yıldızlılar, ilk etapta Hollanda ve İsveç ile kozlarını paylaştı.

Milliler, grubunun ilk maçında Ankara seyircisi önünde Hollanda’yı konuk etti. Ankara Spor Salonu’nda oynanan maç, beklentilerin aksine tatsız bir mağlubiyete sahne oldu. Milliler, kıran kırana bir ilk çeyrek sahnelenen karşılaşmada 1. periyodu 17-18 geride tamamladı.

Metecan Birsen ile oyunda kalmaya çalışan Enerjisi Güzel Takım, Charlon Kloff ile vites artıran Hollanda’yı durduramadı ve soyunma odasına 41-38 geride girdi.

Mücadelenin üçüncü çeyreğinde Melih ve Metecan’ın sayılarıyla oyuna ortak olmayı sürdüren ay yıldızlılara, konuk ekip Kloff ve Olaf Schaftenaar ile karşılık vermeyi sürdürünce final periyoduna 54-54 eşitlikle girildi.

Milliler, karşılaşmanın son çeyreğinde oyundan kopuk bir görüntü sergilerken, üst üste yapılan basit hatalar mağlubiyetin hazırlayıcısı oldu ve mücadele 72-65 Hollanda üstünlüğüyle noktalandı.



Gruptaki şansını sürdürmek ve moral depolamak için fırsat arayan Enerjisi Güzel Takım, ikinci maçta İsveç’in konuğu oldu. Stokholm'deki karşılaşmanın nispeten kolay bir mücadele
olması beklenirken milliler, bir hayal kırıklığı daha yaşattı.

Müsabakaya Sertaç Şanlı ve Buğrahan Tuncer’in yakaladığı uyumla başlayan Türkiye, ilk çeyreği 20-18 üstün tamamladı. İkinci çeyrekte, skor üretme konusunda ciddi problemleri olan İsveç karşısında negatif anlamda tabuları yıkan ay yıldızlılar, potasında 29 sayı görerek soyunma odasına 47-38 geride girdi.

Üçüncü çeyrekte Melih-Buğrahan-Sertaç üçlüsünün aynı anda parkede olduğu anlarda, oyunu istenilen seviyeye çeken milliler, kalan dakikalarda deyim yerinde ise parkede yoktu. Ay yıldızlılar, Lofberg ve Hakanson ile farkı korumayı başaran İsveç karşısında son çeyreğe 67-55 geride başladı.

Mücadelenin son çeyreğinde geç de olsa ritmini bulan Enerjisi Güzel Takım, farkı tek hanelere indirse de parkeden 87-80 mağlup ayrıldı. Gruba 2’de 0 ile başlayan A Milli Takım, Dünya Kupası’nın ardından Avrupa elemelerinde de hayal kırıklığı yarattı.

TÜRKİYE-HOLLANDA
Sayı : Melih Mahmutoğlu 20
Ribaund : Metecan Birsen 13
Asist : Metecan Birsen 4
Top Çalma : Kartal Özmızrak 1
Verimlilik : Metecan Birsen 19

İSVEÇ-TÜRKİYE
Sayı : Sertaç Şanlı 23
Ribaund : Metecan Birsen 8
Asist : Buğrahan Tuncer 8
Top Çalma : Doğuş Balbay 4
Verimlilik : Sertaç Şanlı 24

YORUMLAR

  • 0 Yorum